zondag 6 oktober 2013

Dag 2: Hanoi

Vanmorgen vroeg op het vliegveld aangekomen. Om 7:00 stonden we bij de visum aanvraag. We moesten een formulier invullen en een pasfoto inleveren samen met het paspoort. Aan de andere kant van het kantoor kregen we het weer terug na ruim 30 minuten. Hier lieten ze elke keer een pasfoto zien om vervolgens te kijken wie erop zou reageren. Niet het beste systeem maar het werkt.
Om 8:00 liepen we met onze koffers naar de aankomst hal waar iemand met het bordje "j van oostaijen" klaarstond. We stapten in een busje om ons te mengen in het hectische verkeer. Chauffeur aan de lopende band aan het bellen en wij om ons heen kijkend. Jaap zag nog weinig herkenning. Na ruim 30 minuten kwamen we aan in de buurt van ons pension/reisbureau "Vietnam à la carte".
Hier stond Cees al klaar en we liepen een paar steegjes door om bij het pension te komen. Even kennis gemaakt en wat praktische zaken geregeld en op naar onze kamer. Een mooie ruime kamer waar we meteen op bed gingen liggen. Tijd om even te rusten.
Rond 13:30 vonden we genoeg geweest en zijn we Hanoi in gewandeld. Een leuke route gelopen en onze eerste Pagode bekeken.


Ervoor nog even gegeten bij een sjiek hotel. Voor Monique zonder al te veel risico een hamburger en voor Jaap een noodle soep. Uiteraard de hoofdprijs, maar een soepele start van het eten hier. Na de pagode hebben we een paar kilometer gelopen en we kwamen bij het mausoleum van Ho Chi Minh.


Daarna door de stad in richting Lake Hoan Kiem. Onderweg de drukte getrotseerd. Oversteken hebben we snel onder de knie, kwestie van doorlopen, ze rijden wel om je heen.


We kwamen bij het meer. Daar in een bar gezeten met overzicht over het meer en met een lekker biertje. We konden hier zelfs de wedstrijd Ajax - Utrecht kijken.


Na ons 2e biertje begonnen we trek te krijgen en hebben we een twee-persoons gerecht besteld.


Een soep die voor onze neus nog moest trekken. Helaas veeeeel te veel koriander erin, dus laten staan. Daarna even rond het meer gelopen om vervolgens toch nog even wat te gaan eten bij een cafe aan het meer.


Mooie ligging en voldoende keus aan eten zonder koriander. Hier even gegeten en daarna op zoek naar een cyclo-rit terug naar het pension. Helaas wilde ze niet zakken naar onze prijs, dus maar een taxi gepakt. Nu lekker in bed de blog even typen en zometeen slapen om morgen weer Hanoi verder te gaan bekijken.

Location:Hanoi

6 opmerkingen:

  1. Klinkt goed,hoe is het monique met je darmen? Werken ze weer zoals het hoort of werken ze nog tegen? Ik hoop natuurlijk het eerste dikke kus ook van pap ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Monique en Jaap, heel veel plezier!
    Wat leuk om jullie reis te kunnen volgen.
    Groetjes Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Poging 4...
    Zoals beloofd een eerste reactie op jullie blog! Leuk om zo van al jullie avonturen op de hoogte te blijven! Geniet ervan en spreek je snel! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vette foto's!! Geniet ervan! Xx Lon

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De ham vraag is nu natuurlijk, welke zwembroek had Jaap aan bij het eten van dat zwembad vol met soep!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De verhalen met schitterende foto's zijn weer zoals we van jullie gewend zijn.
    Ziet er weer veelbelovend uit. Het worden weer mooie tijden.
    Ria en Theo

    BeantwoordenVerwijderen