vrijdag 9 november 2018

Strandlodge

Vrijdag 9 oktober zijn we gaan eten bij de Strandlodge in Winterswijk. Het was wederom tijd voor de jaarlijkse 19-gangen avond.

We lopen mooi op tijd rond 18:30 binnen en krijgen een betere plek dan vorig jaar. Deze keer mooi wat verder achterin het restaurant. We zijn met Karen en Remko. We beginnen met een glas Cava en daar beginnen ze meteen met een paar eenvoudige hapjes (olijven, brood, boter, sausje en pinda's). Langzamerhand loopt ook de rest van de bezoekers binnen. Iedereen zal in hetzelfde tempo de 19-gangen krijgen dus voordat we écht gaan beginnen moet iedereen binnen zijn.

Dan komt de witte wijn, van wijnhuis Abadal, van de picapoll druif. Deze witte wijn is niet heel bijzonder.
1e gang: is een "goudvis" gemaakt van met gerookte paling en palingmousse, roodhoorntjes wier (niet erg lekker) en wasabi gel (niet erg streak van smaak). De vis ziet eruit als een goudvis op het bord, en de paling erin smaakt goed. Het wier en de wasabi was voor ons niet nodig geweest.

De tweede gang is een heerlijk ceviche van Coquille, zonnebloempit creme, droge worst, augurk en een wolk van knoflook. Dit is een erg lekkere gang.

De derde gang is een cornetto van gevogelte lever, met erin zwarte olijven en peren jammer een crumble van pistache. De lever was lekker van smaak, en zat gelukkig dichter bij een pate smaak dan van een eendenlever smaak. Ook dit was een heerlijk gerecht.

De vierde gang is een rundertartaar, piccalilly schuim, bloemkool en krokante uit. Ook deze was weer een erg lekker gerecht, mooie mix van tartaar met de piccalilly en het schijfje bloemkool.

De vijfde gang is een bouillon van krab, gedroogde lelie bloem en een schuim van granaatappel. Unaniem vonden we dit een misser. De smaak van de bouillon was vreemd.

Ergens hier schakelen we over naar een andere witte wijn van hetzelfde wijnhuis, en deze wijn is gelukkig veel beter van smaak.

De zesde gang is schuimige soep van ui, kokos schuim en daarin een gehaktstaafje van geitenbok. Het gehaktstaafje was lekker en de soep wel ok.

De zevende gang is een kikkerbil, mosselrisotto, venkel en saffraan-saus. Ook deze kan niet iedereen waardering krijgen maar het was zeker niet slecht.

De achtste gang is een dismum van gamba, waterkastanje koolrabi, kardemom en waterkers. Dit gerecht is na een paar mindere gangen weer erg lekker.

De negende gang is een witvis, butternut pompoen, witlof, vadouvan saus en macadamia noot. Deze vis smaak lekker.

En dan krijgen we als tiende gang een lekkere gebakken marmer van fazant, 3 kleuren winterwortel, gennepjus en hennepzaak. Het vlees smaak erg goed.

Dan is het tijd voor de wandeling uit het restaurant naar beneden waar we in de kookstudio de volgende paas gangen nuttigen.

De eerste (elfde) in de kookstudio is een leuke bout van wilde eens aan een wasrekje, Peking style. Dit smaakt voortreffelijk en de manier van "opdienen" via een waslijntje waar de boutjes aan hangen is grappig gedaan.

Dan de tweede (twaalfde) gang was een frozen smoothie is van huisgemaakte sinaasappel likeur, cava en luchtige cava wijn. Dit is een lekkere frisse tussengang.

De derde (dertiende) gang is dan een lekker stukje hert met nek sukade, keeper, zuurkool, jus van drankje 43, krokant speken gist kruim. Deze gang is ook weer erg goed van smaak.
En hierna is tijd om terug te gaan naar het restaurant waar we de rode wijn krijgen van wederom hetzelfde huis. Deze wijn is aardig van smaak, maar zeker geen topper.

We krijgen dan onze veertiende gang was haas is, hazenpeper, spruiten, eddo's groene kool en jus umeboshi. Dit is wederom een erg lekker stukje vlees.

En dit was de afsluiting van de normale gangen, nu gaan we richting nagerecht en snoepen.

De vijftiende gang is een cocktail van Delfts blauw, met onder andere kaas waar wij een andere gerecht krijgen gezien onze afkeer van dit soort kaas. Ons gerecht is eenvoudig maar smaak ok.

De zestiende gang is een lekker bonbon van aardbei en citroen, sereh, Spaanse peper creme,  ingelegde bloedsinaasappel en bloedsinaasappel fizzy. De bonbon vond ik absoluut het lekkerst, en de rest eromheen had niet gehoeven van mij,

De zeventiende gang is griesmeel mousse, gezoete spelt, stoofpeer uit het Schotenbrug park en kaneel gel. Dit heb ik helemaal niet opgegeten, die griesmeel mouse was zeker niet mijn ding. Dus dit was naast de Krab bouillon het minste van de avond.

De achttiende gang is rolletje gevuld met banaan mousse, caramel panna cotta, knetter suiker (altijd leuk) en kaneel gel. Ondertussen zitten we aardig vol van spijs maar ook zeker van drank en dan is de knetter suiker een leuke afwisseling.De banaan in het rolletje was lekker.

En dan is het tijd voor de laatste gang die brand. Een chocolade brownie met blauwe bessen alcohol, cassis creme, chocolade pinda' en roomijs van zoethout.

En dan zit het menu erop. Althans, zo goed als, want we sluiten natuurlijk nog af met thee/koffie/sterke drank en wat bonbons.

Ondertussen is het bijna 1:00 en kunnen aan de wandeling terug naar onze slaapplek lopen. Hier wacht de Marilyn Monroe site op ons, zoals Karen de slaapplek steevast noemt.

Maar goed, de avond was een topper, voornamelijk lekker gegeten en gedronken. De bediening deed netjes z'n werk waarbij de ene wat meer aansloot bij ons dan de andere, maar iedereen leek zin te hebben in deze lange avond en dat straalde ze ook uit.

Ten opzichte van de afgelopen 2 keer hiervoor, vond ik dit de beste. Er zaten deze keer lekkerdere en verrassendere gangen bij. Ook de porties waren deze keer kleiner waardoor we minder bomvol de avond afsloten.

Het eten was zeker voor die prijs van 19 gangen zeer lekker. Zoals ze zelf ook wel weten, zijn ze niet de topper van de 1-sterren restaurants, maar de sfeer, en de doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg mentaliteit is misschien niet spannend, maar zeker een reden om hier ook voor het volgend jaar weer aan tafel te gaan.

Eten: 7,5
Wijn: 7
Bediening: 8
Inrichting: 8






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten