vrijdag 11 september 2015

Dag 7: Las Vegas

Vanochtend waren we wederom vroeg wakker. Nu scheelt het dat we het gisteren ook niet zo laat hebben gemaakt, maar bij Monique was de slaap om 6u30 al voorbij, bij Jaap duurde dit nog tot 7u30. Nog maar even rustig aan gedaan, wat voor Jaap inhield om de Apple conferentie te kijken en voor Monique wat spelletjes te spelen en een lekkere koffie te halen. Er zitten wel 3 Starbucks in het MGM, dus de verleiding is groot. Na een lekkere douche gaan we voor het ontbijtbuffet. Hier zijn we rond 10u45 en het blijkt al het lunchbuffet te zijn. Maar we kunnen pakken wat we willen. We slaan het warme vlees, gebakken aardappelen en de salade bar maar over, maar doen ons tegoed aan vers gebakken eitjes en omeletten, geroosterd brood en gerookte zalm. Een jus d'orange maakt het ontbijt compleet. We mogen namelijk elke dag een keer van het buffet gebruik maken (zit bij ons hotel arrangement in). Voor de mensen die ons een beetje kennen: we zijn niet echte buffet mensen. Maar dit komt voor ons gevoel aardig overeen met wat we met een ontbijtje willen. Dus hier zullen we in de ochtend of begin van de middag vaker te zien zijn.

Daarna hebben we toch maar geprobeerd om de kamer te ruilen naar een kamer met kingsize bed. En dat lukte erg makkelijk. We gaan elke keer wat verdiepingen omhoog bij verandering van kamer en we zitten dan iets dichterbij de lift. In onze nieuwe kamer horen we alleen de vliegtuigen wat beter, maar het continue gezoem van de airco's die buiten op het dak zitten horen we niet meer. Elke kamer blijkt wel fijner, maar nu houden we het hier maar bij.

Jaap heeft vast de kaartjes voor Ka van Cirque Du Soleil geregeld voor zondag, dus we hebben weer wat leuks om naar uit te kijken. Aansluitend de papa's en mama's nog even gebeld, fijn om ieders stem weer even te horen. Inmiddels is het bijna 12u30 en besluiten we te gaan shoppen bij de outlet. We kopen een buskaart voor 3 dagen en stappen in de bus. 2 haltes later blijkt dat we een andere bus moeten hebben en stappen we over. Gelukkig komt de bus er snel aan, het zal vandaag 41 graden gaan worden. Dus buiten is het aardig warm.
Gelukkig hebben de winkels airco en zo houden we het best lang vol. Beiden kopen we wat en moe maar voldaan pakken we rond 18u00 de bus. Winkelen maakt dorstig, dus we besluiten om bij Freemont Street (het oude Las Vegas) uit te stappen en een biertje te drinken. We willen eigenlijk ergens buiten op een terras zitten en ondanks dat het bier al in een aluminium flesje zit, blijven ze hier het idee hebben dat het dan alsnog in een plastic beker moet. En als we iets niet fijn vinden is f bier uit plastic drinken. Dus we gaan ergens binnen in een bar in een casino zitten en drinken ons biertje. En bier maakt hongerig, dus delen we wen hotdog en besluiten om nog een klein gokje te wagen. We krijgen nog een biertje gebracht en als onze $5,- op is, besluiten we nog een hotdog te delen. De eerste smaakte erg goed, vooral door de verse uien erop.
We gaan weer met de bus naar ons hotel. Helaas is de airco in de bus stuk, dus is het erg warm. In het hotel kleden we ons om, om weer op pad te gaan. Het is inmiddels 21u00, oftewel tijd om te gokken. We beginnen in Monte Carlo. Helaas zijn de automaten ons hier niet gunstig gezind. We besluiten naar de Cosmopolitan te gaan, met onderweg een kleine stop bij Cristels, waar we een hapje eten. Ook bij Cosmopolitan lijken de machines maar weinig te willen geven. We besluiten naar het Bellagio te gaan, ook omdat we benieuwd zijn naar de tuin daar. Ze hebben hun best weer gedaan en het ziet er schitterend uit met alle mooie bloemen en relikwieën.
Ook hier wagen we nog een gokje en drinken ons laatste biertje van vanavond. Vooral Monique is erg moe, dus rond 0u30 zijn we weer op onze kamer. Stiekum toch nog veel gelopen vandaag, we hebben er wel weer een kilometer of 14 opzitten. Morgen maar echt een relaxdag gaan hebben.

@ Annie & Chris: het is gelukt! Wat goed van jullie. En ja, we genieten echt! Nu alleen nog iets meer geluk met gokken hebben ;).

1 opmerking:

  1. (Ondanks dat het niet meezit met je je't gokken zien jullie er stralend uit).
    Mooi dat jullie zo genieten. Maar we hopen toch dat jullie het morgen meer geluk hebben . Good luck. Veel liefs c&a :-):



    BeantwoordenVerwijderen