zaterdag 15 september 2018

Dag 1 & 2 - Venhorst - Cognac

Op vrijdagmiddag hebben we rond 15u00 alles ingepakt en stappen we de auto in, op weg naar Mons. Het is geen hele spannende en lange reis, maar dan hebben we morgen ene klein voordeel, aangezien we dan minder lang hoeven te rijden.

De navigatie wil ons over Eindhoven sturen, maar we hebben weinig zin om in Antwerpen en Brussel stil te staan, dus besluiten we om over Maastricht te rijden. Dit lijkt een goede keuze. Hoewel we bij Luik even vast staan, gaat de weg verder aardig voorspoedig en rond 18u00 arriveren we bij de van der Valk in Mons. Het inchecken gaat soepel en de receptioniste wil nog wel even voor ons naar Le Comptoir de Marie, een 1 sterrenrestaurant in de buurt, bellen om te vragen of ze plek hebben. We hadden al wel een mail gestuurd, maar hier niets op gehoord. Er blijkt, na even kijken, een plekje vrij te zijn aan de bar. Dit willen we eigenlijk niet en schijnbaar worden er nu andere mensen aan de bar gezet en krijgen wij een tafel. We halen onze spullen uit de auto en brengen deze naar de kamer. Dan gaan we nog even een biertje (of 2) in de bar drinken en daarna lopen we richting het restaurant.

Natuurlijk zal Jaap nog een aparte blog aan het eten wijden, maar ik kan al wel vast wat vertellen. We hebben lekker, maar niet heel verrassend gegeten. Eigenlijk vanaf het laatste voorgerecht werd het wat verrassender en voor ons gevoel lekkerder. Maar natuurlijk een prima begin van de vakantie, met goed eten en lekkere wijntjes. Na het eten wandelen we weer terug naar het hotel, waar we lekker gaan slapen. Morgen hebben we immers weer een redelijk lange dag voor de boeg.





Rond 8u30 staan we op en we rijden iets na 9u00 weg. Volgens de navigatie zullen we om 16u10 aankomen in Cognac. We hebben genoeg eten en drinken bij ons om weinig stops te hoeven maken, maar we gaan zien wat de dag ons gaat brengen.

Zoals verwacht is het rondom Parijs erg druk, hier staan we met momenten ook wel even stil. Van een afstandje zien we de Sacre Coeur en het puntje van de Eiffeltoren, maar veel meer is er vanaf de Périphérique niet te zien.



De rest van de weg gaat eigenlijk erg voorspoedig en we arriveren rond 16u45 in Cognac bij onze B&B. We worden hartelijk ontvangen met een biertje en op zulke momenten balen we dat ons Frans erg slecht is en we moeilijk een gesprek kunnen voeren. Maar ze raden ons aan om naar de Rooftop Bar van Martell te gaan, waar we een lekker cocktail kunnen drinken en een mooi uitzicht over Cognac hebben. We trekken eerst even een korte broek aan en lopen dan richting het centrum. Per toeval lopen we meteen goed en gaan we met de lift naar boven. Het uitzicht is inderdaad erg mooi om te zien en ook de lijst met cocktails is behoorlijk groot. We kiezen beiden voor een cocktail met cognac, wel allebei een andere en we nemen een bordje met verschillende soorten vlees(waren) en wat kaas en brood. We dachten dat we alleen een bord met vlees besteld hadden, maar er zat ook wat kaas bij, die gelukkig allebei aardig goed smaakten. Ook de cocktail smaakte prima, het was alleen jammer dat er geen plekje meer vrij was in de zon, waardoor we in de schaduw zaten.











Na de cocktail lopen we het dorpje in en komen al snel bij een plein uit met verschillende brasserieën. Eén heeft nog volop plek in de zon vrij, dus daar ploffen we neer. We bestellen een (wit) biertje en zitten hier prima. Na nog een paar biertjes bekijken we de kaart nog even, er staan salades met zalm en carpaccio op, die we bestellen. Het smaakt prima, maar er zit weinig extra smaak bij in de zin van een uitje, komkommer, paprika, etc. We nemen nog een biertje als toetje en dan lopen we weer naar onze B&B. Hier kletsen we nog even bij de eigenaar, om daarna lekker in bed Ziggo te kijken en te bloggen. Morgen mogen we het laatste stukje nog naar Bilbao, wat nog een kleine 5 uur rijden is. Dus het grootste deel zit erop.








1 opmerking:

  1. Yeah! Eindelijk vakantie voor jullie, #dikverdiend!
    Enjoy schatties, ik lees weer gezellig mee. Xxx

    BeantwoordenVerwijderen