dinsdag 6 juni 2017

Dag 7, 8 en 9: Las Vegas.

Dag 7: Las Vegas.


Vandaag besluiten we om nog even bij de andere outlet te gaan kijken. Monique wil er eigenlijk nog wel wat spijkerbroeken bij hebben. Dus kopen we een buskaartje voor 24 uur en stappen in de bus. Helaas rijdt deze niet verder dan Mandalay Bay, dus hier mogen we uitstappen en op een ander bus wachten. Bij de outlet aangekomen, halen we eerst een broodje van de Subway als ontbijt en gaan erna shoppen. Monique vindt nog 2 leuke spijkerbroeken en een jurkje, Jaap houdt het bij nog wat sokken. Na een uur of 2 houden we het voor gezien en gaan we terug richting ons hotel.


We besluiten om lekker de middag in het zwembad door te brengen. Daar aangekomen zien we een leuk plekje bij een parasol, maar als we deze open willen klappen wordt er gevraagd of we deze willen dicht klappen ivm de wind. Net op het moment dat Monique het water in wil gaan, wordt er omgeroepen dat het zwembad gaat sluiten ivm harde wind. We balen en gaan terug naar onze kamer. Na een uurtje belt Jaap met de conciërge om te vragen of het zwembad weer open gaat vandaag, hij denkt van niet maar we mogen naar het zwembad van het Aria. We pakken onze spullen en lopen naar het Aria. Hier is het gelukkig niet heel druk bij het zwembad en na een biertje en wat chickenwings gaan we lekker het water in. Dit is heerlijk en we zijn blij dat we hier terecht konden. 



Tegen 18u00 houden we het weer voor gezien en gaan terug naar ons hotel. We vragen vast bij de balie of we donderdag wat later uit mogen checken. Ze maakt er nu alvast 12u00 van, maar raadt ons aan om woensdagavond nog een keer te checken. Ook geeft ze aan dat het zwembad dicht was, omdat een gast gisteren een vallende parasol tegen zijn hoofd had gekregen en het vandaag nog harder waaide. Dit verklaarde veel en we gaven aan dat het fijn was dat we bij het Aria terecht konden. 


We relaxen nog wat op de kamer, om tegen 19u45 richting het buffet te gaan (hier mochten we een keer gratis eten op de punten die we gespaard hadden). Er staat echt een mega rij mensen te wachten, maar gelukkig hebben we op de dag van aankomst een kaartje gekregen om rijen te kunnen passeren. Toen vonden we het onzinnig, nu zijn we er erg blij mee. We horen van mensen naast ons, die wel in de rij hebben moeten plaats nemen, dat ze al een uur aan het wachten waren. Wij zitten binnen 10 minuten aan een tafel. Het buffet is, zoals we al een beetje verwachten, niet echt ons ding. Er staat echter voldoende en er is voldoende keuze, maar na 2 keer wat warm eten te hebben opgeschept, gaan we daarna nog voor een bordje met toetjes, die ons goed smaken. En binnen 30 minuten staan we ook weer buiten. 


We besluiten om met de bus naar Mandalay Bay te gaan en van daaruit weer terug te lopen nar ons eigen hotel. Zo hebben we onderweg genoeg plekken om een gokje te wagen en komen we ook bij casino's waar we deze week nog niet geweest zijn. Als we aan komen lopen, doet de bus net z'n deuren dicht en we zien hoe een boze passagier, die buiten de bus staat, nog even hard tegen de deur van de bus trapt, zodat er een grote ster in het glas zit. Daarna loopt de man weg en doet de chauffeuse de deur open. Ze denkt dat ze niet verder mag rijden, maar overlegt met iemand aan een telefoon. Ze mag toch verder rijden en we hebben geluk bij een ongeluk. Later horen we dat een passagier de man de bus uit heeft gezet, nadat hij probeerde de chauffeuse aan te vallen. Gelukkig is alles redelijk goed afgelopen en is iedereen die in de bus zat met de schrik vrij gekomen en rijden we verder. 


Bij Mandalay Bay aangekomen wagen we meteen een gokje. We hebben alleen niet meteen door dat we met 2,50 per rondje spelen, alleen hebben we erg veel geluk en in de 2 keer dat we spelen maken we 18 dollar winst. Helaas zijn we de rest van de avond wat minder gelukkig met winst maken, hoewel we overal wel leuk spelen en voldoende drankjes aangeboden te krijgen. Van Mandalay Bay lopen we naar Luxor en hierna door naar Excalibur. We maken nog een kleine stop bij New York, New York en sluiten onze avond gokken af bij het MGM. Het is inmiddels 2u00, dus we besluiten terug te lopen. We maken nog een kleine stop voor wat kipnuggets en zijn om 2u30 moe maar voldaan als we in ons bed liggen. Over het algemeen lopen we hier redelijk wat op een dag, elke dag tikken we de 13 km wel aan, waarvan het meeste natuurlijk 's avonds en 's nachts gelopen wordt.


@ Theo & Ria: ja, we vermaken ons hier uitermate goed met alles wat we doen. Het schieten is echt heel erg leuk, maar ook de poolparty is een belevenis op zich. Natuurlijk heel anders dan mooie vulkanen bezoeken, maar we blijven het erg naar ons zin hebben.



Dag 8: Las Vegas.


Vandaag gaan we weer een rustig dagje tegemoet. We hebben weinig gepland en gaan in de middag lekker bij het zwembad liggen. Het is weer goed warm en het waait ook nog steeds wel wat. Dus alle parasols moeten weer dicht, maar we mogen wel bij het zwembad blijven. Ook ontbijten/ lunchen we bij het pool café met een lekkere wrap die we delen. Tegen 16u30 gaan we even terug naar de kamer. We willen namelijk bij Koi sushi gaan eten tijdens Happy Hour en dat betekent dat we er toch wel rond 18u15/ 18u30 moeten zijn. En natuurlijk willen we nog even douchen en omkleden.


We zijn netjes om 18u30 bij Koi, alleen hebben ze vandaag geen Happy Hour meer, omdat dat deel van het restaurant afgehuurd is voor een party. Aangezien we toch wel zin hebben in iets te eten, gaan we er wel zitten. We bestellen 2 Signature Rolls, de Wagyu Surf & Turf Roll (met garnalen, avocado en wagyu rundvlees bovenop) en de Geleno Roll (een Spicy tonijn rol). En natuurlijk bestellen we komkommer. Deze wordt als eerste gebracht en is al een mooi begin van de avond. Niet veel later komen de beide sushi rollen, die er al erg smaakvol uitzien. 





We beginnen ervan te eten en het smaakt heerlijk. We zijn blij met deze keuzes en als we de sushi ophebben, besluiten we nog een te bestellen. We gaan voor de Yuzu Quencher Roll (met krabsalade, avocado en zalm en tonijn sashimi er bovenop). Ook deze is heerlijk en we gaan met een voldaan gevoel op pad om te gokken. Koi ligt in Planet Hollywood, waar we dan ook ons eerste gokje wagen. Daarna lopen we door naar het MGM, New York New York, Monte Carlo (waar we niet eens een gokje wagen omdat we geen leuke automaten zien) en we sluiten de avond af bij Planet Hollywood en natuurlijk Paris. Hier zijn we net onze laatste centen aan het vergokken als er een aardig strak persoon aan de kast naar ons wil gaan zitten. Hij lijkt niet echt te kunnen vinden wat hij zoekt in zijn broekzakken, maar als er stukken aluminiumfolie tevoorschijn komen terwijl hij zijn portemonnee pakt, is het voor ons tijd om te gaan. En aangezien het al 1u00 is geweest, gaan we lekker naar onze kamer. Morgen onze laatste hele dag hier, het gaat stiekem toch best snel. En wat hebben we al genoten van alle leuke dingen die we hebben gedaan.


@ Elske: We amuseren ons erg goed. We hadden ook best nog wat langer kunnen boeken, maar vinden het ook wel weer fijn om vrijdag lekker thuis te komen.

@ Ad & Hennie: Het is inderdaad een echte vakantie en de temperaturen zijn prima hier. En inderdaad voor september een goed excuus. Leuk hoor!

@Theo & Ria: We gaan vandaag inderdaad nog even volop genieten en dan hopen we op een rustige vlucht overmorgen. En nog maar een paar selfies, omdat jullie ze zo leuk vinden ;). Maar jullie foto's en verhalen zien er ook top uit! Geniet nog!! 


Dag 9: Las Vegas.


Onze laatste volledige dag in Las Vegas starten we weer lekker rustig en relaxt bij het zwembad. We beginnen in het Pool Café met een cobb salade die we delen, hier zit avocado, tomaat, kip, sla, bacon, ei en eigenlijk schimmelkaas bij, die we vervangen door uien. Zelfs als we deze salade delen is het nog veel te veel. Daarna lekker liggen in de schaduw op een ligbedje. We wisselen het zwemmen af met lekker relaxt liggen en drinken natuurlijk nog een biertje. Het weer is wederom erg goed, met zo'n 40 graden Celsius. 


Tegen een uur of 16u00 lopen we terug naar de kamer, maar niet voordat Monique een lekkere ijskoffie heeft gehaald. We willen vast onze koffers een beetje inpakken om te kijken of we alles wel weer goed mee terug krijgen naar Nederland. Natuurlijk past alles prima in de koffer en maken we ons klaar om naar het Wynn te gaan. Hier willen we graag nog een keer wat hapjes eten, aangezien dit vorige week goed bevallen is. We besluiten nu wel om een Uber te nemen, aangezien het Wynn toch best nog een stukje weg ligt. Jaap bestelt een Uber en er komt een man in een BMW aan om ons op te pikken, die helemaal onder de tatoeages zit. Erg spraakzaam is hij niet, maar hij zet ons netjes en veilig af bij het Wynn. Het is beduidend drukker bij Lakeside dan vorige week, maar we kiezen we weer voor een plekje bij de bar. De beide barmannen herkennen ons nog en we worden opgewekt begroet. We kiezen vandaag voor tonijn, inktvis en fish and chips. En natuurlijk willen we weer wat oesters en een biertje. Het eten smaakt weer voortreffelijk en als Jaap zijn laatste oesters op heeft, krijgen we een "Happy Anniversary" toetje; het is een schaaltje met voor beiden 2 bonbons. Een is met Earl Grey thee en de andere met karamel. Het is een lekkere zoete afsluiting van een heerlijke maaltijd. 



Nu wordt het tijd om ons geluk voor de laatste avond te beproeven. We beginnen bij het Encore met gokken. We vinden hier een leuke en voor ons nieuwe gokkast. Helaas is deze kast ons niet heel goed gezind, maar we zitten er toch een tijd leuk aan te spelen. We gaan erna door naar het Wynn waar het in eerste instantie ook snel gaat met het geld. We proberen 2 automaten die ons snel van ons geld af weten te helpen. Als we op 1 kast nog 30 cent overhebben, besluiten we dit geld in een andere automaat te stoppen, die ons meteen veel beter gezind is. We doen er wel nog wat geld bij, maar krijgen er alle verlies weer uit terug. Vooral de eerste keer free spins doen het goed. 




Vol groede moed gaan we naar het Palazzo, waar we ook een leuke gokkast vinden. Hier vermaken we ons ook een tijdje en de drankjes worden overal trouwens snel gebracht en aangeboden en de witte wijn wordt in grote glazen geschonken en smaakt verrassend goed. We lopen nog door de Canal Shops bij het Palazzo en het Venetian, wat erg mooi gemaakt blijft. Het lijkt of je buiten onder een blauwe wolkenlucht loopt. En omdat er water doorheen stroomt (waar je ook met een gondel doorheen kunt) lijkt het op Venetië. Ook hier worden nog wat foto's gemaakt. Als we langs Tao lopen, kunnen we ons niet bedwingen om samen een sushirol te bestellen. Die overigens voortreffelijk smaakt. Ons laatste gokje wagen we nog in het Venetian. Hier zit een praatgrage Amerikaanse buurman naast ons, die flink aan het opscheppen is over hoe hij al veel geld heeft gewonnen de afgelopen jaren. Op een gegeven moment gaan we achter een andere machine zitten, aan de achterkant van waar we zaten, en hij komt nog even een kijkje nemen bij waar we nu zitten. Als hij weggaat zegt ie ook nog netjes gedag en na een tijdje houden ook wij het voor gezien. Ondanks dat we maar 4 casino's hebben gezien en al rond 19u30 begonnen zijn met gokken, is het nu ook alweer 1u00 en vinden we het weer leuk geweest. De jackpot hebben we niet gewonnen, dus komen we gewoon terug naar Nederland. Morgen willen we, voordat we om 17u10 gaan vliegen nog even bij het zwembad liggen en de laatste zonnestralen hier mee pikken.




1 opmerking:

  1. We hebben genoten van jullie verslag en foto's. En zo te zien was het voor jullie ook super mooi,en was het zeer ontspannend. We wensen jullie een goede vlucht terug. Liefs en dikke kus. C&A

    BeantwoordenVerwijderen