zaterdag 27 oktober 2018

Sabero

Zaterdag 27 oktober zijn we gaan eten bij Sabero. Dit restaurant ligt in Roermond en is een nieuw project van de de Boreas chefkok en gastvrouw.
Ook al hebben ze op dit moment nog geen ster, doe ik toch de aanname dat die er nog wel aankomen vandaar deze recensie.

We lopen om 19:05 binnen en krijgen een tafel in een redelijk kleine ruimte (de enige ruimte). Het restaurant serveert nu 25 couverts, tegenover 85 bij Boreas.

We bestellen meteen het huis aperitief en al snel komen de eerste amuses. Na de eerste ronde amuses, komen er nog 2 rondes. Ze smaken allemaal heerlijk en we genieten van een mooi begin van de avond. De smaakpapillen zijn wakker gemaakt en we zijn na het kiezen van het menu klaar voor het eten.

We kiezen voor een 7-gangenmenu waarbij we ze het niet al te makkelijk maken. Wij willen geen uitgesproken kazen en Silvie laat weten geen vis/schaaldieren te willen. De uitdaging is voor ze om de 5 gangen die volgens het menu wél vis bevat, om te toveren naar vlees/vegetarische gerechten. Vooraf moet ik zeggen dat ze dit erg goed gelukt is. Ik beschrijf de gangen die ik heb gegeten, want ik weet al helemaal niet meer wat Silvie heeft gekregen. Ik kan me wel nog herinneren dat er ganzenlever in 2 van de gangen van Silvie zat en ook één gang met zwezerik.

Voor de wijnen kiezen we om zelf de flessen uit te zoeken. De eerste 2 flessen (Pecorino en Verdicchio) zijn wit en dan een fles rood (Zinfandel).
De eerste witte wijn is lekker, maar vergeleken met de 2e, wat aan de vlakke kant.

De eerste gang is een heerlijk. Dit is tonijn. Een klein eerste hapje van een voortreffelijke smaak.

De tweede gang is langoustine met groenten zoals rettich. Ook deze gang smaakt heerlijk.

De derde gang is coquille met bloemkool, dille, duindoornbos en mosselsaus. De mosselsaus bij de coquille is super, de coquille zelf smaakt ook erg goed. Helaas ben ik ondertussen een beetje uitgekeken op coquilles, dus ik vind dit gerecht niet erg spannend, maar het smaakte wel zeer goed.

De vierde gang was kabeljauw met pistachenootjes en .....? In eerste instantie leek de vis was vast maar dat was voornamelijk bij het eerste stukje "snijden". De vis was heerlijk boterzacht en geweldig van smaak. De saus we ook erg lekker. Ondertussen zijn we over gegaan naar de 2e witten wijn van de avond en die was erg goed. Daar zou ik zeker een paar flessen van willen hebben voor thuis. Hopelijk weet Paul nog welke wijn dit was.

De vijfde gang is een stukje paling met eronder gelakte paling. Verder nog wat opgerolde komkommer en dit alles in een soort bouillon van ....
Ook dit smaakt heerlijk. Voor Silvie is het met al deze vleesgerechten die ze heeft gehad wel erg vullend, terwijl het voor ons wat lichter is. Dus we zitten zeker nog niet vol en zitten dan ook met smacht te wachten op het hoofdgerecht.

De zesde gang, is een GEWELDIG stukje hazenrug. Deze is perfect rood en supermals. Verder zit er rode kool kimchi, bloedworst en cumberland. Dit was de topper van de avond, althans wat het vlees betreft.

Tenslotte het dessert met Notenboter ijs, pastinaak, koffie, melkchocolade - hazelnoot.
Dit was een lekker dessert, met een dessertwijn voor de anderen.

Na dit heerlijke 7-gangen diner was het tijd voor een kopje thee/koffie met friandises. De friandises waren ook zoals zo vaak ook een mooie afsluiting van de avond. En zo zijn we weer een mooie ervaring rijker is Roermond een toprestaurant rijker.

De bediening deed keurig z'n werk. Het schenken van het water konden we af en toe zelf doen, maar de wijnen werden mooi op tijd geschonken en ze waren vriendelijk, correct en prettig in de omgang. De sommelier moest even aangemoedigd worden om wat meer de vertellen over wijn maar dat deed ie erna met ogenschijnlijk voldoende kennis van de wijnen.

De inrichting van dit restaurant is vriendelijk, een beetje industrieel en gezellig klein.

Kortom we hebben ook in dit restaurant een top-avond gehad, met erg goed en lekker eten, waarbij de 2e witten wijn en de rode wijn een goede keus waren van Paul. De eerste zou ik de volgende keer overslaan!

Een aanrader!

Eten: 8,5
Wijn: 8
Bediening: 7,5
Inrichting: 8















Geen opmerkingen:

Een reactie posten