maandag 11 november 2019

Dag 11: Coffee Bay - Chintsa

Allereerst even een mededeling: De kans is aanwezig dat we na vandaag 2 dagen offline zijn (met een beetje geluk komen we donderdag rond de middag weer online ;) ). We gaan morgen naar Kenton on Sea, waar naar alle waarschijnlijkheid geen WiFi is, maar we ook geen 3G zullen hebben. Maar we gaan het zien :).

Vanochtend zijn we weer mooi op tijd wakker en zitten voor 8u00 aan het ontbijt. Hierna gaan we onze spullen pakken en afrekenen. Het is maar goed dat Jaap erg wakker is, anders zouden we het hotel misschien nog een keer betalen. Maar dit wordt recht getrokken.  We nemen afscheid van de Nederlanders en misschien zien we elkaar in Kaapstad nog. Het eerste stukje weg is weer erg slecht en vol met potholes, maar als we de verharde weg oprijden gaat het prima. Op af en toe een pothole na, dus het blijft wel goed opletten tijdens het rijden, is de weg goed begaanbaar. Maar onderweg opletten moet sowieso, want koeien, schapen en honden houden ook weinig rekening met verkeer. Maar gelukkig gaat het tot nu toe altijd goed. 

Het eerste deel blijft een treurig deel om te rijden. We zien veel vervallen huizen en veel vuilnis op en naast de weg. Bijna overal waar we langs rijden lijken het sloppenwijken. Maar halverwege de rit, lijken we meer in de bewoonde wereld terecht te komen. We tanken bij het eerste tankstation dat we zien, ondanks dat de tank nog halfvol zit. Je weet nooit wanneer je er hier weer 1 tegen komt. Ook halen we daar wat chocola en zoetigheid. Ook daarvan weet je nooit wanneer het van pas komt. 



We vervolgen onze weg, die steeds beter wordt. Intussen is het rond het middaguur en beginnen we wel weer trek te krijgen. We proberen in een dorpje te stoppen, maar we kunnen de auto niet zo parkeren dat we er zicht op hebben. En willen er zicht op hebben, aangezien al onze bagage er in zit. Dus rijden we onverrichterzake door. Na een half uur komen we bij Steers uit, een hamburgertent vergelijkbaar met de McDonalds. Dus stoppen we hier maar voor een burger met wat friet, wat ze trouwens wel op een bord opdienen. Het smaakt ons prima, maar het is wederom teveel. Monique bestelt zich nog een koffie voor onderweg en als we naar de auto lopen, zien we de Nederlanders uit het vorige hotel net uit hun auto stappen. Ook zij waren niet eerder gestopt, maar dit leek ze ook wel een goede plek. En wederom scheiden onze wegen zich en gaan zij eten en wij vervolgen onze weg.


Op een gegeven moment mogen we zelfs 120 km per uur rijden. Op sommige stukken is het een vierbaansweg, maar het meerendeel lijkt gewoon op de middenpeelweg bij ons, alleen dan zonder de rotondes, maar wel met tussendoor dorpen en drempels. Toch is het fijn dat de weg goed is, en dat je wat vaart kunt maken. Rond 13u30 komen we bij ons volgende onderkomen aan. Dit is het hotel waarbij we allebei de minste verwachting hadden van tevoren en was een “moetje”, omdat we morgen rond 11u00 bij de boot moeten zijn om naar onze volgende safari lodge te gaan. Maar als we aan komen rijden, vinden we beiden dat het er best aardig uitziet. Als we dan bij de receptie ook nog een glas bubbels krijgen aangeboden en een prima kamer met zicht op zee hebben, kunnen we alleen nog maar over het weer klagen ;). Inmiddels regent het en ziet alles er grauw uit. Maar een biertje in de bar en een paar potjes poolen, waarbij Monique uiteindelijk, mede door een aantal fouten van Jaap, als winnaar over de streep komt, maken een hoop goed. WiFi is hier ook prima, dus kunnen we ook de foto’s en het filmpje toevoegen aan de blog. Nu alleen nog afwachten wat het buffet brengt, maar tot nu toe zijn we dik tevreden.







1 opmerking:

  1. Hopelijk wordt het weer morgen beter ☀️☀️☀️
    En zoniet heeft jaap altijd monique nog mee; die kan ook wel stralen 🤩

    BeantwoordenVerwijderen