vrijdag 18 oktober 2013

Dag 14: Mai Chau - Hanoi

Afgelopen nacht in een soort boomhut geslapen. Een houten hutje op palen. Aardig kunnen slapen deze keer. Uiteraard was het al vroeg weer lawaaierig. In het dorpje leek iedereen rond 6:00 op te staan om alle verkoop stalletjes weer in te gaan richten. Met andere woorden, wij waren mooi op tijd wakker. Rond 7:30 hadden we het ontbijt, wat deze keer uit brood met een omelet en thee bestond, al bijna op en waren we klaar voor de wandeling.


Een wandeling in de omgeving Mai Chau was vandaag het enige wat op het programma stond. Dus we hebben anderhalf uur van de omgeving kunnen genieten. Helaas was het nog een beetje aan het regenen en daardoor ook erg grijs. Dus niet de mooiste vergezichten maar wel even een ochtendwandeling gemaakt.


Rond 10:00 zaten we in onze bus op weg terug naar Hanoi. Een reis van 135 km. Een voor een deel zelfs over een 3-baanssnelweg. Onderweg nog wat gegeten en gedronken om rond 14:00 in Hanoi aan te komen. In Hanoi uiteraard ook nog een half uur kwijt om bij ons pension te komen.


Daar onze spullen een beetje opgeruimd om op weg te gaan naar een goed aangeschreven massagesalon op ongeveer 400 meter van ons pension. Onderweg een paar mooie restaurants gezien. Maar goed, eerst de massage. We zouden beide voor een 60 minuten massage gaan. Ging allemaal zeer professioneel, zeker in vergelijking met de eerdere massages. Het leek allemaal wel lang te duren, bleken ze er 90 minuten voor genomen te hebben. Ik heb ze daarvoor vriendelijk bedankt, en we zijn op pad gegaan om een restaurant te vinden.

We zagen op de heenweg al leuke westerse restaurantjes, een ervan had happy hour op de wijnkaart. Dus daar naar binnen om wat te drinken. Ook maar meteen een hapje gegeten. Was een keer wat anders dan rijst of noodles. Smaakte ons goed en ook de wijn was lekker.


Daarna een korte wandeling naar het Sofitel om daar in de view bar te zitten me uitzicht over Hanoi. Hier van een lekkere mojito genoten. In deze twee gelegenheden waren we al net zoveel kwijt als bijna de halve trip van 8 dagen in het noorden. Maar goed, we hadden er even zin in, en het was nog steeds betaalbaar.


Onderweg terug naar het pension dachten we eens te kijken hoe het eraan toegaat in een karaoke bar. Dus wij gingen ergens naar binnen, 4 trappen op ergens in een kamertje ter grote van een slaapkamer uit te komen. Oftewel een privékamer voor karaoke, dus we konden niet "genieten" van andermans zang omdat iedereen op deze manier karaoke zingt. Dus wij meteen weer naar buiten op weg terug naar pension. Vlak bij ons pension een barretje gevonden voor een laatste biertje om n lekker op bed de blog te typen.
Morgen nog een rustige dag Hanoi, en dan door naar midden Vietnam met de nachttrein.

@ Theo & Ria: we wensen jullie beiden een heerlijk weekend!

@ Wendy: hopelijk viel de laatste dag mee... Fijne vakantie samen en geniet van Kopenhagen!

@ anoniem: het is inderdaad een geweldig land!

@ Ad & Henny: de Chinese lotusschoenen lijken hier niet te koop, maar we zullen onze ogen open houden.


Location:Hanoi

4 opmerkingen:

  1. Fijn dat jullie goed hebben geslapen hopenlijk slapen jullie vannacht ook goed,jammer dat het zo vroeg was maar dan heb je ook een lange vakantiedag moet je maar denken. Wat lekker dat de massage goed was,en in de grotere steden is het leven duurder he? Weer een prachtig verhaal alleen de foto's ontbreken wel de ruimte ervoor maar helaas geen beeld erbij hopenlijk lukt dat morgen wel weer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Want jullie hebben ons erg verwend met de mooie verhalen en foto's. Morgen nog veel plezier in Hanoi liefs en een dikke kus theo en ria

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat grappig om in één boomhut te slapen was die ook open? Jammer dat het weer wat minder is hopelijk is het morgen weer zonnig. Dat waren de foto,s van vandaag ook niet en ook niet mistig ze bleven zwart of ik deed iets niet goed. Maar de foto,s op facebook waren erg mooi en het zag er lekker uit en dan ook nog één happy hour ,we wensen jullie morgen één mooie dag en voor vannacht slaap lekker , Heel veel liefs Chris en Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nadat pap even gegoocheld had toch de foto's gevonden. Mooi hoor zien we jullie bus met chaufeur en gids? ook eens de waterlelie's zijn ook erg mooi en het eten ziet er ook lekker uit. Xxx theo en ria

    BeantwoordenVerwijderen