dinsdag 3 maart 2020

Tenerife 2020

Proloog
Donderdag aan het einde van de dag rijden we naar Schiphol. Daar worden we opgewacht door Frank en Aline. We beginnen de vakantie ook deze keer weer ontspannen in een hotel bij Schiphol. We gaan een hapje eten en doen er een paar drankjes bij. Niet al te laat gaan we naar bed want de volgende ochtend gaat de wekker al om 4:50. 

Dag 1
Vroeg in de ochtend gaan we met de bus naar Schiphol. We hebben een redelijk strakke planning want we wilden niet nóg eerder opstaan. De rij bij de controle is helaas wat langer dan normaal. De voortgang is langzaam maar gestaag. We krijgen het nog niet warm maar het moet niet tegen zitten. Na ruim ‘n half uur hebben we de controle erop zitten en kunnen we door lopen naar de gate. De vlucht is verder rustig. 

Bij aankomst kunnen we snel het vliegtuig uit maar bij de bagageband staan we al snel in een rij voor de huurauto. Het schiet totaal niet op. We zien aan de andere kant van het kantoor Bianca en Liang al staan wachten. Na  ‘n half uur besluiten we naar de andere kant te lopen en daar in de rij te gaan staan. Deels omdat daar 2 personen aan het werk zijn in tegenstelling tot de ene persoon aan deze kant van het kantoor. Hiermee kunnen we al alvast Bianca en Liang goedendag zeggen. Het schiet nog steeds niet erg op dus we besluiten op te splitsen. Bianca, Aline en Jaap gaan alvast boodschappen doen en Frank, Monique en Liang blijven wachten voor de huurauto. De boodschappen doen we in een veel te drukke Lidl maar we zitten in ieder geval met een goed gevulde koelkast in het appartement de eerste dag. Als we bij het appartement aankomen worden we ontvangen door de eigenaar die ons alles laat zien. Het is een ruim en mooi appartement met een groot balkon. Vrij snel na de introductie komen ook Frank, Monique en Liang. 
We zitten en drinken wat om daarna door de te gaan naar Santa Cruz. Hier is de carnavalsoptocht. We moeten er de tijd voor nemen want die duurt ruim 3 uur. 

We beginnen met een snack en een drankje om dan naast de weg de optocht te bekijken.

































Na de optocht gaan we nog even wat drinken in het centrum om dan weer terug te rijden naar costs Adeje. Als we terugkomen in het appartement is het een lange dag geweest en is slapen de wens van iedereen.

Dag 2
We beginnen vandaag met een ontbijt vlak bij de zee.


Een lekkere pannenkoek met pasta en banaan is waar ieders keuze op is gevallen. Deze smaakt ons er goed. Met dit achter de kiezen gaan we naar het appartement van Bianca en Liang zodat we vandaar een wandeling kunnen maken langs de oceaan richting de gele berg.




Deze keer lopen Jaap, Monique en Frank my naar boven. Na deze wandeling lopen we terug naar het dorpje om wat te gaan lunchen. We zitten hier heerlijk onder het genot van een biertje/sangria/water/icetea.




Als we alles ophebben is het tijd voor Liang om te trainen (atletiek) en gaan wij terug naar ons appartement. Frank, Monique en Jaap nemen een duik in het zwembad bij het appartement. Het water is heerlijk fris maar aan het einde van de dag is het niet meer heel warm om op te drogen. Toch blijven Jaap en Frank stug bij het zwembad en brengt Monique nog een lekker biertje. 
Later op de avond komen Bianca en Liang weer op bezoek en gaan we een hapje eten in Costa Adeje. We zitten in een gezellig restaurant en hebben allemaal wat lekkers. Na het eten zit ook deze dag er weer op en gaan we nog even op ons terras een afzakkertje drinken. Bianca en Liang rijden terug naar huis en de volgende ochtend is het hun taak om Bart en Lidy op te halen als wij zorgen voor een lekker ontbijt.

Dag 3
Helaas is de vlucht wat vertraagd en komen Bart, Lidy, Bianca en Liang pas rond 12:30 bij ons aan. Het uitgebreide ontbijt smaakt er niet minder om. We hebben zelfs een appelgebak in de oven gezet om ze in een lekker ruikend appartement aan te laten komen. Na dit ontbijt gaan we winkelen in Los Cristianos. We hebben immers carnavals kleding nodig voor zaterdag. De mannen slagen met een roze outfit en ook de dames weten iets te vinden waarbij Aline het meeste lef toont met een tutu en een eenhoorn haarband.
Na deze inkopen lopen we naar het strand en gaan we op een terrasje wat drinken. Liang moet weer trainen, dus de dames brengen Liang naar het stadion en de heren drinken nog een ‘garra’ (groot biertje) en sluiten later aan. In het stadion kijken we even naar de training waarna we Liang met rust laten en we met z’n alles naar de zonsondergang willen gaan kijken. Helaas is het te bewolkt en lopen we naar een barretje.




Hier gaan we zitten voor een drankje en later haalt Bianca Liang op van de training en gaan we een hapje eten. Nu komen we uit bij een tapas restaurantje met een kleine flamingo show. We eten hier heerlijke hapjes en dan is het wederom tijd om naar huis te gaan. Voor Bart en Lidy was het een lange dag, dus ze gaan meteen naar bed en Frank, Aline, Monique en Jaap blijven nog even plakken op het balkon om na wat drank ook het bed op te zoeken.

Dag 4
Vandaag ontbijten we met z’n zessen en na het ontbijt komen Bianca en Liang. Vandaag gaan we naar de Teide. We rijden de berg op, en stoppen af en toe voor een foto van het uitzicht.



Als we bij onze eerste stop komen, nemen we eerst een drankje om dan naar een uitkijkpunt te wandelen.




Na dit uitkijkpunt rijden we verder naar een volgende stop waar we weer even de uit gaan voor een wandeling. Het waait er hard en het is het behoorlijk fris, dus we houden het niet lang vol.



Het is ondertussen alweer ruim in de middag en het is tijd voor een hapje. We rijden naar ‘n restaurant en hier eten en drinken we allemaal iets.


Dan rijden we verder naar het appartement. Hier gaan we nog even relaxen om na de zonsondergang weer wat te gaan eten. Hiervoor lopen we naar de boulevard van Costa Adeje en komen uiteindelijk bij een gezellig restaurant terecht.

Na het eten wandelen we weer terug. Uiteraard drinken we op ons terras nog een afzakkertje en een voor een gaat iedereen naar bed.

Dag 5
Vandaag gaan we carnaval vieren in Santa Cruz. Na het ontbijt op ons terras gaan we nog even naar het strand. Hier testen we even hoe warm/koud het water is en liggen we ontspannen op t strand. Na een uur sluiten ook Bianca en Liang zich bij ons aan. Na een tijdje lopen we terug naar het appartement. Jaap, Monique en Frank nemen eerst nog een duik in het zwembad en daarna kleden we ons om. Liang, Bart,Frank en Jaap gaan in outfit met de bus naar Los Cristianos en daar de bus Santa Cruz te nemen.

De bus doet er ongeveer een uur over. In de deze bus vallen we niet zo op want er zijn veel meer carnavalvierders in de bus, maar in de eerste bus vielen we nogal op in onze kleding. Onze kleding bestaat uit een roze Hawaii shirt, een roze rieten rokje, een gouden ketting en wat plastic bloemen kettingen. De dames hebben iets anders, maar ook de bloemen kransen hebben ze gekozen.

Monique nog een waaier en maffe zonnebril en Lidy een rozenkrans voor op haard hoofd. Aline natuurlijk de tutu en eenhoorn.
Als we in Santa Cruz aankomen eten we eerst iets om dan naar het podium te lopen voor een middag/avond van muziek en dansen. In dit geval voornamelijk de salsa en soortgelijke dans/muziek.
Het nodige alcohol wordt genuttigd en er heerst een super goeie sfeer.





Liang heeft ons verlaten om met vrienden te feesten en aan het einde van de avond sluit ze zich weer bij ons aan. We maken het niet al te laat, en nemen de bus van 0:00 naar huis. Helaas schiet het instappen niet op en is het 0:30 als we gaan rijden. Om 1:30 zijn we weer in Los Cristianos waar Bianca eerst de dames naar het appartement brengt en daarna Liang en de heren ophaalt. Iedereen heeft voldoende gedronken dus er is geen behoefte om op ons terras nog wat te drinken.

Dag 6
Vandaag is het onze laatste dag. We gaan met z’n zessen ontbijten om daarna naar Bianca toe te gaan. Aangezien we niet met z’n zessen in onze huurauto passen (Kia Kona) komt Bianca ons ophalen. We gaan met z’n alles naar haar appartement zodat ook Lidy en Bart kunnen zien waar Bianca en Liang wonen. Na de bezichtiging gaan we naar het dorpje om weten ijs te eten, wat drinken en uiteindelijk ook wat te eten. We eten verschillende kleine hapjes en dan is het snel tijd om naar het vliegveld te gaan. De vlucht van Frank, Aline, Monique en Jaap vertrekt om 18:25 en het is ondertussen 16:30. We lopen terug naar de auto en nemen afscheid van Bianca, Liang, Bart en Lidy. Bart en Lidy hebben een vlucht die 2 uur later vertrekt.
Dus we gaan met z’n vieren naar het vliegveld en in het vliegtuig zit ik deze blog te typen.

We hebben wederom een super tijd gehad op Tenerife en gaan zeker terugkomen. Het was weer erg gezellig met Bianca en Liang. Ook met Frank, Bart, Lidy en Aline was het goed uit te houden. Kortom te plannen om snel weer terug te gaan met z’n zessen zijn al besproken.

3 opmerkingen:

  1. Wat super leuk om alles nog even weer te lezen. Wat hebben we nog veel gedaan in die dagen. We vonden het weer ontzettend gezellig en kijken alweer uit naar de volgende keer..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen