zaterdag 3 juli 2010

Dag 7: Scottsdale - Sedona

Vanochtend nog mooi de 2e helft van het Nederlands Elftal kunnen kijken, en wat fijn dat ze gewonnen hebben en door mogen naar de halve finale. Eens kijken of we daar nog wat van kunnen zien, want is hier midden op de dag. Anders zullen we vast door iemand via SMS op de hoogte worden gehouden.
In het motel ontbeten in een ontbijtzaal. Ontbijt was prima. Daarna snel onze spullen ingepakt en op weg gegaan. Als eerste hebben we Lost Dutchman aangedaan. Dit park is vernoemd naar een Duitser, Jacob Waltz. Hij is in 1870 naar Arizona gekomen om goud te zoeken. Hij werd The Dutchman genoemd. (Ze kenden toen slecht het verschil tussen Duitsland en Nederland.) Hier was een museum en buiten was een stadje nagebouwd zoals het toen was. Erg leuk om te zien, maar ook erg warm buiten. We hebben buiten dan ook maar even rondgelopen, om daarna binnen verder te kijken in het museum.



Daarna doorgereden naar Goldfield Ghost Town, ook een goudzoekersstadje. Hier hebben we, onder leiding van een gids, de goudmijn bezocht. We gingen in een lift, waarvan het leek alsof deze onder de grond ging. De gids was erg enthousiast, maakte veel grapjes en had regelmatig een schrik-effect in zijn verhaal zitten. Toen de toer klaar was, bleek dat we helemaal niet naar beneden waren geweest, maar dat ze een deel van de mijn na hadden gemaakt. De mijn is tegenwoordig ook ondergelopen met water, aangezien ze toedertijd (nadat de mijn al eens ingestort was en daarna ondergelopen met water en weer leeggepompt) een waterbron hadden geraakt. Ook hier was het stadje van vroeger nagebouwd, alleen zaten er nu in de panden restaurants en souvenir winkels. Ook hier was het erg heet (ongeveer 43 graden).



Tonto National Forest begint bij Golfield Gost Town, dus we zijn vanaf hier een deel van de route, om Tonto te zien, gaan volgen. We kwamen uit bij Tortilla Flat, waar we een hapje hebben gegeten. Bij binnenkomst viel meteen op dat het hele restaurant aan de binnenkant volgehangen was met 1 dollarbiljetten, die veelal beschreven waren. Geen idee waarom ze daar hingen, maar het zag er wel apart uit. We hebben er lekker gegeten en naarmate we er langer zaten, werd de ober ook vriendelijker en lolliger.








Nu door naar Sedona, de eindplaats voor vandaag. Ook deze route was erg mooi, het uitzicht was erg weids en werd afgewisseld met cactussen, rotsachtige bergen en mooie groene vergezichten. Ook hier was het weer adembenemend mooi. Naarmate we dichterbij Sedona kwamen, zagen we ook waarom het Red Rock Country genoemd wordt. Wat een onwijs mooie rode rotsachtige bergen. Rond 18u30 hebben we in het motel ingecheckt, wederom een prima kamer met erg groot bed. Bij het inchecken werden we verrast door een medewerkster die Nederlands (met een erg Amerikaans accent) tegen ons praatte. Ze was geboren in Nederland en op haar vierde naar Amerika gekomen. Door het werk wat ze nu deed, had ze wat Nederlands geleerd. De eerste Nederlandse die we hier trouwens zijn tegen gekomen. We hebben onze spullen op onze kamer neergezet en even aan de balie gevraagd waar we het beste heen konden gaan. Zij raadde ons aan om met de auto een route te rijden, zodat we de rotsen goed zouden kunnen zien en fotograferen. Ook zei ze dat er een parkeerplaats was om de zonsondergang te bekijken. We zijn eerst een stukje gaan rijden en hebben de rotsen goed kunnen zien.




Daarna zijn we naar de parkeerplaats gereden en hebben op een rots de zonsondergang bekeken. Wat een mooi gezicht.






Daarna een hapje gaan eten, bij het motel in het bubbelbad gezeten (het was buiten nog een graad of 25) en nu weer terug op de kamer en een blog aan het schrijven onder het genot van een biertje en alle indrukken aan het verwerken, want we hebben ontzettend mooie dingen gezien vandaag. Morgen gaan we naar de Grand Canyon, we zijn erg benieuwd wat ons dan allemaal weer te wachten staat. Maar eerst lekker slapen.
Liefs en een knuffel, Jaap en Monique

P.s. @ Ad en Hennie: Fijn dat jullie er weer zijn! We hadden jullie al gemist!

@ Ria: Lekker gefietst? Of was het toch echt te warm?

@ Wen: Fijn dat je de weg gevonden hebt, ondanks dat je lekker druk bent met je mannetjes. Fijn om te horen dat het goed gaat. Houden zo!

8 opmerkingen:

  1. Joehoe! Jaap is hier nu ook eindelijk jarig (het is 0u10). Nu kunnen we lekker gaan slapen en morgen de Grand Canyon en andere mooie bezienswaardigheden gaan bekijken! Kus voor jullie allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Samen. Lang zal ie leven hoera
    Jaap van harte gefeliciteerd met je verjaardag, dikke kus en een heel fijne dag gewenst. 30 jaar en dat in Amerika mogen vieren, mooi. Wij zullen straks een toost uitbrengen op jou met natuurlijk een lekker glaasje wijn. Verder weer een warme dag hier dus niet veel in de planning.
    morgen fam. dag na de mis in Nederweert.
    fijne verjaardag en een mooie dag in de Grand Canyon. Liefs ons

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Jaap nog even over de foto van jou in de gevangenis, moest er hartelijk om lachen ,dat gezicht, prachtig ha ha ha ha ha. trouwens de zonsondergang was ook prachtig maar die jail geweldig. gr. mam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Jaap en Monique,

    Ten eerste het goede nieuws vertellen. Ik heb namelijk wederom gewonnen met de poule. Jeroen wilde het vereenvoudigen door alleen aan te geven wie er zou winnen. Jeroen (de afvallige) dacht dat Braziliƫ zou winnen en ik heb een rotsvast vertrouwen in Nederland. Dus heb een uitgebreide borrel in de stad gewonnen. Met deze prachtige temperaturen gaat dat een heel lange avond worden ;-)

    O ja, Ook nog gefeliciteerd met je 30e verjaardag. Natuurlijk zijn we dat niet vergeten en hadden we allemaal ludieke plannen, maar ja, je bent weer eens de hort op met je verjaardag. Je begint teveel op je vader te lijken. Oppassen daarmee.

    Blijf ons lekker maken met die mooie verhalen en prachtige foto's. Jeroen loopt al helemaal warm ervoor. Dus we zijn al aan het sparen.

    Dikke verjaardagskus van ons,
    Jeroen en Elske

    P.s.wisten jullie nu al dat Patrice een zoon heeft gekregen, genaamd Daniel. De naam van Oostaijen blijft toch nog een generatie langer bestaan met Daniel en Hessel. Staat bij dag 2 of 3 in juni. Aangezien jullie zo lief zijn om op onze berichten te reageren, dachten we dat jullie dit bericht niet meegekregen hadden. Dus bij deze nogmaals.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben net wakker en ik zie alle sms'jes die ik heb gekregen. Ik zal op deze manier iedereen bedanken voor de felicitaties.
    We gaan er een leuke dag van maken en eens kijken of de Grand Canyon nog op z'n plaats ligt. Het weer is nu al (7:45) mooi warm en zonnig, dus dat gaat wel goedkomen.

    Groetjes,
    Jaap

    @Elske, we hebben inderdaad het bericht gelezen dan Patrice een zoon heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haaaaaaaaaaaa vakantiegangers,

    Sorry voor de wel heel erg late reactie!!! Jullie zijn inmiddels al een week weg, de tijd vliegt ook wel voorbij.

    Jaap, allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Niet verkeerd zo, zo'n relaxte verjaardag in Amerika, met mooie zonsondergang en al.

    Leuk om al die verhalen zo te lezen. Jullie hebben het wel goed voor elkaar he, lekker wat lanterfanteren overal, biertje hier, zwembadje daar... Het klinkt super allemaal! Ben al wel een beetje (heel erg) jaloers, haha. Zitten wij hier wat in dat Nederland te werken en te zweten, pffff.... Gisteren nog hadden we een BBQ voor 20 (!) collega's van Paul bij ons thuis. Het was supergezellig, maar vandaag was wat minder.... (zooi opruimen, bah). Gelukkig is het nu al koeler en het waait lekker buiten.

    Nou, ik ben benieuwd naar de volgende verhalen. Geniet nog heel erg van het goede leven daar! Maar dat komt vast goed.

    Groetjes,
    Paul & Silvie

    P.s. Wendy & RenƩ: Nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie Joost! Fijn om te lezen dat het goed gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beste Jaap en Monique,

    Van harte feliciteerd met je 30ste verjaardag.
    Vanmorgen ben je door mam al gefeliciteerd, maar ik doe het nog even zachtjes over. Opnieuw mooi verhaal en fraaie foto's.Tijdens de wedstrijd Dld-Argentinie (4-0) hebben we getoast.
    In nieuwsgierige afwachting op de mooie foto's en verslag van het bezoek aan de Grand Canyon zijn er de hartelijke groeten.
    ad en hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lieve Jaap allereerst gefiliciteerd met je verjaardag en natuurlijk Monique ook. Wel een beetje laat maar jullie dag is natuurlijk nog lang niet om. Wij hebben vandaag 30 km gefietst bij 30 graden, maar wel veel door de bossen met veel extra stops. Was erg leuk. Wat een mooie foto's en verhalen we genieten met jullie mee. Voor morgen staat er vandaag weer een mooi tocht op. Groetjes en een dikke kus van ons en Annie en Chris.

    BeantwoordenVerwijderen