vrijdag 22 november 2019

Dag 22: Kaapstad

Vannacht hebben we iets beter geslapen, nu we weten dat we beiden op onze eigen kant moeten blijven liggen. We ontbijten samen met Theo en Ria en maken een plan voor wat te doen vandaag. We willen niet heel veel doen vandaag, maar we willen wel nog iets ondernemen voor we vanavond bij De Grendel gaan eten. We besluiten om samen naar Silvermine Nature Reserve te rijden. Als het goed is rijden we een mooie route er naar toe en moet het ook een mooi park zijn om te wandelen.

Als we onderweg naar Silvermine gaan, zien we heel veel mensen snel wandelen. Het lijkt wel een marathon maar dan voor snel wandelaars. Sommigen lopen ook met z’n tweeën met een touw aan elkaar. Maar wij zitten comfortabel in onze auto en moeten er niet aan denken om deze bergen op en af te lopen, het lijkt ons best zwaar. Na een tijdje komen we aan bij Silvermine Nature Reserve, maar helaas kunnen we hier niet met credit card betalen en hebben we samen te weinig cash om de entree te kunnen betalen. Dus mogen we het park niet in en draaien we maar om. We stoppen wel nog even bij het uitzichtpunt en maken een paar mooie foto’s en een plan B.





We besluiten de bergweg te vervolgen en naar Hout Bay te gaan, volgens een paar Belgen die we onderweg is dit een goede plek om te zijn in Kaapstad. De weg erheen is erg mooi, we rijden over een mooie bergweg en een pas genaamd Chapman’s peak. We stoppen een paar keer om van het mooie uitzicht te genieten.







In Hout Bay aangekomen, ziet het er best gezellig uit. We lopen er een rondje bij de haven. Helaas komen er een aantal kinderen bedelen en doet Hout Bay ook niet zo gezellig aan als dat we in eerste instantie dachten. We gaan wel nog even bij een tentje zitten om wat te eten, maar ook dit spreekt ons niet aan. We besluiten om door te rijden naar Camp’s Bay. Hier hebben 3 jaar geleden ook een lunch genuttigd en hier hebben we goede herinneringen aan. 





We komen uit op dezelfde parkeerplaats als toen en ook weer bij hetzelfde eettentje. De rest heeft te weinig vis naar onze gading. We bestellen wat sushi, oesters voor Theo en Jaap, gamba’s, sashimi en mosselen om te delen. En met een glas bier of wijn erbij zitten we wel aan een een drukke straat, maar genieten we van het eten en de zon.

Dan is het tijd om nog even terug te gaan naar het hotel om lekker bij het zwembad te relaxen. Dit is het enige hotel met een lekker verwarmd buiten zwembad en het water is heerlijk. Na het relaxen is het tijd om ons klaar te maken voor het avondeten, om 18u30 pakken we een Uber naar De Grendel.


Bij de Grendel gaan we voor 9 gangen met bijpassende wijnen. Jammer genoeg kunnen ze niet aan Rust en Vrede tippen, maar we hebben een gezellige avond met over het algemeen prima eten en soms wat wonderlijke keuzes. Maar aan het eind van de avond heeft iedereen zijn buik meer dan vol en komt er gelukkig wel snel een Uber om ons weer naar het hotel te brengen. We maken ons op voor de laatste nacht in Kaapstad.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten