Woensdag 3 juli gaan we weer een hapje eten bij De Kromme Dissel. We vieren de verjaardag van Jaap!!
Helaas is het niet heel erg warm, dus we eten binnen. We beginnen na binnenkomst met een glas champagne en wachten op Theo en Ria want die schuiven ook aan.
Als ze er ook zijn krijgen we nog wat champagne en komen ook de amuses en ze zijn ditmaal een reis door de streek van de Kromme Dissel. Ze smaken eigenlijk allemaal erg lekker.
Na de amuses is het tijd voor de eerste gang. Ze beginnen met een heerlijk voorgerecht. Namelijk Hamachi met Hollandse nieuwe, creme van zwarte sesam, zeesla en wasabi-crumble.
Daarna Tortelinni Kreeft met sinaasappel, bataat, sliptong en luchtige kreeftensaus. Ook dit smaakt ons ontzettend goed.
Volgens maken ze op dit moment een fout omdat ze de 3e gang komen brengen, maar het is volgens het menu de vierde gang. Dit maken ze later goed door het gewisselde gerecht alsnog te brengen. Helaas zit er amper tijd tussen deze twee gangen, dus ik verwacht dat het een fout is die ze een beetje amateuristisch hebben opgelost. Maar goed, beide gerechten smaken TOP.
De derde gang was lams-rugfilet, -nek -zwezerik en -pastrami, creme van aubergine en geroosterde zonnebloempitjes.
De vierde gang was de Gaspacho 3.0. Dit is een Joselito Iberico ham met 'coeur de boeuf' tomaat, lavendel en sorbet van gazpacho.
Dan komt het hoofdgerecht wat weer een lekkere duif is. Deze keer een Anjou Duif met clafoutis van kersen en ganzenlever met pistachecreme, witlof en jus van duif. Dit is echt een topper. De duif is super van smaak en ook de jus smaakt heerlijk.
Tenslotte het nagerecht. Dat is een parfait van honing met creme van roomkaas, structuren van Betuwse rozen, framboos en sorbet van bergamot.
Alle gerechten hebben ons erg goed gesmaakt. Helaas was het tempo erg aan de hoge kant en waren we voor 22:00 alweer klaar.
De geschonken wijn was een Bourgogne Chardonnay uit Santenay, helaas weet ik niet welk wijnhuis. Deze was aardig prijzig, maar smaakte wel erg lekker. Daarna hadden we een rode wijn de ook goed van smaak was, maar dit was 1 glas.
Door de wisseling van de twee gangen kwamen de wijnen ook niet helemaal uit. Hierdoor hadden we bij het lam nog witte wijn.
De bediening was goed, maar de fouten met gerechten kwamen niet top uit. Natuurlijk niet perse de fout van de bediening, maar het was een misser. Ze waren erg vriendelijk en correct en niet verlegen voor een praatje.
Eten: 8,5
Wijn: 8,5
Bediening: 8
Inrichting: 8
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
Geen opmerkingen:
Een reactie posten