donderdag 18 juli 2019

Tribeca

18 juli gaan we een hapje eten bij Tribeca in Heeze. Dit restaurant hebben we in het verleden in de naam van Boreas al verschillende keer bezocht, maar we zijn na de wisseling van de wacht nog niet bij Tribeca geweest. Vanavond is het zover en we lopen iets voor 19:00 binnen. We worden netjes ontvangen en krijgen een aperitief in de tuin. Het weer is nog net warm genoeg om buiten te zitten.

We hebben het zomermenu en daarbij zit een aperitief, een cocktail. Bij deze cocktail verwennen ze ons meteen met 2 ronden amuses. Ze smaken voortreffelijk, de smaakpapillen zijn scherp, dus we gaan naar binnen om aan het menu te beginnen.

Binnen krijgen we een tafel bij de muur en we krijgen te horen dat we nog 1 amuse kunnen verwachten. Een aangename verrassing. Deze amuse smaakt ook heerlijk.

Ze hebben de eerste wijn al ingeschonken voor bij de amuse, maar na deze amuse kunnen we de eerste gang ook nuttigen met deze wijn. De eerste gang is vegetarisch maar smaakt waanzinnig lekker. Het is een gerecht gebaseerd op biet. Hierbij zit ook nog rouille, hangop en steranijs. De smaken passen perfect bij elkaar, en het is een ware topper als eerste gang.

Na de eerste gang krijgen we een nieuwe witte wijn en daarna ook de tweede gang.
Ook hiermee weten ze ons erg positief te verrassen. We denken nog even langoustine te krijgen, maar als snel zien én horen we dat het kreeft is. Bij de kreeft een lekkere saus en lekkere toefjes "mayonaise". Verder zeekraal, cantharel en oost-indische kers.
OOK dit gerecht smaakt super en onze verwachtingen worden eigenlijk overtroffen.

De derde gang is zeewolf. Als we moeten zeuren is dit de minste van de 5 gangen, maar ook deze smaakt ons erg goed. Bij deze zeewolf zit een groene kruiden saus waar ze helaas de koriander niet uit hebben gelaten. Dit hadden we wel aangegeven, maar is helaas niet uitgevoerd. Ook de aardappel, de druif en de zuring maar het ook een heerlijk gerecht.

De vierde gang is het hoofdgerecht. We krijgen hier een lekker bordeaux achtige wijn, maar dan uit Portugal. Deze smaakt goed bij de Anjou duif. We hadden 2 weken geleden ook al duif bij De Kromme Dissel, maar ook hier hebben we weer geluk. Het zijn twee mooie stukken en bij de duif zit kers, wortel en kastanjechampignon. Dit gerecht was ook weer een zalige bereiding van de duif.

Tenslotte is het tijd voor het nagerecht. Het is citrus met groene appel, melisse en citroengras. Dit smaakt ons ook erg lekker en de erbij geschonken dessertwijn past erg goed. Niet té zoet maar een mooie toevoeging op het dessert.

En dan zitten de 5 gangen er weer op. We hebben werkelijk genoten van alle gangen, waarbij 1, 2, en 4 echte toppers waren. Dit gaan we in de gaten houden voor een herfst, winter en lentemenu. Hopelijk houden ze dit concert erin....!

Na het dessert komen ze nog vragen of we kaas willen. We kijken haar een beetje schaapachtig aan, en dan valt het kwartje.... Ze kwam vóór het eten melden dat kaas, koriander en ganzenlever niet in het menu verwerkt zou zijn en dan is de vraag voor een kaasplankje wel erg vreemd. Dus ze zou ervoor zorgen dat we de koffie/thee met friandises zouden krijgen. Iemand komt de bestelling opnemen en helaas is tussen het opnemen en het brengen van de bestelling de gewone thee in groene thee veranderd.

Maar goed, ze brengen ook weer de nodige snoephapjes erbij en dan zit de avond er toch echt helemaal op.

Het is iets na 22:00 en dus een mooie tijd voor een donderdag.

Wat betreft de wijnen heeft het ons goed gesmaakt. Jaap vond de 2e witte wijn iets minder bijzonder, maar beide vonden we de 3e, 4e 4n 5e wijn wel de lekkerste.

De bediening deed z'n werk goed. Vriendelijk mensen, sommige nog in voor een kort gesprekje en allemaal correct. Geen fouten gemaakt met het water (bruis/plat) maar wel met de koriander en de thee. Verder hebben ze Monique wel een lekkere reuze macaron gebracht nadat ik tussen neus en lippen aangaf dat het etentje voor de verjaardag van Monique was.

De inrichting ziet erg goed uit, is volgens ons wel iets veranderd ten opzichte van Boreas, maar we konden niet precies duiden wat er veranderd was.

Eten: 9
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8














Geen opmerkingen:

Een reactie posten