maandag 14 oktober 2013

Dag 10: Sapa

Afgelopen nacht voor het eerst op een minder harde matras geslapen. In eerste instantie klinkt dat veelbelovend. Helaas was dit een zachte matras waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum verschillende jaren terug was gepasseerd. Met andere woorden, mijn rug weet precies hoeveel veren erin zitten.


Maar goed, om 8:30 zaten we aan de ontbijttafel in de zon. Het beloofde een mooie dag te worden. De dag gestart met een lekkere omelet met brood. Hierop konden we wel even vooruit.


Vandaag zouden we een wandeling maken naar Cat Cat. Een dorp van de minderheidsbevolking Black H'mong. Ze dragen donkeren kleren zoals de naam al doet vermoeden. Tijdens we wandeling veel hutjes gezien waar men hun traditionele kleding verkocht en daarnaast nog andere souvenirs. Verder liepen ze wederom achter ons aan in de hoop wat te verkopen.


Onderweg een paar keer gestopt om een woning van binnen te bekijken. Ook een "machine" om rijst te malen/stampen door middel van waterkracht.


Verder een "weefmachine" en een woning van de lokale bevolking vol met rijst/mais!


Om aan het einde van de weg in het dal aan te komen bij een mooie waterval en wat stroomversnellingen.


Hier was ook een dans voorstelling van de lokale bevolking. Voor de liefhebbers van de filmpjes, hier nog een paar!


YouTube Video

YouTube Video

Daarna de wandeling weer terug de berg op. In eerste instantie zouden we wandelend terug gaan. Onze gids niet, hij zou achterop een brommer terug gaan. Na een korte klim was Monique ook om. Ze zou ook achterop een brommer terug gaan. Jaap liep alleen naar boven. Een mooie maar pittige wandeling. Terug in het dorp, zijn we een biertje met bruschetta gaan eten. En daarna nog een tweede bij het restaurant ernaast. Daarna op zoek naar een massage. In eerste instantie in een mooi hotel, maar de prijzen waren er buitengewoon hoog. Dus op naar een van de vele massage salons om daar een "hot stone" massage te krijgen. Wederom de moeite waard. Helemaal relax konden we daarna een drankje gaan doen voor het eten om daarna een hapje te eten. Voor Monique een sizzling plate en voor Jaap een pizza. Voorlopig zal het wel weer over zijn met het Europese eten, dus vandaag nog even bekende kost. Daarna nog even de kroeg in, om nu de blog te typen met een port voor Jaap en een appeltaart met warme chocolade melk voor Monique. @ Theo & Ria: waarschijnlijk heb je inderdaad de primeur voor de blog gehad! ;) En we willen best recepten vragen hier, maar ons Vietnamees is niet zo best. Het is al moeilijk genoeg om elke keer uit te leggen dat we niet zo dol zijn op kariander... ;) @ Annie & Chris: Heinig an doen klinkt goed, hou dat nog maar even lekker vol. :) @ Ad & Henny: Het is inderdaad een hele andere belevenis dan Amerika, maar daardoor ook weer erg interessant. En de dierenbescherming of Partij voor de dieren kennen ze inderdaad ook niet, ze zouden helemaal gek worden hier ;). Tot morgen.

Location:Sapa

3 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat de matras zo tegenviel, hopenlijk hoef je er niet zo vaak meer op te slapen. Wel weer prachtige verhalen en foto's ik geniet er nog steeds van, en de filmpjes zijn ook leuk,al kon ik de eerste niet openen maar de andere was wel grappig. We wensen jullie nog veel reisgenot tot morgen op de blog xxx theo en ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige reis Monique en Jaap. En wat leuk om mee te kunnen lezen / kijken en zo de reis een beetje met jullie mee te beleven. Veel plezier nog en voor vannacht een lekkere matras :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat geweldig om te zien allemaal. Wat een bijzondere reis. Groetjes van ons.
    Janneke, Hannah en Luitzen

    BeantwoordenVerwijderen