woensdag 7 juli 2010

Dag 11: Bryce Canyon

Vanochtend ging om 7u15 de wekker. We hadden gisteren besloten om in de ochtend de lange route te lopen en dat we dan na de wedstrijd kijken wat we dan nog gaan doen. Om 8u30 waren we bij het punt van waar we wilden vertrekken (Sunset point). We wilden de Navajo Loop/ Peek aboo Loop route gaan lopen van 3 tot 4 uur. We waren bepakt met fruit, water, jus d’orange, een sandwich en wat mueslirepen.



Het zonnetje deed al goed haar best, dus beloofde wat voor de rest van de dag. Jaap heeft, heel lief, de hele weg de rugzak gedragen. We zagen een bordje met Navajo route, dus zijn we die kant op gelopen. Na een halve mijl (ongeveer 0,8 km) kwamen we bij Sunrise Point en dat was volgens ons niet echt de bedoeling (Monique had heel slim de kaart in de auto laten liggen). We hebben op de kaart daar gekeken en zagen dat als we een stukje van de Queens Garden route liepen (die we eigenlijk voor de middag hadden bedacht), dat we dan ook op de Navajo Loop uit zouden komen. Onderweg nog iemand gevraagd of onze route klopte. Hij zei dat het wel klopte, maar dat hij dacht dat de Navajo Loop gesloten was, omdat er een grote rots was gevallen op het pad. We zijn nog een stuk doorgelopen (dit was bijna allemaal berg af) en kwamen inderdaad uit bij de kruising met Navajo en Peekaboo. Navajo was inderdaad afgeloten, maar we konden de Peekaboo Loop wel lopen. Het was een 3 mijl (ongeveer 4,5 km) route, die behoorlijke afdalingen en stijgingen had. Het was wel een super route om te lopen, met wederom fantastische uitzichten!






Wat een mooie route, maar wel een lange en af en toe lastige route om te lopen. We zijn onderweg behoorlijk wat eekhoorns, vogels en zelfs een hert gezien wat een aantal meter van ons af de weg overstak. Over die 3 mijl hebben we ongeveer 2 uur gedaan. Daarna moesten we alleen nog 0,5 mijl (ongeveer 900 meter) naar boven lopen, waar de auto staat. Dit stuk heeft vooral Monique het meeste moeten afzien. Het was een behoorlijk klim en als je al vermoeide benen hebt, wordt het erg lastig om je voeten voor elkaar te zetten. Maar het is gelukt en boven aangekomen hadden we er een wandeling opzitten van 4 uur. We waren behoorlijk trots op onszelf, dat we het zo goed hebben volgehouden. Er is onderweg wel bijna een liter jus d’orange en 2,5 liter water doorheen gegaan, dus konden we al het vocht dat we binnen kregen er meteen weer uitzweten. We hebben ongeveer 11 km gelopen, zagen we later toen we de route opzochten die we gelopen hebben.








Op naar het hotel, om Nederland – Uruguay te kijken. De eerste 8 minuten hebben we gemist, maar daarna hebben we samen op bed de wedstrijd bekeken, om de benen wat te laten rusten. We hebben tijdens de wedstrijd wat gedronken en meloen en druiven gegeten. Dat smaakte ons prima. Wat een mooie eerste goal en wat een afzien de laatste 3 minuten, maar ook dat zullen jullie allemaal herkennen. Daarna toegegeven om wat rust te nemen en naar het zwembad, met bubbelbad, gegaan. We hebben heerlijk gebubbeld, en dat voelde heerlijk aan na die wandeling.

Tegen half 5 besloten om toch nog even het park is te gaan. Je kon met de auto helemaal naar het eind van het park rijden, zo’n 28 km verder. Daar waren nog een aantal erg mooie uitkijkpunten, waar we nog wat foto’s genomen hebben.




Nadat we hiermee klaar waren, zijn we naar een Lodge in het park gereden, waar we een hapje hebben gegeten. Daarna met de auto terug naar het motel, waar we nog wat foto’s hebben gemaakt om een indruk te geven dat het er erg gezellig uitziet. Alleen was het nu een stuk drukker dan gisteren, dus zitten de foto’s vol andere mensen.




En nu lekker terug op de kamer en eens vroeg naar bed. We hebben een moe, maar voldaan gevoel en hoeven morgen gelukkig niet al te vroeg op. Dan door naar Zion National Park, waar we graag weer een mooie route willen lopen. Fijne dag allemaal!

Liefs, Jaap en Monique

@ Elske en Jeroen: Antelope Canyon was inderdaad erg mooi om mee te mogen maken, zeker omdat het weer totaal anders was dan de rest wat we gezien hebben. De w andelingen hebben we, zoals jullie hebben kunnen lezen, gereduceerd tot 1 pittige wandeling, maar nogmaals zeer de moeite waard. Nog iets kunnen bedenken voor de poule? Toen we Hennie aan de lijn hadden, klonk het wel erg gezellig bij jullie. En jullie al druk aan het voorbereiden voor de vakantie? Komt toch ook al dichtbij. Nog een goede week, of niet?

@ Theo en Ria: Het lijkt inderdaad af en toe een sprookje waar we inzitten. Totdat je de berg omhoog moet lopen.. ;) Maar zonder gekheid: Het blijft hier in 1 woord super! Gezellig dat de buurtjes gisteren op bezoek waren en om je vanavond even aan de telefoon te hebben na de wedstrijd.

@ Bert en Hannie: Gezellig als jullie ook elke dag even meelezen. En ik kan me voorstellen dat jullie zin hebben om zelf ook weer te gaan, blijft een geweldig gebeid. En in Zwolle zitten inderdaad twee heerlijke mannetjes. Kan niet wachten om ze weer te zien als we terug zijn!

@ Ad en Hennie: We kunnen ons voorstellen dat Nederland steeds meer gaat feesten omdat ze inmiddels in de finale staan. We hebben een manier gevonden om de wedstrijd toch te kunnen kijken, als ze onderweg ten minste voetbal op hebben staan. Maar dat zal vast goedkomen. Nu nog even afwachten tegen wie we moeten. En we hebben samen van de wedstrijd genoten, vooral omdat de benen en voeten even lekker konden rusten naar de wandeling. Maar de wandeling was toch wel het hoogtepunt van de dag. We vonden het ook fijn om weer even te bellen en elkaar te horen.

4 opmerkingen:

  1. Lieve Monique en Jaap,

    Knap dat jullie zo'n wandeling hebben gemaakt in die warmte. Terwijl mijn broer in Middelkerke altijd al begint met zeuren als we een uurtje willen wandelen;-) Monique, heb wel Jaap meegenomen of is het zijn dubbelganger???
    Even serieus, ik kan me inderdaad voorstellen dat de omgeving motiveert om er doorheen te wandelen en dat erna de voldoening een heerlijk gevoel geeft. Petje af voor jullie.

    Voor ons nog een dikke week inderdaad (don 15 juli) voordat we naar Italie kunnen. We zijn al aan het aftellen. Voor de winnaar van de poule hadden we geen leuke prijs bedacht, maar dat bleek achteraf geen probleem omdat niemand het bij het goede eind had. Zondag een herkansing.

    Veel plezier daar en blijf ons maar verrassen met goede verhalen en mooie foto's

    Veel liefs,
    Jeroen en Elske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve Jaap en Moon wat heb ik weer genoten van jullie fantastische verhalen en foto's en ik weet wel dat het er in het echt nog mooier uitziet maar toch ik kijk er elke dag weer naar uit om jullie verhalen te lezen.De foto's van Bryce Canyon zijn ook super maar ook die waar jullie zelf op staan we zien hoe jullie genieten nou nog heel veel plezier en een dikke knuffel van ons Theo en Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Komt Wen en de drie mannen onverwachts in Losser. Bert is vandaag jarig. Dat waren ze bijn vergeten. Joost heeft nog lekker even bij mij op de buik gelegen. Wen zegt al dat de foto's van Teun en Joost gelijk zijn en dat ze moet uitleggen op basis van het behang op de slaapkamer dat de nieuwste foto's toch met Joost zijn. Groetjes en deen dikke kus Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Jaap en Monique,

    Nog even voor het slapen gaan jullie verslaggeving, foto's en reacties. bekeken.Opnieuw mooi en bewondering voor jullie sportieve acitiviteiten! De wedstrijd Spanje-Dld.is geeindigd in de welverdiende overwinning voor Spanje met 1-0. Hier is alles stil en donker.
    Groeten , veel plezier.
    ad en hennie

    BeantwoordenVerwijderen