zaterdag 2 juni 2018

Dag 4: Las Vegas

Vanmorgen zetten we een nieuwe record, we slapen tot na 9:00. Dus het gaat de goede kant op. Naar bed gaan na 2:00 uur helpt natuurijk ook wel goed.

We beginnen de dag rustig met een ontbijt in ons hotel. We weten vooraf nooit hoe groot een portie is van een gerecht dus we nemen eerst samen 1 pannenkoek met aardbei en chocolade siroop en slagroom. De portie is schappelijk, dus we houden nog wat trek over, en bestellen een tweede.



Nu hebben een kleine bodem voor een feestje. Althans, de planning was om naar de poolparty van het Encore te gaan. We komen hier aan en er staat al een flinke rij. Gelukkig staan we op de gastenlijst en kunnen we in een kortere rij gaan staan. We zijn wat een de late kant, dus we hopen dat we nog binnen mogen (gratis). Als we op de lijst onze namen tegenkomen gaan we ervan uit dat het wel goed zit. Dan verteld ze dat Monique gratis naar binnen mag en dat er voor Jaap 75,- betaald moet worden. Jaap vindt dit wat onzin en we gaan er weer vandoor. Een les voor de volgende keer, we moeten een uur eerder zijn en dan is er niks aan de hand. We zien volgend jaar wel weer.

We lopen terug naar het Encore hotel en zien daar het Japans restaurant Wazuzu wederom. En Jaap zegt elke keer als we er voorbij lopen dat dit de moeite waard moet zijn. Dus na jaren deze opmerking maken, gaan we het eens proberen. Aangezien we een paar uur geleden ontbeten hebben, zal het wat kleins worden. We nemen 2 sushi rollen, een Chefs special en een “gewone” rol. Beide smaken ze SUPER. Hier gaan we zeker nog een keer terugkomen.



Het kan er wel duur worden, want er zitten rollen tussen van ruim meer dan 30,-. En dan gaat het wel snel met de totaalprijs. Maar goed, ze zijn de moeite waard en zelfs de “normale” rol, een zalmrol is voortreffelijk van smaak, met een flink stuk zalm erin. We vielen wel erg uit de toon, want de meeste mensen waren netjes/sjiek gekleed, terwijl wij er in zwemspullen en slipper zaten. Maar dit was geen probleem. Wie weet nemen we het tweede deel van de vakantie Theo en Ria ook mee, wanneer ze in Vegas zijn.

Na de sushi lopen we terug naar ons hotel, maar niet voordat we onze nieuwe favoriete speelautomaat opzoeken in Encore en het Wynn zodat we als we terugkomen niet hoeven te zoeken. Deze kast heeft ons deze week eigenlijk elke keer veel plezier gegeven en betaalde ook nog aardig uit.

Als we terugkomen in ons hotel, lopen we eerst naar de kamer om nog wat spullen te pakken voor bij het zwembad en dan gaan we richting zwembad. We vinden een mooi plekje en bestellen een emmer bier (6 flesjes in een emmer met ijs). Eerste poging ging mis, want ze kwam terug met light bier, en dat is toch niet iets te ligt. Dus ze moet ze wisselen voor “normaal”. Monique zit aan de Bug LIght Lime en Jaap aan de Budweiser. We gaan met een biertje aan/in het water zitten en doen lekker rustig aan. Aan het einde van middag gaan we nog even in het bubbelbad wat helaas niet bubbelt maar wel lekker warm is, terwijl we in de schaduw zitten. Daar spreken we een Amerikaanse die ons vraag waar we vandaan komen. We zeggen “The Netherands” en ze vraagt meteen of we bij de bruiloft van Megan en Harry. We moeten uitleggen dat “The Netherlands” niet in Engeland ligt en dat onze hoofdstad Amsterdam is i.p.v. Londen. We kletsen nog even en dan is het tijd om terug naar de kamer te gaan.

We kleden ons meteen om, en gaan naar het restaurant “Sugarcane” Hier nemen we een paar oesters, zalm salade en wat frietjes. Uiteraard met een biertje en voor Monique een mojito. We zitten naast een dame die zeker niet op haar mondje gevallen was en hadden een leuk gesprek. Aangezien dit ook happy hour was, konden we een mooi bedrag betalen en hadden we ons avondeten ook genuttigd. 

Terug naar de kamer en nog even een tukkie doen, helaas werd dat al snel een tukkie van 19:00 tot 22:30. Toen werd Jaap wakker en hebben we ons opgepakt om toch nog even te gaan gokken. We lopen naar het Wynn en gaan aan de slag op de eerder gevonden gokkast. Helaas was die ons niet gunstig gezind en waren we na een uurtje wat dollars lichter. En wat nog veel erger was, er liepen bij ons geen serveersters en dus ook niks te drinken. Maar goed, we besloten door te gaan naar het Encore en daar op dezelfde kast ons geluk te beproeven. Hier winnen we al snel ruim en gaan we met een flinke winst weer terug naar het Wynn. 


En deze keer hebben we wel wat te drinken gehad. Voor Monique deed de serveerster haar best om een appelsap te vinden, want Monique voelde zich niet heel lekker. Jaap ging voor een biertje. Terug bij het Wynn gaan we nog een keer aan dezelfde kast zitten, wetende dat we daar niks te drinken zouden krijgen, maar we spelen daar na een half uur quitte (kiet). 

Dan lopen we terug naar ons hotel en zit de avond erop. Rond 2:30 liggen we in bed en hopen we weer lekker lang te kunnen slapen.


1 opmerking: