woensdag 20 november 2019

Dag 20: Stellenbosch - Kaapstad

Vanochtend checken we na het ontbijt uit. Het is bijna tijd om afscheid van Stellenbosch te nemen. Maar niet voordat we nog even het centrum in gaan. We parkeren onze auto en lopen wat rond in deze gezellige stad. Er zijn veel verschillende winkels, waarin we van alles zouden kunnen kopen. We struinen wat rond, maar vinden niets wat we leuk genoeg vinden om mee te nemen. Ook al proberen ze ons soms wel heel erg over te halen. Na een tijd te hebben rond gelopen, hebben we het wel weer gezien. We gaan proberen om nog een leuk wijnhuis te vinden voor een lunch en dan rijden we door naar Kaapstad. We rijden naar Lanzerac, waar het erg rustig is op het terras, maar waar we wel lekker in de zon kunnen zitten. We bestellen beiden een glas rosé en een hamburger. Helaas is de hamburger aan de grote kant en ondanks dat deze erg lekker smaakt, is het voor beiden veel te veel. We drinken ons wijntje verder op en vertrekken richting Kaapstad. 




Volgens de navigatie doen we er een uurtje over en dat klopt aardig. Tegen 14u30 zijn we bij ons hotel in Kaapstad uit, wat er mooi uitziet. Het is een oud gebouw en we worden onthaald met een welkomstdrankje. De manager leidt ons rond en laat ons onze kamer zien. De kamer ziet er knus uit, alleen het bed ziet er klein uit. In ieder geval een stuk kleiner dan de andere bedden die we gehad hebben tot nu toe. Maar wat dan wel weer leuk is, is dat alles in de minibar inclusief is. En dat vinden we natuurlijk altijd leuk. We trekken onze zwemkleding aan en vertrekken richting zwembad. Deze is lekker warm en Monique gaat wat baantjes trekken. Jaap haalt zijn zonnebril en wat biertjes op. Er is natuurlijk niets lekkerder dan een biertje bij het zwembad drinken.



Tegen 17u30 gaan we naar de bar, we bestellen vast een fles witte wijn en wachten hier op Theo en Ria. Zij komen iets voor zessen aan en als ook zij hun kamer hebben gezien, kunnen we samen proosten op de laatste dagen. We bestellen nog een flesje witte wijn en wat er over is, nemen we mee naar onze kamer, dit kunnen we morgen wel weer verder opmaken. Wij gaan ons klaarmaken voor The Greenhouse, hier gaan we vanavond een hapje eten. Het is ook wel fijn dat dit op loopafstand is, we hoeven niet eens het gebouw uit waar we onze kamer hebben. 



@ Wendy: Bij Rust en Vrede zijn we inderdaad verschrikkelijk in de watten gelegd! Wát een geweldige ervaring :). En met pap en mam is het ook weer gezellig, het blijft bijzonder om ze aan de andere kant van de wereld te ontmoeten :).

@ C&A: Wat fijn dat jullie met ons mee genieten :). We hebben inderdaad veel mooie dingen gezien :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten