maandag 1 oktober 2012

Dag 2: New York

Vanochtend ging rond 7u30 de wekker. Na een heerlijke douche zijn we op pad gegaan. We hebben bij de broodjeszaak/ supermarkt die naast het appartementencomplex ligt een broodje en wat te drinken gehaald. We zouden namelijk eerst de New York Pass gaan ophalen. Het idee was om het broodje op te eten terwijl we op de metro aan het wachten waren, maar natuurlijk kwam de metro er meteen aan.


Nog even in de rij gestaan voor het ophalen van de pas, en daarna op naar Central Park, waar we een fietstocht gepland hadden. Onderweg naar Central Park een bankje gevonden, waar we ons broodje konden opeten. We konden de fietsverhuur in eerste instantie niet vinden. Na nog een 45 minuten zoeken, bleek dat we er al een keer langs gelopen waren. De wachtrij bedroeg zo'n 40 minuten, maar daar hadden we niet zoveel zin in. Dus zijn we maar lopend Central Park ingegaan. Op weg naar het American Museum of Natural History.

Daar aangekomen waren we erg onder de indruk van alles wat we zagen. Ze hadden erg mooie vitrines (wel aardig groot en diep, met een glasplaat ervoor gemaakt, met daarin opgezette dieren. Het oogde allemaal erg diep, wat kwam door de schilderijen die erachter gemaakt waren.
Ook hadden ze veel over Dinosaurussen en werd er veel uitgelegd over de geschiedenis van de mens van allerlei werelddelen, mineralen, meteorieten, bomen en planten.
Teveel om hier allemaal op te noemen en in korte tijd allemaal te zien en te lezen. We hebben er nog een drankje genuttigd en wat kleins gegeten en zijn na een uurtje of 2 weer verder gegaan. Wederom door Central Park, om naar de Oostkant van het park te lopen waar het Guggenheim museum ligt.


Van buiten ziet het Museum er erg mooi uit, gelukkig van binnen ook. Het was wel jammer dat het tussendoor wat regende. Gelukkig niet al te hard, en scheen de zon tussendoor ook nog wel. Door een geplande expositie van Picasso (Black & White) konden we niet over de ronde galerij lopen. Het was wel grappig dat er een expositie van een Nederlandse fotografe: Rineke Dijkstra hing. Door middel van een audiotour kregen we ook veel achtergrond informatie erover. Tussendoor ook nog wat werk van o.a. Picasso, Gauguin, Kandinski, van Gogh en Cézanne bewonderd.



Buiten op een bankje hebben we bekeken wat we nog wilden doen, aangezien we voorliepen op schema. Besloten dat we de metro zouden pakken en naar Bodies... The Exhibition zouden gaan. We waren hier beiden toch wel erg benieuwd naar. Na weer een hele wandeling en een kleine snack, kwamen we aan bij het museum. Het heeft ons beiden erg verrast, we vonden het interessant om te zien hoe een lichaam zo beïnvloed kan worden door een chemisch proces, dat je het op deze manier kan zien. Verder werden de lichamen op een bijzondere manier tentoongesteld. We mochten geen foto's maken, dus kunnen we dit helaas niet hier laten zien. Wat ons het meest verbaasde was de tentoonstelling van embryo's van 5 weken tot 8 weken en foetussen van 16 tot 30 weken. Erg apart om te zien. Ook waren er longen van rokers en niet-rokers te zien, nieren met nierstenen, etc.

Hier vandaan weer terug gegaan naar 42th Street (in de buurt van Times Square) om Madame Tussaud's aan te doen. Best leuk om allerlei sterren van dichtbij van was te mogen zien.




Aan de overkant van Madame Tussaud's lag Dallas BBQ, een eettent wat een collega had aanbevolen. Er was een beneden en bovenverdieping. In eerste instantie wilden ze ons beneden neerzetten, maar we wilden graag boven zitten. Geen probleem en we hadden een tafel aan het raam. We hebben lekker gegeten, onder het genot van een biertje.


Omdat het nog aardig vroeg was, zijn we nog een Museum binnen gelopen: Ripley's Believe It or Not. Een grappig museum met abnormaalheden over mensen en dieren.









Tevens ook een leuke afsluiting van de dag. Nog even een foto van Times Square gemaakt en door naar de B&B. Morgen weer een nieuwe dag, waar we het financiële district gaan ontdekken.




Location:New York

4 opmerkingen:

  1. Er zijn dagen, en weken, dat ik minder musea's bezoek. Maar zo te horen hebben jullie er van genoten! Dikke kus uit zwolle. Ps. Teun wil graag foto's zien 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm mn lachebekkie is weggevallen zie ik ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Jaap en Monique het heeft even geduurd voor ik jullie blog kon vinden,maar het is erg mooi om al die mooie foto's en verhalen te zien en te lezen. We volgen jullie en wensen jullie nog veel plezier dikke kus Theo en Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat hebben julie toch weer een mooie vakantie en is new york een mooie stad. We kunnen weer volop genieten van jullie uitgebreide verslagen. Viro is vanavond nog op l1 geweest vanwege de overname van nedcar door vdl. Men wilde weten wat dit voor viro betekende omdat we al veel vor bmw werken. Hardy heeft de vragen beantwoord. Ben benieuwd hoe de uitzending eruit heeft gezien. Morgen ga ik naar munchen en morgenavond naar de oktoberfeesten. Ben benieuwd hoe dat is als je er tussen staat. Heb voride we

    BeantwoordenVerwijderen