donderdag 17 september 2015

Dag 14: Las Vegas - Brussel

Vandaag zit het er echt op. We staan rond 7:30 op en nemen rustig de tijd om de spullen in te pakken. Rond 8:00 gaan we uitchecken en nemen we de taxi naar het vliegveld. Dit schiet allemaal goed op, dus we zijn ruim op tijd op het vliegveld. Monique wil natuurlijk een Starbucks koffie die ze voor de controle moet opdrinken.

We kijken terug op een lekkere week in Las Vegas. De kamer was helaas soms wat gehorig door voorbij vliegende helicopters. Gelukkig wel een grotere kamer in een beter/prettiger deel van het hotel. Het MGM heeft een van de grootste casino’s in Las Vegas en dat merk je als je er doorheen wandelt. De wandeling op en neer naar het buffet elke ochtend is ruim 'n kilometer. We hadden elke ochtend/middag een buffet aangezien die in onze prijs zat. We zijn geen echte buffet eters, maar als simpel en eenvoudig ontbijt is het niet verkeerd. De keuze is erg groot, alleen is de sfeer en uitstraling waardeloos bij een buffet. Maar het heeft ons toch 7 keer een ontbijt in een restaurant bespaard.

De ligging van het hotel is aan de zuid-kant van de Strip. Hierdoor moet je een aardig stuk lopen om bij het centrale deel van de strip te komen. Een volgende keer zullen we toch weer centraler willen zitten. Het grote voordeel van dit hotel waren de zwembaden. Voldoende keuze, lekker dobberen de Lazy River, dansen in Wet Republic, rustig zwemmen in een van de normale zwembaden of bubbelen in de spa. Aangezien we hier meer gebruik van het zwembad wilden maken hebben we op de koop toe genomen dat we aan de zuid-kant van de Strip zouden zitten.

Wet Republic is echt een feest. De middag met Tiësto was echt top. Een aanrader voor iedereen die van een feestje in het zwembad houdt. Ook het dobberen in de andere zwembaden met een pilsje was lekker ontspannen.

Wel opvallend zijn de prijzen. Het lijkt elk jaar duurder te worden. Een biertje kost gemiddeld 8 dollar. Een aangezien we hier voornamelijk bier drinken is dit een dure hobby. Zeker als je daarmee al snel op 18 dollar uitkomt voor 2 biertjes (incl fooi en btw).
Uiteraard zitten we vaak achter een gokkast met 5 dollar te spelen en krijg je daar ook een biertje of cocktail gratis, dus daarmee valt het ’s avonds nog wel mee. Als je elke avond ook nog eens in een bar of disco gaat zitten loopt het helemaal snel op. In Wet Republic waren we 23 dollar kwijt voor 2 biertjes. Duurder dan dat is het volgens mij nergens geworden.

We hebben opvallend veel Aziaten gezien dit jaar en dat is op zich geen probleem, het is alleen jammer dat ze in groepen reizen en daardoor ALTIJD in de weg staan. En dan ook nog met die domme vlaggetjes voor de gidsen.

Maar goed, het zit erop, ik zit nu op het vliegveld deze laatste blogpost van deze vakantie schrijven. We kijken beiden terug op een heerlijke 2 weken Amerika. Zoals we de afgelopen dagen alweer met elkaar hebben afgesproken: we gaan volgend jaar weer terug.

Nu nog hopen op een goeie vlucht terug en een droog welkom in Nederland.

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat de vakantie voorbij is. Maar aan de foto's en alle verhalen erbij kunnen we zien dat jullie echt hebben genoten. Jullie zagen er stralend uit. Hopelijk zijn we nog op tijd om jullie een goede vlucht te wensen en een goede thuiskomst. Liefs c &a

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, dit was ik nog vergeten wij hebben ook genoten :-)

    BeantwoordenVerwijderen