Vrijdag 1 maart is het ons eerste bezoek van dit jaar aan een Michelin 1* restaurant. We lopen rond 19:00 het restaurant binnen en het is er nog rustig. Dit zal ook zo blijven, waarschijnlijk door het carnavals weekend dat eraan zit te komen.
We krijgen een tafel in een kleine hoek waar we redelijk wat privacy hebben maar desondanks toch voldoende het restaurant kunnen zien.
We krijgen als aperitief een cocktail aangeboden via een collega van Monique. Dus dat is al een mooi begin. We krijgen ook meteen de amuses. Een lekker begin van de avond, jammer dat er maar 1 rondje amuses komen.
We bestellen het 7-gangen menu met begeleidende wijnen.
De eerste gang wordt door de chefkok zelf gebracht en uitgelegd. Dit is een soort tartaar van langoustine en quinoa, met daarbij pompoen schijfjes, gepofte rijst en vadouvan (kruid) met ook nog een schuim. De chef gaf al aan dat de langoustine niet overheersend is, en dat valt in het gerecht ook wel op. Deels helaas maar aan de andere kant is het wel een zeer geslaagd gerecht.
De wijn erbij is een Picapoll uit Spanje. Een lekkere wijn om mee te beginnen.
De tweede gang is spitskool, morilles, ui in een jus. Ook dit smaakt erg goed en is bijna vegetarisch.
De wijn erbij is een Chardonnay met Viognier uit Frankrijk van Haute Blanville uit de Languedoc. Ook dit is een lekker wijn.
De derde gang is buikspek, tomago, sesam en rijst. Dit lijkt als je alles combineert net nasi met rijst en buikspek maar dan op een veel hoger niveau.
De wijn erbij is een rode Appolonio, Negroamaro Elfo uit Italië. Ook dit is wederom een lekkere wijn.
De vierde gang is een stuk hoender, heerlijk klaargemaak met mais en een soort paté van mais.
De wijn erbij is een Bachero Verdicchio uit Italië.
De vijfde gang is rendang, mango-ijs met kokos en sereh. Ook dit is een lekker gerecht, met een lekker spicy bite in een heerlijke saus.
De wijn erbij is een Gewurztraminer uit Italië. Ook deze smaakt weer goed.
De zesde gang is het pre-dessert voor ons en voor Ria een kaasplankje. Het ijs voor ons lijkt op het eerste oog eenvoudig maar smaakt voortreffelijk.
Volgens Ria was de keuze van kazen erg goed.
Ik weet helaas niet meer welke wijnen!
Tenslotte het dessert van caramel, tonkabonen en popcorn van buikspek. Dit is een verrassende combinatie. Ook goed van smaak en lekker dat het ijs in gewerkt zit.
De dessertwijn is een Moscato Reale uit Italië.
En met dit dessert zitten de zeven gangen erop. We krijgen nog een kopje thee/koffie en Ria een Frangelico omdat ze het dessert van Monique en Ria door elkaar gehaald hadden waardoor Monique geen ijs had en Ria wél.
De snoepjes erbij maken de avond culinair verder af.
We hebben eigenlijk voortreffelijk gegeten met een Indonesische twist. Helaas geen WOW-gevoel maar wel voor herhaling vatbaar vanwege de toch wel verrassende gerechten die allemaal zeer goed van smaak waren.
De wijnen waren ook allemaal goed van smaak, maar ook daar zat geen TOPPER tussen. Maar het waren allemaal wijnen die je goed in de wijnkelder kunt hebben staan. De korte inleiding van de wijnen werd goed en leuk gedaan.
De bediening was goed, keurig, correct en behoorlijk oplettend. Verder erg vriendelijk en prettig.
De inrichting van het restaurant is modern maar toch met een warme sfeer.
Eten: 7,5
Wijnen: 8
Bediening: 8,5
Inrichting: 8
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
Geen opmerkingen:
Een reactie posten