maandag 28 oktober 2013

Dag 24: Chau Doc - Phnom Penh

Vanmorgen was het wederom vroeg opstaan. We hadden de boot naar Phnom Penh om 7:30. We vertrokken mooi op tijd. Meteen in de fast-boat zorgen voor een goeie plek binnen. Zodat we comfortabel de komende uren zouden doorbrengen. Meteen na vertrek de reddingsvesten aan. Dit was alleen even nodig voor de check 5 minuten later. Daarna konden ze weer uit!
-
Na een uur kwamen we bij de eerste grenspost. Papieren werden geregeld en na een uur konden we verder naar de tweede grenspost. Hier binnen een half uur klaar. De stempels stonden in het paspoort. De lange reis ging verder.


Onderweg wat geslapen en gedut en verder gewacht tot we er waren.


Om 13:45 kwamen we aan en stond er netjes weer iemand klaar om ons naar het hotel te brengen.
-
Hotel is netjes alleen iets gehorig. Na 10 minuten stond iemand in de lobby om ons te vertellen wat en hoe verder in Cambodja. Na wat uitleg zijn we maar eens gaan wandelen. Vandaag niet teveel. Een parkje bezocht en verder hier en daar wat gedronken en gegeten.


Dus een rustige dag. Het weer is hier wederom zonnig en warm, met andere woorden, we doen rustig aan.
-
Phnom Penh is een aparte stad. Aan de ene kant heel westers aan de andere kant ook weer helemaal niet. We kunnen overal met dollars betalen, dus dat is wel makkelijk. Een het eten is ook wat westerser. Althans, Monique had vandaag zelfs een Duitse curryworst met frites.
-
Morgen zullen we eens wat meer de stad gaan bekijken. Nu lekker slapen.

Location:Phnom Penh

1 opmerking:

  1. Ja op de boot kun je niet zoveel en aangezien jullie al vroeg op waren kon je lekker even de oogjes sluiten. Trouwens weer mooie foto's vanaf de boot en van het park. De curryworst zal wel lekker gesmaakt hebben denk ik zo, nog veel plezier samen lieve groetjes en een dikke kus Theo en Ria

    BeantwoordenVerwijderen