maandag 7 oktober 2013

Dag 3: Hanoi

Vanmorgen lekker rustig aan gedaan en ons ontbijt stond dan ook rond 9:00 klaar. We waren netjes op tijd voor een lekker Hollands ontbijt. Broodjes, hagelslag, chocolade pasta, jam, etc. We konden ook meteen kennis maken met 'n zoon van Cees, aardige jongen.
Na het ontbijt terug naar de kamer, en even op bed liggen. Het even op bed liggen werd lang op bed liggen en rond 13:00 gingen we op pad. We hadden beide blijkbaar nog wat rust nodig.
We hebben de taxi genomen naar "The Temple Of Literature". Hier even rustig rond gelopen en rond gekeken. Dit is een tempel ter ere van Confucius.


Vervolgens een hapje eten bij Koto, we waren hier al eerder binnen gelopen voor en flesje water, en het eten waarmee ze voorbij kwamen zag er erg goed uit. Dus hier terug gegaan voor een hapje eten. Was erg lekker.
Daarna zijn we op pad gegaan naar "Het Hanoi Hilton" oftewel "Hỏa Lò Prison" (vertaald Hells Hole of Oven). Een deel van deze gevangenis is nog te bezichtigen. Deze gevangenis is gebruikt door de Fransen voor het opsluiten van politieke gevangenen en vervolgens door de Noord Vietnamezen voor het opsluiten van oorlogs-gevangenen tijdens de Vietnam oorlog. De Vietnamezen die hier door de Fransen opgesloten werden, leefden in verschrikkelijke condities. Volgens de films en verhalen zaten er veel gevangen genomen Amerikaanse piloten, ze zouden een redelijk humaan bestaan hebben gehad...!!??


Voordat we de gevangenis hadden gevonden hebben we nog een Vietnamees telefoonnummer op de kop weten te tikken.
Jaap: +84 97 3329901
Monique: +84 97 7785124
Na de gevangenis nog een bezoek gebracht aan de "One Pillar Pagode", en toen was het ondertussen 17:00 en dan zijn de meeste musea en toeristische plekjes gesloten.


Dus we gingen op zoek naar een bar. Het was tenslotte tijd voor een lekker koud pilsje. In de wandeling naar deze bar zijn we nog door een park/botanische tuin gelopen. Hier was veel bedrijvigheid, voetbal, aerobics, badminton, etc. Entree voor dit park was ongeveer 70 cent. Een zeer schappelijk bedrag.


Maar goed, aan de andere kant het park uit, op naar een bar. Uiteindelijk een gevonden, die niet helemaal naar onze smaak was, maar toch een biertje besteld. Toen duidelijk werk dat het bier lauw was, en er ijs in zou moeten zijn we maar vertrokken richting Hoan Kiem lake, om daar weer lekker aan het water te gaan zitten met een koud pilsje. Hier zie boven het meer ballonnen.


Hier ook besloten waar te gaan eten, en dat was een zeer goede keus. Erg lekker eten (geen koriander) en lekker (koud) bier. Tapbier hier voor 14.000 dong (50 cent). Helemaal niet slecht. Na het eten waren we van plan om een lekker massage te nemen. Tegenover dit eettentje was een massage salon, dus hier naar binnen. Ik zit dus met een zeer ontspannen gevoel deze blog te typen.
Morgen zal het wat eerder opstaan worden en erna meteen door naar Ha Long Bay. We kijken uit naar Halong Bay, minder naar het vroege opstaan.

@ Ria & Theo: alles gaat prima, we vermaken ons goed.

@ Lidy, Noor & Lon: gezellig dat jullie mee lezen! Enne Noor: maar goed dat je ff geappt had, anders hadden we niet eens geweten dat jij een berichtje had achter gelaten.

@ Rudy: ik wist dat ik iets vergeten was.... M'n nieuwe zwembroek!!!

@ Ad en Henny: Hanoi is nog erg druk en weinig veranderd. Nu wel meer brommers en auto's, bijna geen fietsers. Oversteken is hier een sport. We vinden het leuk en proberen zo vaak mogelijk een drukke weg over te steken.
Liefs voor allen

Location:Hanoi

3 opmerkingen:

  1. Wat verrassen jullie ons weer met jullie prachtige verhalen en gewleldige foto's .
    We kijken alweer naar morgen uit, dikke kus Theo en Ria 😄😄😄

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou Jaap, hier dan een linkje, kun je hem meteen bestellen en laten bezorgen!
    http://www.wehkamp.nl/Zoeken/ArtikelDetail.aspx?SC=2B4&ArtikelNummer=120320&Nty=1&Ntk=ART&Ntt=zwembroek&Nao=1&Ns=&N=186&IZ=True&Ztb=False&cm_pi=Home%20Page&cmid=WEH&VIEW=Grid

    BeantwoordenVerwijderen