woensdag 22 mei 2024

Dag 5: Springfield - Branson

Vanochtend zijn we weer mooi op tijd wakker. Na een simpel ontbijtje gaan we op pad. We hebben vandaag een lange reisdag voor de boeg, met aardig wat kilometers en ook nog wat stops die we willen maken. We beginnen de ochtend met een zonnetje en 18 graden. Onze eerste stop is in Collinsville, waar 's werelds grootste "Catchup Bottle" te vinden is. Een grote watertoren in de vorm van een ketchup fles. Deze moet natuurlijk op de foto gezet worden. Verder is hier ook weinig te beleven, dus rijden we snel door. We gaan door naar Wildwood, waar een leuke diner zou moeten zitten die open is. De diner zit er ook, alleen is deze niet geopend vanwege een stroomstoring. Na een snelle foto vervolgen we onze weg, inmiddels is het alweer 25 graden.




We gaan naar Cuba, een klein dorpje op de route waar een leuk barbecue restaurant moet zitten, die gelukkig open is. Hier delen we een bord met 3 verschillende soorten vlees, wat erg goed smaakt. En ze hebben er wel 6 verschillende barbecuesauzen bij, die allemaal op elkaar lijken, maar net een andere smaak hebben. Als we daar net binnen zitten, begint het te regenen en onweren. Gelukkig zitten we droog, alleen regent het nog steeds als we onze weg willen vervolgen. Dit maakt het rijden wel minder leuk.


Maar in Cuba hebben we nog een stop, de op één na grootste schommelstoel ter wereld. Hier is een winkeltje bij waar ze verse fudge in verschillende smaken verkopen. Monique zoekt zich wat lekkere stukken uit en we zien een kaartspel met Route 66 erop. Het lijkt dat de boer, vrouw, koning en aas bijzondere route 66 kaarten zijn. Ook ziet Jaap hier een boek over Route 66, waarin allemaal tips staan wat je op de route kan doen. Deze had hij thuis al willen kopen, maar was helaas in Nederland niet te koop. Dus met een tas vol spullen verlaten we deze zaak.


In de regen rijden we verder naar Devils Elbow. Dit is een beruchte brug op de Big Piney River en is vernoemd naar een bijzonder slechte plek in de rivier. Het staat bekend als de elleboog van de duivel. Helaas kunnen we niet bij de rivier komen en zien we alleen de brug.



En vandaag is de dag van de bruggen, want we gaan naar een volgende brug in Richland over de Gasconade River. Dit is een brug die niet meer in gebruik is, maar was een brug van de oude route 66 weg. Ondanks het bordje verboden terrein (no tresspassing) lopen we toch naar het hek voor wat foto's. 


We vervolgen onze weg naar Lebanon, naar het Munger Moss Motel. Dit is 1 van de laatst overgebleven vintage mom and pop shops (een familiebedrijf). Hier stap je terug in de tijd en slaap je in route 66 thema kamers. Helaas slapen we hier niet, maar stoppen we hier wel even. En zoals jullie zien schijnt de zon weer en is de temperatuur ook weer een graad of 24.


We rijden nog even langs Chefke en zetten hem op de foto en nadat we de auto nog een keer opgeladen hebben, gaan we door naar de eindbestemming van vandaag: Branson. Hier
komen we rond 18u45 aan. We checken snel in en gaan dan bij een steakhouse wat eten. We wilden eerst op loopafstand wat gaan eten, maar het gaat vanavond weer regenen, dus dan maar met de auto op pad en tijdens het bloggen op de kamer nog een biertje nuttigen. Het eten smaakt ons erg goed, we hebben beiden een lady steak. Op naar morgen, we hebben een dag hier in Branson en moeten nog even gaan bekijken hoe we die gaan invullen.



Wat ons opvalt hier in Amerika:

- Een biertje in Chicago was $8-$9,-, een biertje op 100 km van Chicago is $6-$7,- en een biertje gisteren was $3-$4,- Het wordt dus al bijna goedkoop om bier te drinken. Hetzelfde geldt voor de benzineprijs, die wordt hier ook ongeveer 25% goedkoper.

- Vrachtwagens blijven je inhalen, ook als je een paar kilometer sneller rijdt dan toegestaan en je 115 km per uur rijdt.

- Niemand houdt zich hier aan de maximum snelheid, iedereen rijdt sneller, maakt niet uit op welke weg je rijdt.

@C&A: fijn dat het met jullie goed gaat! Dikke knuffel van ons 

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige reis en foto’s. We genieten met jullie mee dikke knuffel van ons T&R

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wederom mooie foto’s en verslag👌En rij verder van Chicago hoe meer je dan drinkt hoe meer je verdiend😂Dikke knuffel en blijf genieten🥰

    BeantwoordenVerwijderen