woensdag 26 september 2018

Raúl Resino


Dinsdag 25 september hebben we onszelf weer getrakteerd op lekker uit eten gaan. Deze keer bij Raúl Resino in Benicarló (Spanje).
Het was deze dag dat we Valencia verlaten en vandaag is het in Valencia een regenachtige dag en bij aankomst in het kustplaatsje (Peńiscola) is het droog, maar bewolkt. Dus we denken dat het een goed idee is om 's avonds binnen te zitten voor het eten. We reserveren bij dit restaurant, waar we pas om 22:00 kunnen eten.

Rond 21:25 rijden we richting Benicarló om rond 21:50 binnen te lopen. Het restaurant heeft 2 zaaltjes, maar 1 ervan is niet in gebruik, dus we gaan naar het tweede eetzaaltje. Dit is een klein eetzaaltje waar 3 tafels bezet zijn en wij een tafel krijgen. Deze ruimte is niet heel er speciaal aangekleed, eigenlijk is het zelfs een beetje kil en saai.

Maar goed, we komen voor het eten en niet voor de inrichting!

We bestellen een Cava. De Cava smaakt goed en we krijgen de eerste portie hapjes. Dit is deels  gebaseerd op ansjovis. Een grote ansjovis en een ansjovis boter voor bij het brood. Eigenlijk wel lekker. 
Dan ligt er op een bord nog een gepekelde sardine met koud ingelegde tomaat en tomaten kruimels.
Tenslotte nog een bouillon in een buisje van rode baars en miso met wakame zeewier.

Ondertussen hebben we een fles wijn besteld, en omdat de Rioja van de vorige keer erg goed beviel, hebben we deze keer weer een Rioja gekozen. Namelijk de Predicador uit 2015. Ook deze Rioja was erg lekker. Heel anders van smaak dan de vorige, maar ook hiervan zouden we wel wat flesjes mee willen nemen.

Na de cava mag Monique de Rioja proeven en dan volgen de rest van de amuses.

De volgende amuse is een koude bisque van garnalen. En voor een bisque eigenlijk wel redelijk vast, dus het komt in de buurt van een mousse. Erg lekker en vol van garnalen smaak.

Daarna komt een kwal met romesco saus. Hier hebben we helaas geen foto van. Eigenlijk was dit erg lekker. We weten nu pas dat het kwal was. 

Daarna komt gemarineerde rauwe makreel op een schuim van amandel. De makreel had wel wat weg van onze haring, en daarom voor Monique wat wennen. De makreel was erg lekker (vond Jaap) en de amandel had voor ons niet gehoeven. Dit had een wat erg fijne aardappel structuur.

De volgende amuse is een "Noah's ark" mossel met citroen. De smaak/structuur van deze mossel was een mix van mossel en de vastigheid van inktvis. 

Dan zitten de amuses erop en beginnen we met de eerste gang.

Dit is gezouten gamba in stukjes gesneden en prachtig opgediend met venkel, zeewier, zeejus en viskuit. Helaas was het darmkanaal niet uit de gamba gehaald en dat maakt het net wat vreemder tijdens het eten. Het tast de smaak niet aan, maar het is de gedachte!

De tweede gang is een voortreffelijke langoustine soep gedrenkt in citroengras, verder zat er bulgur in. Dit is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, heeft was weg van risotto/couscous. Deze soep was erg goed van smaak.

De derde gang is rode mul in een bouillon van groenten en citrus. Op deze mul liggen een paar stukjes aardwortel. De rode mul was heerlijk van smaak en mooi zacht. De bouillon was niet bijzonder. Wel mooi opgediend door in de bouillon nog wat druppeltjes tuinkruiden olie te laten vallen. 

Dan komt de vierde gang, die we veruit het minst vonden van de avond. Monique heeft het zelf laten staan. Het waren scheermesjes met ingelegde tuinradijs eromheen gewikkeld. De tuinradijs was wel lekker, het scheermesje totaal niet. Het was voor Jaap ook een beetje vechten om ze toch op te eten.

De vijfde gang was inktvis. Een inktvis met kikkererwten-puree en nog een paar kikkererwten. De inktvis had een goeie smaak, maar het was teveel. En inktvis op deze manier vult aardig goed. De helft of 1/3 was ook goed geweest.

Dan de zesde gang, die net zoals de vorige gang te veel was. Zeeduivel in een witte knoflook en paprika saus. De zeeduivel had ook makkelijk de helft of 1/3 mogen zijn. De smaak was goed, maar we waren een beetje tegen het vol zitten aan het vechten en hierdoor krijg je het maar half mee.

Dan gaan we door naar de zevende gang. Op dit moment zitten we aardig vol en gelukkig krijgen we een lichte kathaai. Dit is erg zacht bijna mousse-achtig. Met een aardappelpuree in een miso bouillon. 

Dan het "hoofdgerecht", dit is een regenboog vis met olijfolie en de aroma van Azahar kust. Deze wordt aan tafel ontdaan van Azahar groentes, voorzien van gedroogde limoen met een rasp en nog wat "olie van de chef". Deze vis is gelukkig erg licht en bijzonder goed van smaak. 

Dan is het tijd voor een "Agua de Valencia" met Yuzu. Dit is een cocktail uit een sinaasappel met yuzu ijs en sinaasappelsap en cava als schuim.

Dan de laatste gang, wat een erg lekker nagerecht is. Dit is een romige witte chocolade met een "mozaïek" van lokale citrusfruit en passievrucht in een crumble structuur.

Dit geheel heeft minder dan 2 uur geduurd. Dus de snelheid was erg hoog, maar we vonden het niet erg. Zeker ook omdat we pas rond 22:00 aan tafel gingen.

Dan nog even tijd voor een kopje thee met petit fours. Zoals vaak, de ene wat lekkerder dan de andere. Maar we hadden een ijsje van Gin Tonic (niet ons ding), een heerlijk stukje pure chocolade met cacao er overheen, een erg luchtig cakeje van sinaasappel met toefjes chocolade, appel met iets erop, en een rumsinaasappel cakeje. Ook nog een melkdrankje, "Horchata" van een rijst.

Deze hele avond was een belevenis, met ups and downs. Van 18 hapjes/gerechten waren de meeste erg bijzonder en erg lekker. Maar er zaten ook wat missers tussen. Maar goed, bij zoveel hapjes is die kans natuurlijk ook erg groot. Het was een bijzondere avond, deels door de snelheid, deels door het geheel ontbreken van vlees en deels door de vele vis en zeevrucht smaken.

De bediening bestond uit 2 personen, waarvan er 1 een beetje Engels sprak en de andere een paar woorden. Ze deden aardig hun best, maar de taalbarrière is natuurlijk wel lastig. Ze waren erg vriendelijk en redelijk attent met het bijschenken van de wijn en het water. 

Monique kreeg net zoals in Valencia een kussentje waarop haar handtas kon liggen, wel apart!

De wijn is deels besproken, maar we vonden 'm erg lekker. Deze keer geen wijnarrangement, maar een losse fles. Jaap moest nog autorijden, dus hij heeft erg rustig aan gedaan met de wijn.

De inrichting is ook al besproken en niet bijzonder. Het had niet een gezellige uitstraling.

Al met al een mooie ervaring!!

Eten: 7,5
Wijn: 8,5
Bediening: 7,5
Inrichting: 6


















1 opmerking:

  1. Weer mooie foto's van alles wat jullie zien en beleven. En van al dat eten heel bijzonder. Wij genieten met jullie mee. Liefs C&A

    BeantwoordenVerwijderen