vrijdag 21 oktober 2016

Dag 9: Swaziland - Rhino Ridge Safari Lodge

Vanochtend staan we mooi op tijd op, zodat we vanmiddag op tijd zijn voor de middagsafari. Iets na 8u00 zitten we aan het ontbijt en tijdens het eten checken we onze route voor vandaag. Tomtom denkt het hetzelfde over als Mooi Vakanties, dus kunnen we deze route mooi volgen. Jaap zet alle koffers in de auto en Monique rekent onze drankjes af. Voor 6 biertjes en een klein flesje wijn zijn we nog geen 10 euro kwijt. Dit zijn nog eens andere prijzen dan Nederland.

Als we weg gaan regent het, maar we zitten voor 9u00 in de auto. Wat we volgens mij nog niet verteld hebben, zitten we hier in Swaziland omringd door bergen, wat mooie uitzichten geeft. Gelukkig kunnen we goed door rijden en ook bij de grens duurt het ongeveer 20 minuten. Het blijft wel raar hoe het hier geregeld is. Als je Swaziland uitrijdt krijg je een papiertje, met daarop het kenteken van je auto en met hoeveel mensen je het land uit wilt. Dan mag je de douane binnen, waar ze eerst een stempel in je paspoort zetten en op je papiertje. Daarna loop je een loket verder en krijg je een 2e stempel op je papiertje. Je stapt weer in je auto en je rijdt naar een grenspost. Hier wordt je auto visueel gecontroleerd en een post later geef je je papiertje af. Om bij de grens van Zuid-Afrika dit ritueel nog eens te herhalen. Maar goed, het valt vandaag wederom allemaal mee en we vervolgen onze weg.

We hopen bij de ingang van het Umfolozi Wildpark nog een hapje te kunnen eten. Helaas vinden we hier niets, maar we kunnen, na onze papieren te laten zien, wel naar binnen zonder problemen. Het eerste deel van de weg is mooi geasfalteerd en het valt ook op hoe mooi groen en bergachtig het hier is. We komen zebra's, wrattenzwijnen, aapjes, buffels, gnoe's en een neushoorn tegen. De laatste is van een afstand en we hopen er eigenlijk nog 1 van dichtbij tegen te komen die ergens lekker aan het grazen is.
De laatste 10 km is "dirt road", maar over het algemeen nog steeds beter dan in het Kruger Park. Rond 14u00 arriveren we in onze lodge en wat ziet het er hier geweldig uit! We krijgen een welkomstdrankje en hebben een erg mooi uitzicht. Daarna worden we naar onze kamer gebracht (en wat voor 1!), waar onze koffers al netjes staan. We trekken een korte broek aan en gaan terug naar de lodge voor een welverdiend biertje. Het is hier een graad of 33, dus heerlijk warm.

Om 15u00 is een een lunchbuffet. Terwijl we hiervan smullen, zit er op een 400 meter afstand een neushoorn op de berg een beetje te grazen. Met de verrekijker zien we hem goed, ook ingezoomd op de foto lukt het aardig.


Om iets voor 16u00 stappen we in de Jeep. Teo, onze chauffeur, geeft aan nog even te willen wachten op mensen die ook mee zouden moeten gaan. We geven aan dat dit geen probleem is (we weten hoe vervelend het is als mensen al stipt op tijd gaan ;) ). Helaas zijn ze er 5 minuten later nog steeds niet en gaan we. Wat inhoud dat we met z'n tweeën op safari gaan. We hebben er een 2e ranger bij, die vandaag zelf geen groep had en dus gezellig bij ons aansluit. Dus zijn we met z'n vieren op weg. Vlakbij de lodge zien we een aantal antilopes staan. We kijken even en rijden verder.

Dan zien we African Hoopoe vogel. Leuk om t spotten. Even later ziet Jaap in de boom een vogel, dit blijkt de Tony Eagle te zijn. Onze vrouwelijke gids heeft deze nog nooit in het echt gezien, dus we hebben een primeur te pakken. We kijken nog even en rijden verder.

We komen wat mensen tegen die wilde honden hebben gespot, dus we rijden die kant op. Deze zien we helaas niet, wel wat giraffen en een drietal witte neushoorns die rustig aan het grazen zien. Hier blijven we een tijdje bij kijken, om daarna een kleine stop te doen. Dit is een populaire stop, er staat al een Jeep (van mensen die een bushwalk doen) en even later komt er nog een andere Jeep bijstaan. We drinken een wijntje en eten wat snacks. Even later komen de rangers die de bushwalk gedaan hebben ook terug (met de mensen die meegelopen hebben) en we denken Nunu te "herkennen". Dit is een vriend van Toni (onze ranger in het Krugerpark) en hij heeft ons gezegd dat we eigenlijk met Nunu een bushwalk moeten doen. Hij gaat vanaf november samen met Nunu in Hluhluwe een bedrijfje opzetten en kent hem dus goed. Als we navragen of hij Nunu is, bevestigd hij dit, maar kijkt ons vragend aan. We zeggen dat we Toni kennen en hij begint te lachen. We zullen morgen eens kijken of we samen nog een bushwalk kunnen doen.

Inmiddels begint het goed te onweren, wat geweldig is om te zien. Het is nog ver genoeg weg en ook is er geen regen. We kijken nog wat naar het onweer en dan besluit Teo dat het tijd is om naar huis te gaan. Er wordt nog volop met het zoeklicht geschenen op zoek naar wild, maar we zijn eigenlijk alleen aan het kijken naar de mooie bliksem die we zien. Opeens rijden we bijna 2 neushoorns omver, deze lopen midden op de weg maar ze vertrekken snel de bosjes in. Ook wordt er nog een kleine python op de weg gespot. Als we vlakbij de Lodge zijn, begint het wat te regenen. We zijn mooi op tijd terug.

We willen eigenlijk wel buiten eten. We zitten mooi overdekt en kunnen goed van de bliksemflitsen genieten. Als we net ons voorgerecht hebben, begint het veel harder te regenen en vooral waaien. Er vallen wat dingen van tafels af en er komt een mand voorbij gevlogen, die wat wat olielampen omver gooit.


Alle tafels worden nu binnen neergezet en de glazen puien worden gesloten. Jammer voor ons, want we zien het onweer minder goed. Wel goed dat ze voor de veiligheid van hun gasten gaan. We vervolgen onze maaltijd binnen en gaan na het eten op een relax bank bloggen. Ook hier is het zo dat je in het donker niet alleen naar je kamer mag, omdat er wilde dieren kunnen lopen. Bij navraag wordt gezegd dat het om een Nyala, wilde hond of buffel kan gaan, dus we snappen het wel. We vragen ons alleen af wat ze dan met een zaklantaarn kunnen doen, maar hopelijk maken we het niet mee. Morgen kunnen uitslapen, want we hoeven pas om 6u00 op safari.

Andere foto's volgen nog!

@ Ad & Hennie: Fijn dat de banden gewisseld zijn. Nu kun je er nog wat veilige kilometers mee maken :). Fijn weekend samen!
@ Appie & Trix: Een redelijke rustdag is ook wel eens lekker, gelukkig is het weer nu wat beter en zitten we weer op een toplocatie! En de nijlpaarden waren zeer lief en verwelkomend!
@ Karen & Peter: Fijn dat je ons nog volgt! En we hebben zeer veel plezier! De 19e kunnen we hier nog wel wat meer over vertellen als je wilt ;). En geniet van jullie weekend samen!
@ Ria & Theo: De tuin in de Lodge in Swaziland was inderdaad erg mooi! En ook het restaurant was een goede. Zeker gisteren, toen het daar zo'n druilerig weer was. Geniet nog in Umngazi! Maar zo te lezen lukt dat goed!
@ Wendy: Fijn om je even te spreken vandaag! Succes in Losser en een fijn weekend samen met de jongens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten