vrijdag 14 september 2018

Le Comptoir de Marie

Vrijdag begon onze vakantie en we zijn meteen lekker gaan eten bij Le Comptoir de Marie. Onderweg naar Spanje stoppen we in de het zuiden van Belgie om alvast het eerste deel van de reis te hebben gehad. Hier gaan we eten bij dit restaurant in de hoop hiermee de vakantie goed te beginnen.

We komen rond 17:40 in het restaurant aan, en we krijgen een tafel op de 1e verdieping. Het is een klein restaurant met maar 4 tafels. Beneden is het nog mogelijk om aan de bar te zitten. Gault Milleau geeft ze 15 punten en daarmee staan ze aan de onderkant van het sterren-spectrum.

Maar goed, we gaan voor de 7 gangen incl wijnen. Vooraf beginnen we nog met een bubbelwijn en een kleine amuse.

Daarna komt de eerste wijn en de eerste gang. De eerste gang is een plankje met ham, chorizo, een andere soort worst.vlees en peultjes. Dit smaakt eigenlijk best wel lekker. Ook hadden ze voor op het brood nog tomaten-tappenade.

De tweede gang was een matige salade met tomaat, ui, sla, meloen mozzarella. Dit was wel smakelijk maar zeker niet bijzonder. Eigenlijk in onze ogen geen sterren-niveau.

De derde gang was kikker, beetje sla en witte bonen met croutons. Van de kikker hadden ze de billen en het vlees van de pootjes. Ook dit was niet heel bijzonder, maar al wat beter dan de vorige gang.

De vierde gang was kabeljauw met een beurre blanc saus. De vis maakte goed en ook de saus was goed, maar ook hier geen wauw gevoel.

Daarna een tussengang die wel erg in de smaak viel, namelijk gamba's gefrituurd met een panna cotta en aioli saus om de gamba in te dopen. Dit was verrassend lekker.

Daarna kwam het hoofdgerecht, dit was een lekker stukje vlees sirloin steak, mooi rood en met een heel erg lekkere zoetige jus. Verder zat er een eenvoudige salade bij en nog wat aardappels in aioli mayonaise.

Tenslotte een nagerecht met rode vruchten zoals aardbijen, vlierbessen, bosbessen, frambozen en een witte chocolade mousse.

Al met al zeker wel lekker gegeten maar helaas verraste het zeer weinig.

De bediening was niet bijzonder, wijnen kwamen meestal wel op tijd, uiteraard door de taalbarrière niet even makkelijk.

De inrichting van het restaurant was zeer kleinschalig in een soort opgang van de 1e naar de 2e verdieping. Een keer was anders, maar hierdoor zeer compact. Grappig om een keer te zitten, maar het doet zeker niet verfijnd of speciaal aan. We hadden we uitzicht naar buiten en die avond was er een soort openlucht theater verspreid door de stad, en we hadden uitzicht op een "post" waar af en toe wat gebeurd. Het was een soort naspelen van een eind 1800 oorlog.

De wijnen waren aardig, niet speciaal op de rode wijn bij het hoofdgerecht na. Dat was een erg lekker chipas. Bij het vleesplankje hadden we een wijn die veel weghad van een Porto, maar dan iets lichter.

Kortom, een aardig begin van de vakantie, maar we zullen het restaurant niet meteen aanraden of er nog een keer terugkomen.

Eten: 6,5
Wijnen: 7
Bediening: 7
Inrichting: 7











Geen opmerkingen:

Een reactie posten