zondag 30 oktober 2011

Dag 3: Rome

Vandaag maar eens lekker uitgeslapen. We hadden een wandeling van de Piramide, via het Colosseum naar het Vaticaan in de planning. Hoewel we eraan dachten om maandag terug te gaan naar het Vaticaan in de hoop dat we er dan wel iets zouden kunnen bezoeken.

We begonnen bij de Piramide, een leuk Egyptisch bouwwerk als graf voor Cestius. Leuk om te zien dat er midden in Rome een Piramide te vinden is. Aan de achterkant van de Piramide is een kerkhof voor niet katholieke buitenlanders. Via het kerkhof kwamen we uit in een parkje aan de achterkant van de Piramide.
Via de Piramide zijn we verder gelopen naar een kerkje boven op een heuvel. Hier chocola gekocht met wat te drinken om de eerste honger even te stillen.


Na een bezoek aan dit kerkje kwamen we op een pleintje uit waar een grote poort toegang gaf tot een park. Dit park konden we niet in, maar wel kun je hier door een sleutelgat kijken waar je een mooi uitzicht hebt op de koepel van de Sint Pieter. Grappig om even te doen.

Vervolgens verder gelopen naar ander park waar veel sinaasappel bomen staan. Helaas niet rijp genoeg, wel hebben we via dit park een mooi uitzicht over de stad en de Sint Pieter.


Vanaf dit punt is het bergafwaarts naar Circo Massimo (Circus Maximus). Hier is niet veel meer van te zien, zeker omdat de oude renbaan vol stond met legervoertuigen.
Circo Massimo was een oude renbaan waar de Romeinen publieke spelen hielden zoals paardenraces, gladiator gevechten, atletiek wedstrijden, jagen en publieke feesten en ceremoni n. Er was hier plaats voor ruim 250.000 toeschouwers.


Helaas is er niet veel meer te zien, dus zijn we vrij snel doorgelopen naar de Therme di Caracalla . Dit was een publiek thermen complex. Het was meer dan een complex met zwembaden, het was bestemd voor algemene vrijetijdsbesteding zoals gymnastiek, worstelen en boxen. Verder was ook een bibliotheek.
Er staan voornamelijk nog muren overeind, maar nergens is het meer overdekt. Verder lijkt het erop alsof veel van de oude muren nu verstevigd zijn met nieuw metselwerk.
Dit complex is gebouwd tussen 212 en 216 en was gebruik tot de 6de eeuw. In de 6de eeuw is het tijdens een oorlog geplunderd tijdens de Gotische oorlog


Na een wandeling in en rond dit complex zijn we naar het Colosseum gegaan. Hier stond een lange rij te wachten om binnen te kunnen. We hadden niet heel veel zin om in de rij te gaan staan, en we hadden ondertussen toch wel honger gekregen. De katholieke chocolade was uitgewerkt zullen we maar zeggen. We zijn dus bij het Colosseum op zoek gegaan naar een restaurantje. Even rustig gezeten, lekker gegeten en gedronken en toen waren we weer klaar om op pad te gaan.


De volgende stop is het Vaticaan geworden. We hadden de hoop dat het later in de middag minder druk zou zijn bij de Sint Pieter. Het museum was al zeker geen optie omdat dit op de laatste zondag van de maand dicht gaat om 14:00. Dus met de metro naar Vaticaan en een korte wandeling naar het Sint Pieterplein. Hier aangekomen stond er een rij voor de Sint Pieter die bijna het hele plein rond ging. Daar zijn we niet in gaan staan. Dus we hebben hier even rondgelopen en mensen gekeken. Vervolgens op de terugweg naar de metro gestopt voor een lekker ijsje (aanrader volgens boekje 100% Rome) en even in een cafeetje wat gedronken. De voeten hadden rust nodig en weer even opladen.


Aperatiefje genomen in de buurt van Trevi Fontein als voorbereiden op (hoe dramatisch) ons laatste avondmaal in Rome. Vervolgens begonnen aan ons laatste avondmaal.


En de dag zat er weer op, lekker naar bed om morgen de laatste dag Rome (dit weekend althans) op pad te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten