woensdag 30 oktober 2013

Dag 26: Phnom Penh - Siem Reap

Vandaag een rustige dag. Onze tuktukchauffeur stond netjes op tijd bij ons hotel om ons naar de bus te brengen. Hier waren we wat te vroeg, dus nog even gewacht tot we de bus in mochten. Het was een erg luxe bus, met veel beenruimte, airco, een tv-scherm waar films op werden afgespeeld, af en toe Wifi, maar alleen wel wat hardere stoelen. We hadden 2 stops onderweg, een plas- en een lunchpauze.
-
Onderweg veel overstroomde akkers gezien, maar ook wel veel groen. Het blijft er vaak armoedig uitzien, maar elk dorp heeft wel minimaal 1 mooie tempel/ pagode. Helaas voor ons/ jullie geen foto's vanuit de bus gemaakt.
-
Rond 15u30 waren we in Siem Reap, waar we weer netjes door een chauffeur werden opgehaald. Dit keer in een jeep, wat een leuke afwisseling was. Hij bracht ons naar André, die het Cambodjaanse gedeelte van de reis geregeld heeft. André heeft ons in een uurtje tijd wat uitgelegd over Cambodja, de mensen, de kinderen die spullen verkopen 's avonds en alle andere mooie gebieden die wij deze vakantie niet gaan aandoen.


Daarna bracht onze chauffeur ons naar het hotel. Een andere als in onze papieren stond, maar het ziet er hier aardig chique uit. We liggen wel wat verder uit het centrum.
-
Tijd voor een biertje! Buiten op het terras onze folders doorgenomen en alvast de dag van morgen voor besproken. We wilden eigenlijk wel de zonsopgang in Ankor Wat zien, dus dat betekend vroeg opstaan. De receptie heeft een tuktuk om 4u45 gereserveerd, dus wij gaan zo ons bedje in. We zijn erg benieuwd naar morgen, waarin we vast wat meer te vertellen hebben, ondersteund door foto's. Tot morgen!
-
@ allen: fijn dat onze kaarten zijn overgekomen. Cees (in Hanoi) zou dit regelen, goed om te lezen dat hij dat ook gedaan heeft. ;)
-
@ Annie & Chris: de blauwe neus had inderdaad ook van de vele biertjes kunnen komen, maar in dit geval was het echt lompigheid.
-
@ Ad & Henny: leuk om te lezen dat het avondje cabaret goed is bevallen. En we zullen inderdaad nog wel eens een uurtje bomen over het regime van Pot.
-
@ Theo & Ria: het is inderdaad een verschil van dag en nacht met Nederland. Zou je je kunnen voorstellen dat Teun & Joost 's avonds armbandjes en boeken aan toeristen zouden verkopen? Die olifantenhuid is ook nog niet gekweekt, terwijl je weet dat het beter is als je niets koopt.

Location:Siem Reap

2 opmerkingen:

  1. Goed te horen dat de bus goed was op de harde stoelen na,en inderdaad jammer dat jullie geen foto's hebben gemaakt. Het was wel een hele zit voor jullie in Siem Reap waren,zullen jullie wel moe zijn geweest. En ja je kunt helaas niet alles in een vakantie zien en beleven, ik ben dan ook erg benieuwd naar wat jullie ons morgen weer voorschotelen. Hopenlijk slapen jullie lekker, het is maar een kort nachtje maar een zonsopgang is vaak de moeite waard. Ik moet er inderdaad niet aan denken dat Teun en Joost s'avonds op straat zouden lopen met koopwaar, voor morgen heel veel plezier xxx Theo en Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook wel eens mooi om rustig rond te rijden en alles te bekijken en om te horen hoe de mensen daar leven. Morgen wensen we jullie mooie zonsopgang en één fijne dag liefs Chris en Annie

    BeantwoordenVerwijderen