zondag 25 mei 2014

Dag 1: Amsterdam - Miami

Vandaag was het eindelijk weer zover. We gaan vertrekken naar Amerika. Om te beginnen in Miami Beach. We hadden een hotel vlakbij Schiphol om de reis ontspannen te beginnen.

Dus na een ontbijt met het hotelbusje naar Schiphol. Ruim om tijd om in te checken. Deze keer was er in principe geen KLM medewerker meer nodig. Zelf koffer in machine plaatsen, sticker er zelf omheen doen en handen weg bij het naar beneden schuivende hekje.

Door de controle ging ook snel en voorspoedig. Dus tijd over! Geurtjes nog gekocht en wachten op het aan boord gaan. Tussenstop Parijs!

Vanuit Parijs naar Miami hadden we 30 minuten extra mogen wachten in vliegtuig. Iemand was niet komen opdagen dus die koffers moesten eruit.
Deze vertraging hebben ze ingehaald tijdens de vlucht, dus niks aan de hand. De vlucht met AirFrance verliep goed. Ze hadden zelfs een ijsje onderweg, voor alles een eerste keer!

De planning was:
17:30 aankomst Miami
18:00 -18:30 auto ophalen
19:00 - 20:00 aankomst appartement

DE WERKELIJKHEID:
17:30 aankomst Miami
18:00 aansluiten bij de rij van de douane.
19:00 aansluiten bij de rij van Hertz
20:00 wegrijden met onze minivan. (Met normaal verkeer 30 minuten rijden naar Miami Beach)
22:30 aankomst appartement.
23:00 bier en chicken wings.

De drukte was enorm, de brug van Miami naar Miami Beach stond helemaal vast en dat was ook de grootste boosdoener. De rest ging wel redelijk. Aangezien het maandag Memorial Day is, gaan de Amerikanen er een lang weekend van maken, en dat was massaal het geval bij Miami Beach. Na de brug reed het allemaal aardig door. In de stad vlakbij nog een aanrijding van een fietser mogen meemaken. Behoorlijke klap, fiets vloog een flink eind door de lucht, en de fietser wist de autoruit aardig kapot te krijgen.

Tot onze verbazing stond ie meteen weer op, en toen begon het bakkeleien om we rood en wie groen had. Hebben we niet op gewacht, er stond immers al iemand bij. De hele stad zat vol met politie.

Bij aankomst appartement stond Joe al klaar, uiteraard! Maar na z'n wachten niet minder vriendelijk. Korte uitleg in appartement en toen door Ocean drive op, wat eten en drinken. Heel veel volk op straat, leuk om te zien. Gezellige sfeer.

En daarna was het tijd om na zo'n 24 uur wakker te zijn geweest, toch maar naar bed te gaan.

Vermoeiende maar geslaagde eerste dag!

Tot morgen.

Location:Miami Beach

3 opmerkingen:

  1. Fijne vakantie,

    Kus je (schoon)zus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het doet het zowaar!!!!!!
    Ik dacht maar even klein beginnen voordat het weer niet lukt. Leuk om te lezen dat ondanks de vertraging het toch een geslaagde 1e dag is.

    Liefs Elske

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was inderdaad een goede vlucht, jammer dat het laatste gedeelte van door de dauane tot de aankomst in het appartement zo lang duurde liefs van ons

    BeantwoordenVerwijderen