dinsdag 14 juni 2011

Dag 13: Yellowstone - Vernal

Vanochtend zijn we rond 9u00 vertrokken uit Yellowstone. Het beloofde een mooie dag te worden, te zien aan het zonnetje dat scheen. We zijn aan de lange weg naar Vernal (650 km, ongeveer 8 uur rijden) begonnen. Terwijl we het park uitreden, zagen we onderweg nog behoorlijk wat bizons en elanden. We spraken met elkaar af dat we alleen nog maar zouden stoppen als we een Ranger zagen. En we hadden weer eens geluk. Er was een grote drukte, met Ranger. We hebben onze verrekijker gepakt en zijn uit de auto gestapt. En daar was weer een bruine beer (de 4e die we spotten in drie dagen). Schijnbaar had ze ook jongen bij zich, maar deze hebben we niet gezien. Ze was ook best ver weg, dus foto's maken lukte ook niet. Maar wel leuk om nog een beer te zien.

Na Yellowstone, reden we Grand Teton weer in. Hier was ook een behoorlijke verkeersopstopping (met Rangers). Jaap is vast uitgestapt en Monique zocht een plekje voor de auto. Hier zou een Grizzly beer zitten, achter een heuvel. We hebben een tijdje gewacht, maar zagen niets. En aangezien we nog lange tijd in de auto zouden moeten doorbrengen, er toch maar voor gekozen om verder te gaan. Nog geen 200 meter verder was er weer behoorlijk wat drukte. Er was geen Ranger te zien, maar we zijn toch maar gestopt. Hier liep een wolf in het veld. We zijn op een heuvel gaan staan met de verrekijker en hadden een mooi zicht op de wolf. We hebben ook wat foto's gemaakt, maar wederom zal er op de foto geklikt moeten worden, om een beter beeld te krijgen (hij/ zij staat redelijk in het midden van de foto).

Bij Grand Teton wilden we graag nog naar de Hidden Falls. Daarvoor moesten we met een bootje mee over Jenny Lake. We hadden net ons kaartje gekocht en wilden aan boord van het bootje gaan. Toen werd er verteld dat er waarschijnlijk binnen 10 minuten een storm zou komen, met hagel en onweer. We zijn wel met het bootje naar de overkant gegaan en met hetzelfde bootje weer terug. Wel jammer van de wandeltocht, maar we namen liever geen risico. Achteraf leek het wel mee te vallen, maar dat is altijd wel makkelijk praten.

We hebben in Jackson nog een hapje gegeten en zijn doorgereden richting Vernal. De uitzichten waren, tot een kilometer of 200 voor Vernal veelal hetzelfde. In de 650 km die we ongeveer gereden hebben, zijn we welgeteld 5 dorpjes/ kleine steden tegengekomen. De laatste 200 km was de weg wat bochtiger, hadden we een aantal keer uitzicht over een meer en kwamen we weer meer rood rotsachtig gebied tegen.

We waren rond 19u15 in Vernal, waar we bij de Inn vriendelijk onthaald werden. Onze kamer zat in het Bed & Breakfast gedeelte van de Inn. Een klein, leuk gebouw aan de overkant van de straat. We zijn meteen gaan kijken en werden verrast door een ontzettend mooie kamer. Het ziet er allemaal erg romantisch en koloniaal uit. Dus we boffen maar weer eens. We hebben de aardige meneer van de receptie nog wat inlichtingen gevraagd over diners en films en hij stond ons prima te woord! De service is hier dus ook prima. Nu nog lekker een biertje drinken en lekker op bed hangen, want het enige wat hier ontbreekt is een bubbelbad.


@ Wendy: Fijn dat je een rustig weekend hebt gehad. En babytjes zijn inderdaad altijd erg klein als ze net geboren zijn. Verbaasde ik me bij Joost en Teun ook al zo over. Maar fijn dat alles goed met ze gaat. En ik denk dat het zeepje naar jou gaat! ;)

@ Ad en Henny: We vonden het ook leuk om even te kletsen. Is toch anders dan via de blog. Waren de bands op Pinkpop nog een beetje leuk dit jaar? Het is altijd wel leuk om het een beetje op tv te volgen. En Henny: Heel veel succes bij de kaakchirurg! We hopen dat het allemaal mee gaat vallen en dat je er weinig last van gaat krijgen. Maar we horen vast wel van je hoe het gegaan is.

@ Theo en Ria: We vonden het ook gezellig om te kletsen, is inderdaad anders dan via de blog. En je moet toch maar geen pyromaantje meer gaan spelen, veel te gevaarlijk. Gelukkig is de schade beperkt tot wat verbrand gras.

En voor iedereen: Morgen zullen we vast weer wat meer foto's hebben. Maar met zo'n autodag valt dat toch wel wat tegen! Wij gaan genieten van onze kamer! Kus voor allen!





Location:Vernal

3 opmerkingen:

  1. Hallo Jaap en Monique,

    Jullie hebben een prima dag gehad en genoten van de kamer en de service. Ja,ja,ja geen bubbelbad en wat nu? Volgende keer beter.
    Hennie is nu onderweg naar de kaakchirurg en als dappere vrouw zal ze deze klus beslist moedig doorstaan. Jullie horen ervan!
    Pink-Pop 2011. Ik heb genoten van Coldplay, en Kings Of Leon met het bekende nummer : "sex on fire" wat jullie beslist kennen. Tim Knol en zijn band en , Elbow vond ik goed. De krant laat van Pink-Pop weinig goeds over: Coldplay snoept 1,2 miljoen op van het totale budget, er ontbreekt dance en hiphop. Jullie genieten ook van de Amerikaanse muziek in de auto? Ik ga bakje thee zetten, broodje erbij en dan aan het werk.
    Veel plezier vandaag en goeie reis.
    ad

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen samen
    gisteren heel wat km. gereden en vandaag weer verder naar Moab. Ben benieuwd welke foto's daar vandaan komen want ik neem aan dat er weer een mooi park is. Leuk dat jullie in Yellow 3 keer een beer gezien hebben is toch apart.
    Ik ben terug van kaakchirurg, een heel aardige man, en een kies is eruit. Blij toe want die heeft mij behoorlijk verveeld. Hij vond het beter, ook vanwege onze vakantie,die andere kies later te trekken. Ik moet zeggen tot nu toe ging het gesmeerd. Zie wel hoe het verder verloopt.
    nu verder over naar de orde van de dag, jullie een fijne reis gewenst vandaag en tot de volgende keer.
    liefs henny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo lieverds wat hebben we weer geluk met de leuke verhalen en foto's jullie hebben er weer een hele trip op zitten en dan ook nog beren gezien dat is toch geweldig dat geeft je een kick dat weet ik nog van canada nou wij hebben gisteren weer 40 km gefietst was een erg mooie tocht door het toch wel mooie twente daarna nog met hetty en petra suse en bets iets gedronken en met truus en bets [waar we mee gefiets hadden] nog een hapje gegeten nou we wensen jullie nog veel plezier en hopenlijk wordt het weer ook wat beter liefs en een dikke kus theo en ria

    BeantwoordenVerwijderen