donderdag 9 juni 2011

Dag 8: Salt Lake City - Grand Teton

Vandaag hebben we een reis naar Jackson voor de boeg. Maar voordat we daar naartoe gaan, wilden we nog even kijken bij het hoofdkantoor van de Mormoonse kerk en daarna naar Park City, waar de Olympische spelen van 2002 zijn gehouden.

In het hoofdgebouw van de Mormonen (de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen) werden we, zoals verwacht, zeer goed en vriendelijk ontvangen. We kregen een korte rondleiding met wat uitleg over hoe Salt Lake City is ontstaan en hoe het de stad van de Mormonen is geworden, gesticht door Joseph Smith. En vervolgens zijn we naar de 26ste verdieping gegaan waar we een mooi uitzicht hadden over de stad. Ook hier kregen we uitleg over wat we konden zien. Helaas zijn we al weer veel van de feiten vergeten, maar het was leuk om te zien en de Mormonen hebben goed voor elkaar hier.

Daarna zijn we naar Park City gereden waar we wat hebben gegeten en zijn daarna doorgereden, we hadden namelijk een reis van bijna 5 uur in het vooruitzicht en het was ondertussen al 13:00 geweest.

Bij vertrek uit Park City was het lekker zonnig en warm en onderweg werd het steeds donkerder en kouder. Uiteindelijk viel het met bakken (regen en hagel) uit de lucht en tikte de thermometer even 4,5 graden aan. De laatste 50 km klaarde het weer een beetje op en klom de temperatuur weer op naar 11 graden, even wennen dus. De voorspellingen voor de komende dagen zijn weinig hoopgevend, maar we zullen zien. In Grand Teton is de verwachting: regen, en in Yellowstone is de verwachting sneeuw/regen/onweer.

1 foto van onderweg, dus die ook maar even op de blog.


Het stadje Jackson (vlak bij ingang van Grand Teton) is een leuk klein stadje met een wild westen uiterlijk. Als we foto's hebben zetten we ze op de blog. Hieronder alvast een foto van een pleintje in het centrum met boog van geweien van elanden.

Wel leuk om nog even te vermelden is de manier waar ze hier omgaan met wegwerkzaamheden. Als er maar 1 deel van de weg open is dan staan er bij begin/eindpunt verkeersregelaars (voornamelijk vrouwen) met een stopbord. Je moet dan wachten tot een auto je komt "ophalen" waarachter je vervolgens moet rijden naar de andere kant van de wegwerkzaamheden. Dus geen verkeerslichten, maar aan beiden kanten iemand die in de brandende zon langs/op de weg staat met een stopbord.



@ Teun: We hoopten om Berend Botje te vinden, zodat we hem weer naar zijn familie in Zuid Laren kunnen sturen. Zij missen hem namelijk heel erg! En ook wij vinden de foto van Oom Jaap die aan het klimmen is het mooiste! Hopelijk komen er morgen weer wat meer foto's van onszelf op de blog. Dikke kus voor jou, je broertje en je ouders!

@ Theo en Ria: Fijn dat het toch de 1.2 Polo is geworden! Wel een blauwe, nemen we aan?! En hebben de asperges lekker gesmaakt? Vast wel. Ook ik mis het wel om niet 4 keer in de week te bellen, maar het is erg uitkienen hoe laat we kunnen bellen i.v.m. het tijdsverschil.

@ De shoester en Henny: Met Jaap zijn enkel gaat het een stuk beter, hij heeft vandaag wel een brace om gehad om de enkel wat meer stevigheid te geven. Hoe was het bij opa en oma? Doe ze maar de groetjes van ons als je ze weer ziet. Hoe was Nederland-Uruguay? Ondanks dat het vriendschappelijk was, is het natuurlijk wel leuk als Nederland wint. En stiekem is foto 81 ook onze favoriete foto!

@ Glen en Peer: Leuk dat jullie meegelezen hebben en hebben gereageerd. Ik hoop dat het een beetje rustig is op 't dal en dat jullie het goed volhouden daar. Tot over een paar weken! Groetjes aan alle collega's.

Location:Jackson, Wyoming

6 opmerkingen:

  1. Hallo Jaap en Monique
    Lekker geslapen? Klaar voor een nieuwe dag.
    het is hier nu bijna 9.00 dus ons begin.
    Jullie krijgen de groeten van oma en opa.
    vandmorgen ga ik Truus opzoeken op Camillus het is eigenlijk al te lang geleden. Het leven lijkt hier saai na al jullie verhalen. Eigenlijk niet echt iets te melden. Maar goed toch even een kleine reactie. Er zijn trouwens 2 versies van het weer de komende dagen in yellow. Een zegt ongeveer 11 gr. met regen bij zoover is men optimistisch met 20 gr.Maar jullie zullen het wel beter weten.
    Fijne dag en tot morgen
    Dikke kus ad en henny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier schijnt vandaag het zonnetje wel weer, dat is dan toch altijd weer lekker wakker worden. Maar van mij mag 'ie ook rustig op twee plaatsten tegelijkertijd zijn. Geen probleem. Ik ga zometeen weer eens lekker freubelen kijken of er nog iets moois uit m'n handen komt. Ben in elk geval weer actief.
    Liefs Wendy en de jongens.
    P.S. tekst bij foto 81 "Oh ome jaap geeft tante monique een kusje"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. HoiJaap en Monique,
    Fijn dat het met de enkel van Jaap al weer beter gaat. Monique hoe is het met jouw benen? Want als je alle verhalen nog eens terugleest dan hebben jullie toch al zeer veel uren gewandeld en dan moet de conditie toch aardig goed zijn anders redt je dat niet. Gisternavond nog eens alle foto's achter elkaar laten afdraaien dan besef je dat jullie toch wel erg veel moois zien ook al door jullie actieve vakantiebeleving. En de werkelijkheid is altijd nog veel mooier. Gisterenavond zelf nog een 45 km gefietst en kreeg vlak bij huis nog een lekke band anders had ik nog iets meer willen fietsen want het was lekker weer. Groetjes Ria en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goede morgen het is hier inmiddels kwart over tien en Joost heeft net zijn fruithapje op en gaat nu lekker slapen nou het wordt geen blauwe maar een donker grijze polo met zwarte bekleding we wensen jullie nog veel plezier en rij voorzichtig kus van Theo en Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hallo Jaap en Monique .
    ik zit net jullie vakantie te kijken super mooi ik zou wel willen ruilen met jullie heel mooi geniet er van en heel veel plezier.

    gr. Gerda Jan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Julia is geboren! Vanavond om half negen nederlandse tijd. Met mama Mireille en papa Michiel gaat het goed. Grote zus Roos zal morgenvroeg wel verbaasd zijn dat ze geen zusje heet :)
    Liefs Wendy

    BeantwoordenVerwijderen