woensdag 8 juni 2011

Dag 7: Capitol Reef - Salt Lake City

Vanochtend wederom vroeg wakker. Elke ochtend voelt het bijna alsof we op schoolreisje gaan en niet weten wat de dag ons gaat brengen. Eerst maar eens ontbeten, daarna op weg naar Salt Lake City. We hadden gisteravond al wat vooronderzoek gedaan en we wilden graag onderweg Little Wild Horse Canyon gaan bezoeken. Dit zou wel inhouden dat we een stuk om moesten rijden (maar dan zouden we ook weinig snelweg hebben). En we zouden een stukje moeten lopen, ongeveer 1,5 uur om de Canyon te zien. Aangezien de reacties lovend waren over Little Wild Horse Canyon, wilden we dit graag met eigen ogen zien.
Na een uurtje of 2 rijden, kwamen we aan op de parkeerplaats van Little Wild Horse Canyon. We hebben een aantal energierepen, flesjes water en natuurlijk de camera's mee en zijn op pad gegaan. Het was een ontzettend mooie Canyon om te zien. Sommige stukken waren eigenlijk te smal om te lopen, maar ervaren klimmers als we inmiddels zijn geworden, was dat natuurlijk geen probleem. Na ruim een uur waren we door de Canyon en kwamen we op een uitgedroogde rivier, wat leek op een brede weg. Daar hebben we overlegd wat we zouden doen: doorlopen, of teruggaan door de Canyon. Monique wilde graag terug, Jaap wilde graag doorlopen. Als we door zouden lopen, zouden we ook nog door Bell Canyon komen. We hebben besloten om door te lopen in de hoop binnen zo'n 1,5 uur weer terug te zijn bij de parkeerplaats. Dat viel helaas toch wel tegen. We hebben nog ruim 2,5 uur in de brandende zon gelopen en typen nu zo rood als een kreeft deze blog in een bar in het hotel onder het genot van een biertje. In totaal hebben we ongeveer 14 kilometer afgelegd en ruim 3,5 uur gelopen op een "rustdag" (we hadden gisteren namelijk ook besloten de voeten nog 1 dagje rust te gunnen, voor we doorgaan naar Grand Teton).

Aan het begin van de wandeling heeft Jaap zijn enkel /voet verstuikt. Hij heeft als een bikkel gewoon doorgewandeld, zonder te klagen. Het ironische is wel dat Jaap elke keer Monique waarschuwt dat ze zich niet moet verstappen. Terug in de auto bleek dat de enkel toch wel aardig dik werd en kreeg Jaap er ook meer last van. We hebben voor de zekerheid een zwachtel gekocht, mocht het na een nachtje slapen niet beter voelen.

Na de wandeling hebben we er nog ongeveer 4 uur over gereden om bij Salt Lake City uit te komen. We hadden onderweg weer ontzettend mooie en weidse uitzichten, wat de reis natuurlijk ook weer de moeite waard maakte. We hebben ruim 100 mijl gereden, zonder ook maar een dorp tegen te komen. Dus onze honger (na de wandeling) kon niet gestild worden voor 1,5 uur.

In Salt Lake City konden we ons hotel makkelijk vinden, met dank aan Tommie. Het is wederom een ontzettend mooi hotel, de lobby is gigantisch groot en het ziet er allemaal super uit. Er is zowel buiten, als binnen een zwembad. Ook was er een lekkere hete whirlpool om onze voeten in te laten rusten (en te voelen hoe erg we stiekem toch verbrand zijn). Ook is er een mooi restaurant, waar we lekker hebben gegeten. Het zag eruit alsof Darwin zo binnen zou kunnen komen lopen, of een willekeurige andere gentleman uit die tijd.

We hebben het dus nog steeds erg naar onze zin hier en zien erg uit naar Grand Teton morgen. Wederom een goede autorit voor de boeg, maar misschien voor Jaap zijn enkel helemaal niet verkeerd.

@ Ad en Henny: Fijn dat de dinsdagwandeling weer goed is verlopen. Wat betreft het eten van gisteren: Het torentje was een omhulsel van een soort chips, als koker gebakken. Onderin zat aardappelpuree, bovenin zaten beetgare groenten, met daar bovenop een koekje van parmezaanse kaas en kruiden. Erg leuk om te zien en smaakte bovendien ook prima! We waren zelf ook al aan het kijken of dat omhulsel van "chips" ook niet zelf te maken is. Wat vervelend dat er kiezen getrokken moeten worden. Maar ja, als je er last van hebt, is het misschien maar beter. Hopelijk zie je er niet teveel tegenop en ga je er niet teveel last van krijgen naderhand. Maar we zullen het vast over een week van je horen! En hoe meer mensen de blog lezen (en reageren), hoe leuker we het vinden!

@ Wen: Leuk dat je reageert! En fijn dat je de uren op school gaat uitbreiden. Hopelijk gaat het zoals je wilt. En het is dat ik hier niet echt doorheb welke dag het is, anders had ik je vandaag ook zeker meer gemist!

@ Theo en Ria: Hoe was de film van Tenerife? Leuk om alles weer terug te zien? Fijn dat jullie van onze verhalen genieten, wij genieten er ook volop van om hier te zijn. En het is leuk om elke avond even een verhaaltje te typen. En elke keer nemen we ons voor het niet zo lang te maken, maar elke keer komt er weer een heel verhaal. Fijn dat je even bij ons tuintje bent gaan kijken. We hadden het er vandaag nog over, dat we benieuwd waren hoe het erbij lag. Maar goed om te lezen dat alles het nog doet. Werkt ons irrigatiesysteem dus ook naar behoren, denken we zo.

@ Irma: Leuk dat je meeleest! Hoe is het met jou en je mannen in het zonnige Tilburg? Als we terug zijn misschien maar weer eens een biertje samen gaan drinken.

@ Odette: Gezellig dat je onze blog ook volgt! Hoe is het met jou, Gerlof en Lara in het altijd mooie Lonneker?

Location:Salt Lake City

6 opmerkingen:

  1. Lieve tante monique en oom Jaap. Waarom gaan jullie op zoek naar Berend Botje? En maken jullie nog meer foto's? Ik vind de foto van oom jaap die in de stenen zat het mooiste. groetjes Teun

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jaap en Monique,
    Ik kan me alles voorstellen met de gedachte dat iedere dag een schoolreisje is. Jullie keuzes voor de route en wat je op dag allemaal meemaakt is geweldig met fantastische foto's. Gisteren weer een dagje Limburg gehad met de nodige voorbereidingen voor de uitbreisding in Echt en daarna op de terugreis eerst 10 kilo asperges meegenomen voor diverse families en daarna zoals in een eerder bericht via Venhorts naar huis gegaan. Voor Ria gisteren de nieuwe Polo besteld en jawel Jaap met de 1.2 liter turbo.
    Ga weer lekker genieten van jullie nieuwe dag. Groetjes Ria en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goedemorgen reizigers
    weer zit er een mooie dag op bij jullie en ik denk dat je van de ene in de andere verbazing valt. Wij wel bij het zien van jullie foto's. En dan zijn jullie pas een paar dagen onderweg.
    Vervelend Jaap dat jij je enkel verstuikt hebt en ik hoop dat je er niet al te veel last van krijgt. Anders maar een dagje rust, dus dat rijden vandaag komt goed uit.
    Vanmiddag even naar oma en opa waar we dan natuurlijk ook over jullie reis zullen praten.
    Jammer dat opa geen internet heeft anders zou hij zeker ook genieten van jullie foto's en verhalen. maar enfin dat doet hij maar een keertje als hij bij ons is.
    Verder geen nieuws dus ik zeg nogmaals geniet (en dat doen jullie) en veel leifs uit Baexem
    ad en henny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Carpe Diem,

    Ziet er allemaal goed uit!
    Mooie foto's en geniet van de reis.

    Glen en Peer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. beste Jaap en Monique,

    Foto 81 God allemachtig. Met een zelfonspannend toestel leggen jullie een beeld vast dat aangenaam verrast. Fijne avond, en morgen gezond weer op. Even 2de helft voetbal kijken (vriendschappelijk Ned-Uraguay)
    groeten,
    shoester baoksem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi lieverds nog een poging ik had een mooi verhaaltje klaar maar helaas weg was het,in ieder geval geniet ik nog steeds en Jaap doe rustig met je voet'we missen jullie wel en vooral de telefoontjes s'avonds laat,maar we gunnen jullie deze vakantie natuurlijk van ganse harte.Ik kijk al weer uit naar morgen wat jullie dan weer meegemaakt en gezien hebben nou een dikke knuffel en liefs van ons tot gauw Theo en Ria

    BeantwoordenVerwijderen