zondag 30 september 2012

Dag 1: Amsterdam - New York

Door de overnachting bij Schiphol konden we langer blijven slapen. Toch ging de wekker al om 6:00. Onze shuttle naar het vliegveld was er om 6:45 en 10 minuten later stonden we bij de incheckbalie. Alles ging voorspoedig en snel.
Vliegtuig vertrok netjes op tijd, en we hadden een rustige vlucht. Na ruim 8 uur tv kijken, dutten en wat vliegtuig voedsel eten kwamen we op Newark airport aan. Ook hier ging weer erg snel. Rij bij de douane was erg kort, geen extra controle nodig dus we konden snel de airtrain naar het station nemen. Daar de trein naar Penn station in downtown New York. Helaas was er een ongeluk gebeurt en hadden we hier wat vertraging. Maar goed nog steeds ruim op tijd in Manhattan. Vervolgens de metro naar het Bed and Breakfast. Even zoeken en wennen aan de metro hier, maar dit was snel duidelijk. Om half 3 New York tijd, stonden we voor de deur. Vooralsnog bijna niks van de stad gezien. Maar dat komt nog wel.

Aangezien we eerder dan verwacht bij het b&b waren hadden we voldoende tijd. Het B&B ligt bij de noordelijke punt van Central Park. Hier is het nog redelijk rustig en de gebouwen nog geen 30 of meer verdiepingen. We werden ontvangen door Mercedes een aardige meid die in New York studeert. Even net appartement bekeken en op weg naar Saint Johns Cathedral Saint John the Devine. Mooie erg grote kerk waar de familie van Peter Stuyvesant nog een kapel had gedoneerd. Het zou de langste kerk ter wereld moeten zijn (yelp).

Daarna terug naar Central Park en hier alvast door het noordelijke deel gewandeld. Wat opvalt is dat er veel mensen zijn, die gezellig samen komen in Central Park. Hele tafels liggen dan vol met eten, kinderen spelen samen en volwassenen hebben tijd om bij te kletsen. Ook wordt er veel hard gelopen, gefietst en zijn er tennisbanen. Onder het genot van een hotdog en een flesje drinken even op een bankje gezeten en gekeken hoe kleine kinderen tennisles kregen. Tussendoor even naar de B&B gegaan om toch een vest op te halen en wandelschoenen aan te doen.

Daarna met de metro "Down Town" gegaan. We zijn in de buurt van het Rockefeller Center uitgestapt. Konden we die mooi meteen even bekijken. Aansluitend zijn we een warenhuis van 10 (!) verdiepingen ingegaan, Saks op 5th Street, maar deze was veel te groot naar onze zin. Wel hadden ze zowel bij de mannen als de vrouwen een geweldige schoenenafdeling. We zijn weer naar buiten gelopen richting 42th Street. Onderweg nog een straat met allerlei kraampjes tegen gekomen, op weg naar Times Square. Hiervoor hadden ze in het centrum 6th street afgezet. Hier oven overheen gelopen en toen toch maar naar Times Square in de hoop een mogelijkheid te vinden om naar een stand-up comedy club te gaan.

Dit was midden op Times Square niet zo'n probleem. Dus kaartjes gekocht en even gaan reserveren. We zouden de show van half 9 gaan bekijken. Aangezien het nog vroeg was, eerst even een hapje gaan eten. We kwamen in een bar waar ze ook oktoberfest aan het vieren waren. Met andere woorden, de serveersters in Beierse pakjes, en bratwurst en Duits bier op de kaart. Wij toch maar voor een Amerikaanse sandwich en meatloaf gegaan.
Daarna naar de comedy club.

De comedy show begon zoals je een beetje kunt verwachten. Iemand die de aankondigingen doet van de comediens met hier en daar wat grappen. Het was trouwens in een klein "zaaltje". Niet echt een mooi zaaltje, maar goed. Er konden ongeveer 50 mensen in. Alle comediens zijn wel een keer op tv geweest, maar dat in deze zaal zeker geen zekerheid tot succes. In totaal hebben we ongeveer 10 comediens voorbij zien komen. De eerste paar waren wel leuk, daarna ging het snel berg afwaarts. Sommige kregen geen beweging in de zaal. Het was voor paar echt afzien, en voor ons bij sommige ook. Was leuk om eens mee te maken, maar het niveau was hier toch echt te min.

Rond 22:30 gingen we na een lange dag maar eens op zoek naar ons B&B, we waren beide wel toe aan ons bed. Helaas kozen het verkeerde metro station, hier was ons perron gesloten. Dus toch weer even wandelen naar een ander station. En rond 23:15 waren we dan eindelijk "thuis", lekker naar bed, en we zien morgen wel of de jetlag ons gaat helpen vroeg op te staan.

Location:New York

2 opmerkingen:

  1. Lieve Jaap en Monique,

    Goed om te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen in New York. Erg leuk om op deze manier jullie weer te mogen volgen, dus dat gaan we nu ook weer zeker doen.

    Hopelijk was het bezoek aan de comedyclub de moeite!!

    Dikke kus,
    Ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O ja, ons is Jeroen en Elske

    BeantwoordenVerwijderen