maandag 24 oktober 2016

Dag 12: St Lucia

Vandaag hebben we een redelijk rustig dagje gepland. We willen niet te vroeg opstaan, maar zijn rond 7u30 al wakker. Het onweert vanochtend. Jaap typt de blog en we zoeken wat foto's uit. Rond een uur of 9 gaan we ontbijten. Het onweer is dan opgehouden. Het ontbijt is niet heel spectaculair, maar tot nu toe kunnen we ook altijd nog eieren bestellen, hoe je ze maar wilt.

Na het ontbijt lopen we naar de receptie. We winnen wat informatie in over wat te doen en er wordt een boottocht over de rivier voor ons geboekt. We gaan als eerste naar het Croc center. Hier wonen veel krokodillen, zowel hele jonge als hele oude. De oudste wordt op een jaar of 100 geschat. Leuk om eens rond te lopen. De meeste krokodillen liggen er relaxt bij en bewegen niet of nauwelijks. Een aantal zijn iets fitter.


Om 11u50 melden we ons bij de boot, voor onze tocht. We zitten mooi vooraan op de boot, maar worden verzocht ergens anders te gaan zitten i.v.m. een groep fransen die ook lunchen op de boot. Op het bovendeks is geen plaats meer, dus gaan we achteraan aan de zijkant zitten. We hopen wat nijlpaarden en krokodillen te spotten. En dit lukt. We zien we maar 2 krokodillen, waarvan er 1 rustig op de kant ligt en er 1 snel voorbij zwemt. En we zien erg veel nijlpaarden. Leuk om deze dieren van dichtbij te zien, zeker als ze samen wat lijken te spelen in het water. Ook zien we er nog 2 op de kant staan grazen. Na 2 uur zit onze tocht erop, de laatste 10 minuten van deze tocht onweert het weer en begint het te regenen.


We besluiten in het dorpje wat te eten en we delen samen een pizza, die ons erg goed smaakt. Daarna rijden we rond 14u45 nog het Isimangaliso Wetlands Park in. De mevrouw aan de poort lijkt het erg vreemd te vinden dat we nu het park nog onwillens, maar als we het goed hebben begrepen is het 1 weg tot aan het eindpunt van een 35 km en het lijkt ons dat we dit in een goede 3 uur makkelijk kunnen rijden. We mogen, nadat we de entree hebben betaald, natuurlijk wel naar binnen. We rijden de weg naar Cape Vidal en nemen af en toe een loop over gravel om wat meer van de weg af te kunnen wijken. We komen onderweg neushoorns (we denken 1 witte en 1 zwarte zonder hoorn), zebra's, een wrattenzwijn (een ander soort dan we eerder hebben gezien), wildebeesten, buffels, een soort marters en verschillende vogels tegen.

Leuk om weer zelf dieren te spotten uit onze eigen auto, alleen jammer dat het wat regenachtig weer is. De temperatuur is wel een graad of 25, maar helaas begint het rond 16u30 wederom te onweren. We besluiten een klein flesje wijn te kopen en wat spelletjes bij onze lodge te gaan spelen. Rond 18u30 gaan we op pad voor wat te eten, waarvoor we maar een paar minuten hoeven te lopen. We hopen stiekem nog steeds 's avonds op straat een nijlpaard tegen te komen, maar ook vandaag lukt dit niet. Na het eten gaan we op zoek naar nog een klein flesje wijn, helaas zijn alle winkels gesloten. Dus dan maar nog een glas cola/ fanta drinken. Morgen gaan we door naar de volgende plek: Delphin Coast. We zijn wederom benieuwd hoe het daar is.

@ Appie & Trix: Het zijn inderdaad geweldige ervaringen hier! En dank jullie wel, jullie ook gefeliciteerd met Ria's verjaardag en drink maar een lekker borreltje op haar verjaardag, gaan wij ook zeker doen! Dikke knuffel van ons

1 opmerking:

  1. Was iets te vroeg het bericht van gisteren wilde ik hier plaatsen. En ja als je zo oud als die krokodillen bent logisch dan doe je het heinig ann. XX c&a

    BeantwoordenVerwijderen