dinsdag 15 september 2015

Dag 11: Las Vegas

Zoals bijna elke ochtend, hebben we nu ook lekker uitgeslapen tot een uur of 11. Om rond 12u00 te gaan ontbijten bij ons dagelijkse buffet. Vandaag konden we geen gebakken eieren krijgen, maar ook nu was er weer keuze genoeg en hebben we een goed ontbijtje gehad. Verder willen we het vandaag rustig aan doen, aangezien we vanavond om 20u00 bij Michael Mina mogen eten. Om 13u00 gaan we naar het zwembad. Op het moment dat we naar buiten lopen, regent het dikke druppels. De eerste gedachte is om weer naar binnen te gaan, maar het is toch warm genoeg buiten, dus gaan we gewoon zwemmen. Eerst in het bubbelbad, later met een opblaasbare band door de lazy river met z’n tweeën. Dat dobbert lekker rond, zeker met een biertje erbij. Rond 16u30 gaan we terug naar de kamer, om eerst samen nog een Happy Meal te delen. Vooral Monique wil wel nog een kleinigheidje eten, aangezien we om 20u00 pas aan tafel gaan.


We relaxen nog een beetje, gaan beiden douchen en doffen ons op voor het etentje. We gaan mooi op tijd op pad, zodat we ruim op tijd bij het Bellagio zijn. Daar aangekomen zien we dat de tuin helemaal opgeruimd is, ze zijn bezig om een nieuwe te maken. Hoewel alles nu nog aardig kaal is, zal het vast weer een plaatje worden. Via MyVegas hebben we een coupon voor gratis champagne bij het restaurant, deze moeten we alleen nog even verzilveren. Dit gaat vrij snel. Het is inmiddels iets voor 19u00, dus we zijn nog steeds te vroeg. We besluiten bij Hyde een aperitiefje te drinken, met hoop op uitzicht op de fonteinen. Helaas lijken deze om 19u00 niets te doen, dus drinken we onze prosecco op en proberen vast om rond 19u30 een tafel te krijgen. Helaas lukt dit niet, dus dan wagen we nog maar een gokje.


Precies om 20u00 lopen we binnen. We krijgen een mooie tafel, met van een afstandje uitzicht op het zwembad. Gelukkig is het ook niet zo koud binnen. We beginnen met de champagne, kiezen ons menu uit en mogen zelfs nog 1 gang wijzigen met een gang uit het andere menu. Monique neemt er een wijnarrangement bij en Jaap mag natuurlijk alle wijntjes proeven. Na een minuut of 10 komt onze eerste gang, met daarbij een andere champagne. Het glas wat we nog hebben is nog niet half leeg. Jaap neemt het halve glas champagne van Monique erbij en zij begint aan het nieuwe glas. Het is jammer dat we geen amuse krijgen, maar het eerste gerecht smaak erg goed. We hebben het pas net op en een nieuw glas wijn wordt al weer ingeschonken. Op de vraag of het wat langzamer mag, wordt instemmend geantwoord, maar gang 2 komt er ook al meteen aan. De ober biedt zijn excuses aan en zal het vanaf dan langzamer aan doen. Hij geeft aan dat Amerikanen 6 gangen in 1,5 uur eten. Wij geven aan dat wij 6 gangen in 4 a 5 uur verorberen, dus als hij een middenweg kan vinden, wij erg blij zijn. En dat lukt. Vanaf dan gaat het langzamer. We blijven verrast worden met lekkere gerechten, maar hier zullen we nog een aparte pagina aan gaan weiden. We hebben in ieder geval erg goed gegeten, met een prima bediening en lekkere wijnen.


Rond 23u00 komen we van tafel af en besluiten nog wat te gaan gokken. Eerst moeten we natuurlijk wel nog even kijken bij de fonteinen van Bellagio. We beginnen bij Paris, maar daar hebben we weinig geluk. We besluiten om naar Planet Hollywood te lopen, maar ook hier zit het goktechnisch niet mee. Inmiddels is het 0u45 en besluiten we om terug te gaan naar het MGM. Daar aangekomen kunnen we de verleiding niet weerstaan nog een laatste gokje te wagen en hier vallen we met onze neus in de boter. We hebben nog wat Freeplays op het pasje van Monique staan (eigenlijk gratis gokken) en hier weten we toch wel het verlies van de avond om te buigen in winst. Altijd leuk om zo de avond af te sluiten.


@ Theo & Ria: Tiësto was inderdaad tof om mee te maken, ondanks dat het niet helemaal de muziek van Monique is. Jaap kan met die muziek wat meer. We zullen proberen wat zon jullie kant op te sturen, maar zoals jullie kunnen lezen hebben wij ook een paar druppels gehad ;).
@ Ad & Hennie: De vakantiesfeer zit er zeker nog goed in! We hebben het erg naar ons zin en in de liefde hebben we zeker veel geluk, maar vandaag ook in het gokken :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten