zondag 12 juni 2011

Dag 10: Grand Teton - Yellowstone

Vanochtend werden we wakker met goed weer. We zijn rustig aan opgestaan en hebben al onze spullen weer in de auto gepakt. Nog even een paar laatste dingen gekocht en op naar Yellowstone. We moesten weer door Grand Teton. Aangezien we nu wel een uitzicht hadden, toch maar weer de berg opgereden. Het uitzicht was inderdaad erg mooi.

En volgens Jaap was er een meer in de vorm van een ..., kijk zelf maar naar de foto en begin maar te raden. Het goede en meest creatieve antwoord wordt (bij onze terugkomst) beloond met een zeepje in de vorm van een beer.

Nog een uitzicht onderweg, iets lager dan het uitzichtpunt. En deze wilden we jullie ook zeker niet onthouden:

Daarna zijn we doorgereden naar Yellowstone. Het begin van het park lag nog vol met sneeuw, later werd dit minder. We hebben het eerste Visitors Center aangedaan, om te vragen waar onze Cabin voor de komende nachten lag. Zoals verwacht, lag het waar we dachten. Maar de Ranger wilde erg veel over het park vertellen, dus hebben we deze kans aangegrepen om wat meer highlights over het park te krijgen. Hij tekende op een kaart mooi in kleur waar de beste watervallen, geisers en wilde dieren te zien waren. Deze kaart hebben we meegenomen en zijn verder het park ingereden.

Onderweg hebben we Elks, bizons, ganzen en waarschijnlijk een wolf gezien. Ook zijn we gestopt waar een beer te zien was, maar Monique heeft niets gezien en Jaap denkt wel een deel van de beer gezien te hebben. Helaas bleef de beer daarna achter een boom staan, waardoor hij/ zij niet meer te spotten was. Later op de route was er nog een berin met 2 jongen, maar ook deze waren te ver weg om met het blote oog te zien. Ook zijn we gestopt bij een Mud Pool. Hier ruikt het naar rotte eieren en zie je poelen met modder die aan het borrelen zijn en waar stoom vanaf komt. De poelen waren niet heel groot, maar wel grappig om te zien.

Jaap is wel een echte wildlife spotter! Hij ziet vaak dieren rondlopen, als Monique nog om zich heen aan het kijken is. Ook onderstaande bizon (op ongeveer 10 meter van de weg) werd door Jaap gespot en door Monique op de foto gezet.

Bij onze Cabin aangekomen, bleek dat deze nog schoongemaakt moest worden. Dus onszelf nog maar even vermaakt met wat rondkijken en een bezoek aan de Grand Canyon (met een waterval in de buurt) van Yellowstone. We konden naar de bovenkant van de waterval lopen, wat we ook hebben gedaan. Het zicht was erg mooi, het was alleen lastig om foto's van te maken. De wandeling naar beneden naar de waterval ging makkelijk, het omhoog lopen ging wat lastiger. Maar met af en toe een stop om te genieten van het uitzicht lukte het wel. Daarna nog een aantal viewpoints aangedaan, om ook de waterval goed op de foto te krijgen.

Daarna weer terug gereden naar de Logde, waar we de sleutel van onze Cabin kregen. Van buiten ziet het er troosteloos uit, en kunnen alle Cabins wel een flinke lik verf gebruiken. Van binnen is het klein, maar ok.

We zitten tussen de bomen, dus hebben hier geen uitzicht. We zitten wel lekker dicht bij een restaurant en bar, maar het eten is hier niet denderend. In de bar kun je wel lekker op een luie stoel voor de open (gas)haard een biertje of cocktail krijgen, dus dat maakt alles weer goed. Vanavond een stel Duitsers getroffen, waar we een tijdje mee hebben zitten kletsen. Was een gezellige avond. Nu een blog aan het typen, die jullie pas over een paar dagen lezen. Het is nu 22u30, nog even een tv-serie op de Ipad kijken en dan lekker slapen en zien wat de dag ons morgen brengt. Het weer vandaag was trouwens best ok. Het was niet heel warm (een graad of 12), maar we hebben wel nagenoeg de hele dag zon gehad en zonder jas kunnen lopen. Nu maar hopen dat het morgen ook zo is. De voorspellingen zijn niet zo goed, maar dat waren ze voor vandaag ook niet. En volgens een ranger is het 's ochtends vaak helder, 's middags bewolkt met eventueel regen en tegen de avond klaart het weer op. We zullen het wel zien morgen!

Location:Yellowstone

1 opmerking:

  1. HOI een nieuwe blog! En ik weet het antwoord! Ik ga het natuurlijk niet verklappen, ben tenslotte de eerste die reageert! Dat het zomaar kan in een land als Amerika, met al zijn preutsheid. Mooie foto's weer. liefs wendy

    BeantwoordenVerwijderen