maandag 20 juni 2011

Dag 19: Mesa Verde - Monument Valley

Vandaag lekker rustig aan gedaan. De rit naar Monument Valley zou niet heel lang duren, met weinig tussenstops, dus dat was wel lekker. Als eerste zijn we naar het "Four States Monument" gereden: Hier komen 4 staten bij elkaar; te weten: Utah, Nevada, Colorado en New Mexico. Een beetje zoals Vaals, maar dan op z'n Amerikaans. In een vierkant er rond omheen stonden allerlei kraampjes, waar Indianen hun spullen verkochten. Leuk om eens langs te lopen, en grappig om dit punt te zien.

Het volgende op ons "te doen" lijstje was naar Goosneck State Park te gaan. Daar maakt de "San Juan Rivier" een aantal bochten, een beetje te vergelijken met "Horse Shoe Bend" vorig jaar, alleen dan met meer bochten door de bergen.

Onderweg nog een stop gemaakt om een hapje te eten. Bij Goosneck aangekomen, hadden we een mooi uitzicht, alleen jammer dat de rivier nog erg bruin water heeft. We hebben even van het uitzicht genoten en zijn verder gereden naar de Inn voor deze nacht. We zitten in Mexican Hat, waarschijnlijk vernoemd naar onderstaande rots, die ook de "Mexican Hat Rock" heet. We hebben een lekkere ruime kamer, met een erg groot bed.

Op naar Monument Valley! We zien al weer behoorlijk wat wolken en ook de wind neemt steeds meer toe. We zitten op een half uur rijden van Monument Valley, wat beheerd wordt door de Navajo Indianen. Eenmaal in het park is de weg erg slecht (ernaartoe ligt trouwens wel nieuw asfalt). Er wordt je aangeraden een tour in een open bus/ Jeep te doen, als je zelf een gewone auto rijdt. Nadat we even buiten zijn geweest en al behoorlijk zijn gezandstraald, besluiten we om toch maar niet met zo'n open Jeep mee te gaan. Daarvoor waait het echt te hard. We lopen nog wat rond en besluiten dan om toch maar terug te gaan. Hoe jammer we het ook vinden dat we het park niet verder gaan zien. Ook is het nog te vroeg om te eten, we hebben beiden nog geen trek en het is ook pas 16u30. We gaan terug naar de Inn, waar we lekker op bed wat tv kijken, stiekem ook wel blij dat we een keer op tijd terug zijn.

Rond 19u00 zijn we op zoek gegaan naar een eettentje. In de brochure van de Inn staat iets wat ons wel aanstaat op loopafstand. Het is niet zo'n groot tentje, waar de chef op een barbecue het vlees braad. Het is wel handig gedaan, want het rooster waar hij op bakt schommelt boven het vuur heen en weer, waardoor dingen niet zo snel aanbranden. Aangezien ze alleen maar grote stukken vlees hebben, besluiten we een stuk vlees te delen. We hebben lekker gegeten, erna nog een stukje brownie gekregen en liggen nu weer heerlijk op bed de blog te schrijven. Morgen willen we op tijd naar Las Vegas rijden. We hebben een lange dag voor de boeg (ruim 7 uur rijden) en we willen graag in Page nogmaals de "Horse Shoe Bend" bekijken, aangezien we daar vorig jaar zo van onder de indruk waren! Gelukkig krijgen we een uur terug, aangezien we weer naar Nevada rijden (en daar is het een uur eerder). En dan op naar het gokken en al het andere wat Vegas te bieden heeft.


We hebben al jullie berichten gelezen en reageren hier op de blog van vanavond op, aangezien we illegaal bij de Mac via Wifi dit online zetten...
We willen natuurlijk Ad en Henny wel een super vakantie wensen. Rij voorzichtig, geniet van Frankrijk en Italie en natuurlijk van elkaar!

Location:Monument Valley

2 opmerkingen:

  1. Hoi Jaap en Monique,
    Het verhaal wordt nu kort aangezien we elkaar vanavond nog zeer uitgebreid telefonisch hebben gesproken. Was wel herlijk om de stem weer live te horen. Ga lekker genieten in Las Vegas en tevens een beetje bijkomen van jullie geweldige reis. Ad en Henny ga genieten van een welverdiende vakantie en kom veilg weer thuis. Groetjes Ria en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Jaap en Monique,

    Ik begrijp dat dit de laatste foto's van de overweldige natuur is en dat jullie je gaan storten in het gedruis en het vertier van de stad. Ik kan me voorstellen dat dit een welkome afwisseling is, ondanks dat de natuur bij jullie wel magnefique is.

    Goed nieuws vanuit Wageningen: Ik heb vandaag de didactische cursus afgerond en het officiele certificaat is binnen!!! Het was nog een heftige eindspurt die ik ingezet heb, maar heeft gelukkig wel geresulteerd in het behalen van de cursus. Tijd voor uitblazen is er helaas niet, dus vanavond maar meteen weer gestort in het werk. Nog efkes en dan ......... vakantie.

    Het is echt heel raar dat jullie nog maar een klein weekje daar zijn. Voor mijn gevoel zijn jullie pas een paar dagen geleden door Jeroen naar Losser gebracht. Ik neem aan dat als je zo'n lange dagen maakt en veel meemaakt dat het anders voelt. Geniet nog heerlijk van een aantal dagen holiday

    Heel veel liefs en een kusje
    Elske met de steun van Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen