woensdag 28 mei 2014

Dag 4: Miami - Key West

Vanochtend rustig aan gedaan, aangezien we nog een lange autorit voor de boeg hadden. Wederom hadden we een lekker ontbijtje en Joe, degene die het appartement verhuurde, was mooi op tijd om de sleutels op te halen. Om 11u10 zaten we in de auto op weg naar Key West. Helaas duurde het weer even voor we Collins Avenue af waren, maar daarna konden we mooi doorrijden. De TomTom weet ons over het algemeen goed te zeggen hoe we moeten rijden.

Na zo'n 1,5 uur waren we bij Key Largo, de eerste van de Key eilanden. Hier zijn we even bij het Visitor Center geweest, om te vragen of er onderweg nog leuke stops te maken waren. De vrouw achter de balie gaf aan dat er onderweg een Dolphin Research Center en een Turtle Hospital was. Bij het research Center zijn we even gestopt, op zich leek dat wel leuk om te doen, maar we hadden meer zin om ergens lekker te lunchen. Dus toch maar weer door gereden en na een paar kilometer kwamen we een leuk tentje tegen, met zicht op wat bootjes en de golf van Mexico. Hier hebben we allemaal lekker gegeten, variërend van dolfijn, inktvis en een broodje beef, uien, champignons en paprika. Iedereen was tevreden met zijn keus.

Daarna mochten we nog 1,5 uur rijden. Onderweg was vooral aan beide kanten water te zien, aan de ene kant de Atlantische oceaan en aan de andere kant de golf van Mexico. Het water ziet er mooi turquoise uit en niet zoals Jaap zo mooi zei: Noordzee bruin. Het is een mooie route om te rijden, maar we waren toch wel blij toen Key West opdook. In een winkeltje nog wat bier en wijn op de kop getikt, want ons nieuwe appartement zou een kleine tuin/ patio hebben.


Dit appartement ziet er mooi uit, beter verzorgt. We hebben inderdaad een patio om lekker buiten te kunnen zitten en het complex beschikt over een zwembad. Nadat we alles uitgepakt hebben, was het natuurlijk tijd voor een drankje. Wat heerlijk smaakte!


De avond komt misschien nog als wat meemaken.

De avond was ook nog gezellig. We zijn naar Duvalstreet gelopen, om daar bij een gezellig uitziend tentje (Willie T's) te gaan zitten. Hier kregen we helaas bier uit een plastic beker, maar het eten was goed. Eensgezind gingen we voor de Meat Loaf (gehaktbrood), behalve Theo, die wilde een pasta met zeevruchten. We hebben heerlijk gegeten. Het hele zaakje was behangen met beschreven dollar briefjes (de meesten van 1 dollar) en overal met nietjes aan het hout vast geniet. Hier wilden we natuurlijk ook aan mee doen, dus werd een stift en een niet apparaat gevraagd. We hebben er wat opgeschreven en deze aan de balustrade vast geniet.


Daarna Duval street verder ingelopen om op zoek te gaan naar een gezellig tentje om nog een drankje te doen. Deze hebben we natuurlijk gevonden en hier heerlijke Mojito's gedronken. Daarna was het toch weer tijd om een eind aan de avond te breien, morgen zou de wekker gezet moeten worden voor Jaap en Monique, omdat ze een dagje "Ultimate Adventure" hadden geboekt.

Location:Key West

Geen opmerkingen:

Een reactie posten