maandag 3 juni 2024

Dag 17: Gallup - Flagstaff

Vanochtend gaan we na een lekkere douche en een ontbijtje op weg voor onze 1 na laatste dag roadtrip. We hebben nog 1 overnachting in Flagstaff en gaan van daaruit naar Las Vegas, waar we nog 9 nachten zullen verblijven. Vandaag is wel weer een vollere dag, want we willen toch nog wel wat dingen zien. Eerst de auto nog even opladen en de banden wat lucht erbij geven, want de auto klaagt dat er in 1 band echt te weinig lucht zit. En tijdens het laden kunnen we mooi wat stops in de navigatie zetten, waar we langs willen rijden. Het zal vandaag een deel oude route 66 wegen rijden, afgewisseld met op de snelweg rijden worden. Maar we hebben er weer zin in. De eerste stop is bij het bezoekerscentrum van Petrified Forest National Park, om te kijken of we hier doorheen kunnen rijden. En dat kan, we kunnen van noord naar zuid rijden en dan verder onze weg vervolgen.

We betalen de entree en beginnen aan een stuk van 26 mijl, een goede 40 kilometer. En we mogen door een ontzettend mooie omgeving rijden, met veel verschillende kleuren en rotspartijen en versteende boomstammen. We hebben heel veel foto's gemaakt, maar we denken dat de camera alle kleuren er niet allemaal even mooi op heeft gekregen. Het was wel een erg mooie route om te rijden.
















Daarna rijden we over een oud stuk route 66, waarvan in het boekje al wordt aangegeven dat de weg niet heel erg goed is. Dat klopt, het onkruid komt door het asfalt heen en de weg heeft aardig wat kuilen en hobbels. Maar het heeft ook wel iets om hier een stukje op te rijden.


In Holbrook moeten we de auto weer laden en besluiten we een burger te eten bij de Burger King die erbij zit, aangezien we nog moeten lunchen. Inmiddels hebben we ook weer een uur terug gekregen en scheelt het met Nederland weer 9 uur. Nadat wij en de auto weer vol zitten, vervolgen we onze weg. We gaan naar Winslow, waar we naar het Standing on the Corner parkje gaan. Deze plek is bekend geraakt door een liedje van The Eagles - Take it Easy, met daarin de regel: "Well, I'm a-standin' on a corner in Winslow, Arizona and such a fine sight to see. It's a girl, my Lord, in a flatbed Ford slowin' down to take a look at me." Dus hier moeten we natuurlijk wel even stoppen als we er toch langs rijden.






En daarna gaan we door naar Flagstaff, waar we nog even stoppen bij een oude route 66 brug waar we niet
overheen mogen rijden. We laden de auto vast vol voor morgen en gaan naar ons motel. Hier drinken we een koud biertje op onze kamer en gaan daarna nog even het bubbelbad in.


Aansluitend eten we nog een hapje bij een diner die op loopafstand zit en wel weer echt een Amerikaanse diner uit de film is en we sluiten de dag af met een biertje en een tv kijken op onze kamer.


@C&A: We hebben nog genoeg foto's en filmpjes om te laten zien, komt goed! :)

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige route met weer mooie foto’s. Nu nog lekker genieten van Las Vegas. Een dikke knuffel van ons T&R ❤️😘🥰

    BeantwoordenVerwijderen