maandag 17 oktober 2016

Dag 5: Hazyview - Imbali Safari Lodge

Gisteravond sloten we de dag af met heel mooi onweer. Het was overal om ons heen en in eerste instantie zonder donder en regen. Toen Jaap de flitsen begon te filmen, begon het te donderen en even later ook te regenen. Net na het typen van de blog, valt bij ons op de kamer gedeeltelijk de stroom uit. We denken dat er iets kortsluiting heeft gegeven, aangezien van tevoren de lamp al een paar keer knipperde. We gaan maar naar bed (in het licht van de zaklamp). Gelukkig doet de ventilator het nog wel, aangezien het overdag 43 graden was.

De volgende ochtend worden we wakker en doet geen enkele lamp het meer, ook de ventilator heeft het begeven. Jaap loopt naar Philip om dit door te geven en het blijkt dat heel Hazyview zonder stroom zit. Ergens vroeg in de ochtend heeft zijn nood generator het ook begeven, vandaar dat niets het meer doet. Gelukkig kan hij op zijn gasfornuis nog wel een lekker eitje voor ons bakken en ook het water voor de thee wordt in een keteltje gekookt. De borden kunnen alleen niet verwarmd worden, maar het ei smaakt er niet minder om. Na een hartelijk afscheid vertrekken we richting onze volgende accommodatie. Volgens TomTom gaan we er een uur of 4 over doen, vandaar dat we voor 9u00 al in de auto zaten. We wilden natuurlijk wel de gamedrive van de middag meemaken, die om 16u00 zou vertrekken. We besluiten om door het Krugerpark te rijden, omdat we dan misschien nog wat wild kunnen spotten.

We hebben geluk. Als we een paar minuten in het Krugerpark zijn, spotten we 2 giraffen. Ze lijken ons nog jong en niet zo groot. Wel een zeer mooi begin van de dag. We rijden door en zien opeens een schildpad de weg oversteken. We gaan naast hem staan, zodat hij rustig over kan steken. Een leuk beestje om te zien. Als daarna een auto voorbij komt, zie je dat hij in zijn schild kruipt, om er daarna weer uit te komen en verder te lopen. Erg grappig om te zien.

Niet veel later zien we weer een giraf staan. Deze heeft veel donkerdere plekken, maar zoals ons is uitgelegd is dit een beetje hetzelfde als dat bij mensen de ene bruin haar heeft en de andere blond. We kijken even naar dit mooie beest en rijden weer verder.

We spotten een olifant en erna een groepje zebra’s die naast de weg staan te eten. Ook dit blijven mooie dieren om te zien en zeker als je er meerdere naast elkaar ziet, valt het op dat de strepen per zebra ook erg anders zijn. Ze hinniken ons gedag en we vervolgen onze weg.

We komen wat aapjes tegen aan de kant van de weg. Ook dit blijven leuke beestjes om tegen te komen, zeker als ze zo klein zijn. Als we verder rijden zien we meerdere jeeps aan de kant van de weg stil staan. Hier moet toch iets te zien zijn en dat klopt, er steekt een buffel over. Mooi om ook deze van dichtbij te kunnen zien.

Daarna wordt het qua dieren een stuk minder. We komen op zeer veel impala’s, een verdwaalde olifant, schildpadden en wat apen na geen spannende, nieuwe dieren meer tegen. Het 30 kilometer naar onze lodge was over onverharde wegen. Helaas ging het rijden toen niet meer zo snel.

Als we bij de lodge aankomen, worden we zeer gastvrij ontvangen met een welkomstdrankje en een olifant aan de overkant van een opgedroogde rivier. Er wordt ons verteld wat we kunnen verwachten op een dag en dat we aan kunnen schuiven voor de high tea, voordat we onze gamedrive gaan doen. We worden geholpen met onze koffers op de kamer te zetten en onze auto wordt netjes op de parkeerplaats gezet.

Het valt op dat ieder staflid zich netjes voorstelt, iedereen lijkt het beste voor je te willen en ze zijn ontzettend gastvrij. Niets lijkt teveel. Na een lekker kopje thee/ koffie met wat hapjes gaan we om 16u00 op pad met Tony, onze ranger en 5 Duitsers (waarvan 1 de gids is en alles wat Tony zegt nog eens in het Duits vertaald). Als eerste spotten we redelijk wat vogels en aasgieren. Maar daar komen we natuurlijk niet voor… Even later zien we een soort bok, die mooi blijft staan om op de foto te mogen. Niet veel later zien we 2 buffels. Alleen verschuilen ze zich redelijk achter een boom, dus wordt het lastig om foto’s te maken.

Even later zien we een zwangere giraf, die netjes voor onze Jeep oversteekt. Ook hier worden de nodige foto’s van gemaakt. Daarna gaan we op zoek naar een luipaard. Maar eerst zien we zebra’s en wildebeesten op hun gemak een beetje aan het grazen zijn.

Tony is op meerdere plekken de Jeep uit gegaan om toch het luipaard te kunnen zien, maar helaas was hij te schuchter. We vonden wel een poot van een impala in een boom hangen, bewijs dat het luipaard toch echt in de buurt geweest is. Helaas denkt Tony dat deze nu al te ver weg is, dus rijden we verder. In de verte zien we nog een buffel, wederom verscholen achter een bosje.

We rijden verder en vanuit het niets rijden we bijna tegen een olifant aan. Deze is mooi dichtbij en op zijn gemak wat aan het peuzelen. We krijgen voldoende ruimte om hem te bewonderen en kiekjes te maken. Rustig aan loopt de olifant verder en vervolgen wij onze weg. Na een tijdje pauzeren we en mogen we uit de Jeep. We drinken wat en Tony heeft gedroogd vlees, gedroogde mango en een soort grote rozijnen bij zich als snack. We kozen beiden voor een biertje, alleen voelde Monique al wel dat haar blaas dit niet zo leuk vond. Maar goed, we vervolgen onze weg in het donker. Tony heeft een groot zoeklicht waarmee hij rond schijnt, op zoek naar wild. We zien nog wat konijnen, een jakhals, impala’s, een soort marter. En bij elk beest werd even gestopt en Monique moest echt nodig plassen. Ze vroeg Tony of ze even achter een boom mocht plassen, dat mocht niet. Ze mocht wel achter de Jeep zitten. Zo gezegd zo gedaan en heeft haar eerste “bushpee” meegemaakt.

Jaap had bij het uitstappen en sneetje in zijn hand gekregen, waar Tony vakkundig een pleister op deed. We vroegen hem of hij niet mee at, maar dit zou hij morgen doen. We hebben van een heerlijk 3-grangen menu genoten, om daarna deze blog te typen. Terwijl we dit doen, kijkt er een andere olifant vanaf een meter of 50 toe, erg leuk om deze zo dichtbij en in het donker te zien.

Foto’s volgen nog, internet is zeer traag!

@ Theo & Ria: Ja, erg tof om hier de dieren in het wild te zien en te spotten. Samen in het Krugerpark is erg leuk, maar met zo’n ranger is zeker zo leuk omdat de spanning wat meer wordt opgebouwd en je meer achtergrondinformatie krijgt.
@ Appie & Trix: Het is hier geweldig!! We hopen de komende dagen nog een neushoorn, leeuw en luipaard te spotten, maar tot nu toe zijn we zeer verwend met alle olifanten, aapjes, giraffen en zebra’s!
@ Karen: Leuk dat je ons volgt! En we hopen nog veel meer te spotten, al is het alleen maar voor jullie ;)


3 opmerkingen:

  1. Weer een mooi verslag van gisteren en vandaag en super mooie foto's. Ook grappig de schildpad midden op de weg en ook de aap op het blokje nummer 5 net of hij een prijs had. Voor morgen weer een mooie dag met veel bijzonderheden. Veel liefs XX c&a.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldige foto's van de Big 5 én de bijzondere boom, niet hoog maar erg breed ...is verteld hoe oud deze is ??
    Fijn dat jullie ook met rangers gaan, achtergrond informatie is altijd een pre. Hopelijk slapen de bedden goed en
    zorgen deze voor de nodige ontspanning zodat alle energie morgen weer voelbaar is !! Veel plezier, liefs A&T

    BeantwoordenVerwijderen
  3. PS. Super dat jullie er af en toe een selfie tussendoor husselen !! Blijven doen !! Liefs A&T

    BeantwoordenVerwijderen