vrijdag 24 mei 2024

Dag 7: Branson - Tulsa

Vanochtend zijn we wederom op tijd wakker en om 8:30 zitten we in de auto op weg naar Tulsa, nadat we wel een foto van de buitenkant van ons hotel hebben gemaakt. We hebben vandaag zeker 560 kilometer te gaan, maar we zullen met momenten vast ook nog wel wat om gaan rijden. We hebben het ontbijt in het hotel overgeslagen, maar stoppen wel even bij een Starbucks voor een koffie en een croissant. De eerste stop is nog in Branson, waar we wat auto’s van de film Cars zien. En natuurlijk moet de watertoren ook op de foto, elke stad heeft er wel 1.





We stoppen hierna bij Gary Gay Parita. Dit was vroeger een tankstation, nu is het meer een museum (met veel oude dingen) en giftshop. De man die daar rondloopt is erg vriendelijk en geeft ons wat ansichtkaarten mee. We kopen er ook wat ansichtkaarten voor het thuisfront. Nu alleen nog ergens op zoek naar postzegels. 






We vervolgen onze weg naar Pony Bridge, waar we een tijdje aan de praat raken met een man die daar met zijn hondje Annie loopt. Het is een erg vriendelijke man, die graag praat en leuke dingen te vertellen heeft. Na een half uurtje nemen we toch afscheid van hem, want we moeten nog een flinke afstand afleggen. 


We stoppen bij een hangar voor een vroege lunch, waar we een lekker broodje delen. Er lijken al volop voorbereidingen getroffen te worden voor Memorial Day dit weekend. Ook hier staan wat oude auto’s die op de foto gaan en we vervolgen onze weg. 



In Avilla zien we een mural over een heel huis getekend, waarvoor we stoppen. Daarnaast is een postkantoor, dus de postzegels zijn ook gekocht. Nu nog ergens tijd vinden om de kaarten te schrijven en op de bus te doen ;).



We stoppen in Carthage, waar midden op een plein een mooie rechtbank zit. Het is een erg groot en statig gebouw waar we omheen lopen. Dit ziet er ook uit als een leuk dorpje. Ook ligt het Boots court motel hier, een iconisch route 66 motel, waar je nog steeds een kamer kan boeken. 






We rijden nog langs een Drive-in Theatre, waarbij we allebei wel denken dat we dit een keer mee willen maken. Hopelijk gaat dat nog lukken deze vakantie. 



Het is inmiddels 13u30 en tijd voor een ijsje. En laten we nu net langs een ijsverkoper komen, die er ook een Superman museum bij heeft. Monique moet natuurlijk eerst even naar het toilet en Jaap zoekt vast 2 bolletjes ijs uit. En zoals alles hier, zijn ook de bollen ijs groot. Hierdoor besluit Monique om maar 1 bol ijs te nemen. De man vertelt gepassioneerd over zijn winkel en wat verschillende Superman items en hoe hij eraan komt. We mogen op z’n nieuwe wereldkaart als 2e een pinnetje plaatsen (na mensen uit Zuid Afrika) en gaan weer verder als we ons ijs ophebben. 



In Joplin zien we nog wat mooie murals en daarna verlaten we Missouri en gaan we 13 mijl in Kansas rijden. Hier komen we ook een aantal dingen uit Cars tegen, Luigis Pitstop en een tankstation met Cars auto's. Alles gaat weer op de foto en we vervolgen onze weg. We komen wederom een oud tankstation tegen en hier lijkt iemand te zijn. We parkeren de auto en zien een mooie Cadillac uit we denken 1954 staan. Jaap voelt aan de deurkruk en deze is open. Net voordat hij gaat zitten, komt er iemand uit de shop en zegt dat het zijn eigen auto is. Jaap verontschuldigt zich en we lopen er wat 
rond. Even later lopen we naar binnen om nogmaals onze verontschuldigingen aan te bieden en we komen wederom met een aardige man, Aaron, in gesprek. Na een tijdje vraagt Monique of ze van het toilet gebruik mag maken en natuurlijk mag dat. We krijgen zelfs een rondleiding in het toilet. Het begint er al mee dat de sleutel (een dopsleutel) aan een oude wieldop hangt, zoals vroeger in de tankstations in Amerika heel normaal was, zodat de sleutels niet gestolen werden. Als de deur opengaat, is er een "gewoon" roze toilet, ook een collectorsitem uit de jaren zestig, net als de geblokte vloer. De urinoir was gemaakt van een funnel, een ouderwetse trechter. Er zitten zoals jullie op de foto kunnen zien 2 halfronde buizen voor je voeten en een pedaal om door te kunnen spoelen. Als je dit als vrouw zijnde (hij had hiervoor een soort van plastuit) had gedaan, mocht je op de hoorn claxonneren en moesten degenen in de shop applaudisseren en werd er een foto gemaakt. Natuurlijk moest dit geprobeerd worden en lukte het allemaal ook nog zonder te knoeien. Er werd geapplaudisseerd en een foto gemaakt. Ook wordt er nog een tas gekocht en krijgen we tips voor in Tulsa voor een goede Drive-in bioscoop en waar we neon borden zouden kunnen zien. Als we weggaan vraagt hij of we op de foto willen in zijn auto en dat aanbod kunnen we natuurlijk niet afslaan. 









We komen door Riverton, waar we weer een brug kunnen fotograferen. In Baxter Springs zien we route 66 met zonnebloemen, aangezien Kansas de Sunflower State is. Dit moet natuurlijk ook even gefotografeerd worden. Daarna rijden we de staat Oklahoma in. En in Miami (wordt uitgesproken als Miamu, niet te verwarren met de stad in Florida) zie we nog mooie Murals. Hier begint het te regenen, maar de druppels zijn warm. De temperatuur is dan ook nog 30 graden en deze zakt ook niet heel erg tijdens de regen. In Chelsea spotten we nog een brug en 's werelds grootste totempaal (althans dat claimen ze). We stoppen nog bij een grote walvis en rijden dan in 1 keer door naar Tulsa. Hier laden we de auto nog een beetje op, kijken nog even bij het Hardrock Hotel & Casino om vast de Vegas sfeer op te doen en te kijken of ze iets lekkers te snacken hebben in de foodcourt. Hier vinden we niets wat ons kan bekoren, dus stoppen we na het laden bij Wendy's om daar een hamburger te eten en gaan naar ons huis voor vannacht. 






We bedenken dat we wel graag naar de Drive-In Bioscoop willen gaan, dus we ruimen onze spullen op, nemen 2 koude biertjes mee en gaan op pad. We zijn nog erg vroeg en begrijpen niet helemaal hoe het werkt als we bij de kassa staan. Helaas wordt het ons ook niet helemaal duidelijk na de uitleg, maar we kunnen uit 4 films kiezen, we kiezen voor IF of The Fall Guy, aan de andere kant worden 2 andere films afgespeeld. We twijfelen even of ze 2 films tegelijkertijd gaan draaien, maar dat gaan we zien. Er staat wel welke radiozender je op moet zetten, zodat je geluid in je auto hebt. Er staan al een aantal pick-up trucks, waarin mensen lekker in de laadbak liggen met een dekentje. Wij moeten wel gewoon in de auto blijven zitten. We halen nog een bak popcorn en wachten rustig tot de film begint. Er komen eerst wat voorfilmpjes en daarna wordt de film IF gedraaid. Een vermakelijke film om te zien en een erg leuke ervaring om eens mee te maken, zo'n Drive-In Bioscoop. Na de eerste film zijn we er wel weer klaar mee, maar we gaan ervan uit dat erna The Fall Guy gedraaid wordt. Maar hier hebben we niet op gewacht. 





We rijden nog naar Tulsa om te kijken of we het neon verlichting park kunnen vinden. We komen uit bij 3 neonlichten en de rest kunnen we zo snel niet vinden. We besluiten om terug naar ons huisje te gaan om daar nog een biertje te drinken, te bloggen en te kijken wat we morgen gaan doen naast uitslapen.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk om weer te lezen.
    Als kritische lezer mis ik alleen een kaart van de US met de reeds afgelegde route...
    Groeten uit het centrum van Winterswijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige reis en foto’s een geweldige route, en dan al die oude auto’s mooi om te zien. Maar de stralende gezichten van jullie vertellen hoe jullie genieten. Heel veel liefs en een dikke knuffel van ons T&R ❤️šŸ„°šŸ˜˜

    BeantwoordenVerwijderen