donderdag 24 oktober 2013

Dag 20: Hoi An - Ho Chi Minh

Vanmorgen wakker van de wekker om 5:00, wederom niet echt een mooie tijd. Maar goed, de taxi zou om 6:00 klaarstaan. Hij was ruim op tijd en rond 5:45 zaten we in de taxi onderweg naar het vliegveld van Da Nang. De chauffeur reed als een zacht gekookt ei. Allereerst ontzettend traag en daarbij ook nog eens gas geven, even loslaten en dan weer gas geven. Met andere woorden geen fooi.
-
We waren wel mooi op tijd op het vliegveld. Vlucht verliep goed. Als je goed kijkt, zie je de meneer een bordje met "Jaap van Oostaijen" omhoog houden


Om 10:15 kwamen we aan in het hotel in Ho Chi Minh. Aardig hotel! We moesten alleen nog even wachten voordat we de kamer in konden. Dus de stad even in wandelen. Vrij snel een groot shopping Mall in op zoek naar wat fast food. We kwamen bij de KFC uit. Niet echt super, maar wel snel.
Nog wat winkels bekeken, maar niet echt veel sfeer, dus snel weer weg. Wel de eerste officiële Apple reseller winkel gezien.
-
Terug in het hotel kregen we de kamer, daar even uitgerust, het was tenslotte veel te vroeg vanmorgen. Een tukkie gedaan tot 14:00 om daarna weer fris op pad te gaan.
-
Eerst naar het opera gebouw. Door de Fransen gebouwd.


De volgende stop was "the Notre Dame". Wederom door Fransen gebouwd en zoals de naam al doet vermoeden was het een kerk. Helaas was deze gesloten, maar zou een kwartier later wel nog een uur geopend zijn. Even een drankje gedaan en terug gelopen. Het was een mooie kerk en eindelijk konden er kaarsjes gebrand worden. Alleen: waar waren ze verstopt? Na alles binnen nagezocht te hebben, bleken ze buiten verkocht te worden. En geen pinnetjes om ze op te steken, maar wat kaarsvet smelten en ze goed aandrukken.


Daarna naar het hotel de ville, oftewel gemeentehuis. Niks veranderd in de jaren. Hier liggen ook veel dure winkels van de grote merken. Louis Vuitton, Chanel, Hermes, etc.


Wij wederom maar eens naar binnen bij Hugo Boss. Net zoals in Hanoi zijn de spullen ruim duurder dan in Nederland. Dus niks gekocht. Wel even wat gedronken bij starbucks. Daarna door naar een tempel van Mariammar. Niet echt bijzonder, maar leuk om even te zien.


Vervolgens door het park terug richting hotel. Een leuk park met veel mensen die aan het badmintonnen waren. Ook veel beelden in dit park.


Ondertussen was het tijd geworden voor een drankje. Bij een veel te foute bar naar binnen gegaan. Snel een drankje gedaan en op zoek naar iets beters, ditmaal met mooi uitzicht over het plein voor het gemeentehuis. Hier onze eerste Heineken van deze vakantie genuttigd.


Daar even aan het zoeken geweest naar Jaap's hotel 12 jaar geleden, dit op internet gevonden en dit moest vlak bij ons hotel zijn. Dus op pad. Onderweg nog een leuk Spaans tentje gevonden en hier ook maar een drankje gedaan. Dit tentje had Jaap 12 jaar geleden ook aangedaan, maar dat is een verhaal apart. Jaap herkende het allemaal wel, dus na het drankje door naar het hotel van toen.
-
Straatjes eromheen zijn behoorlijk veranderd en aardig populaire straatjes geworden. Het hotel was nog steeds de moeite waard, en met een kamer prijs waar je in Vietnam een maand voor moet werken. Binnen even rond gekeken en een foto gemaakt.


Daarna via een leuk barretje aan het water om nog een biertje te drinken terug naar hotel. Terwijl ik de blog aan het typen ben, valt het ineens met bakken uit de lucht. De hele dag was het trouwens zonnig en heet.
-
Voor de liefhebbers nog een filmpje.

YouTube Video

@ Rudy: don't change a "winning" formula ;)- - @ Theo & Ria: het was inderdaad jammer dat Jaap al zo vroeg wakker was. De eend was inderdaad minder fijn, de rest was verrassend lekker! - @ Chris & Annie: de culinaire tour is wel 1 van de leukste dingen hier geweest (op die eend na). Maar schnitzel hebben we hier nog niet gezien, zeker geen zigeuner schnitzel. - @ Ad & Henny: nou, de schoenen verdienen nog een kleine aanpassing door de beste schoenmaker uit Nederland... Maar we nemen ze de eerst volgende keer als we elkaar zien natuurlijk mee.

Location:Ho Chi Minh

3 opmerkingen:

  1. Beste Jaap en Monique,

    Zeer vereerd als bijna beste schoenmaker van Nederland die klus te mogen klaren voor Monique.

    schoenmaker/baexem

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is weer prettig te horen dat de vlucht goed verlopen is,wel vroeg op maar jullie hebben de achterstallige nachtrust wel weer ingehaald. Je moet inderdaad wel erg vergroten om Jaap van Oostaijen te kunnen lezen,en dan eindelijk dat kaarsje dat hoort toch bij jou vakantie! Vandaag ook nog een hollands pilsje aan de andere kant van de wereld,als nu het bed vannacht nog goed is dan kan het niet meer stuk toch? De foto's zijn weer fantastisch en het fimpje? ik vraag me af wie heeft er voorrang????de brutaalste??? Lieve groetjes Theo en Ria xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Briljant filmpje weer! Maar waarom stak er niemand over? :-P

    BeantwoordenVerwijderen