zondag 4 juli 2010

Dag 8: Sedona - Grand Canyon

Allen nogmaals dank voor de lieve felicitaties. Dat was gezellig wakker worden vanochtend!

We zijn vanochtend op tijd op gestaan (7u30) en hebben eerst rustig gedoucht en ontbeten. Ontbijt was niet bijster interessant, we moesten het met een koffiebroodje en een banaan doen, maar het smaakte prima. Daarna alle spullen gepakt en op naar Slide Rock State Park, hier zijn in de rotsen natuurlijke waterglijbanen ontstaan. Aangezien er bij de ingang zo’n lange rij auto’s stond en we er toch niet lang wilden blijven, zijn we doorgereden naar Sunset Crater Volcano. Hier hebben we onze pas gekocht om in alle nationale parken te kunnen. We hebben een stukje rondgelopen, waarbij er overal opgedroogde lava lag. Een erg mooi gezicht en een leuke route om te lopen. Daarna doorgereden via een erg mooie route naar Wupatki Pueblo Park, dit hoort bij Sunset. Hier stonden allerlei ruïnes vanuit vroeger in mooie rode stenen. Ook hier af en toe een stukje gelopen om alles te bewonderen en om foto’s te maken. Vandaag hebben we een record aan foto’s gemaakt, met beide geleende camera’s. Ook vandaag was weer een indrukwekkende dag, waarin we na elke bocht in spanning zaten wat we nu weer te zien kregen. Het uitzicht varieerde volop, maar was elke keer weer even adembenemend.







Daarna werd het tijd om richting de Grand Canyon te rijden, aangezien we hier niet te laat aan wilden komen. Jaap had een mooie binnendoor route uitgestippeld, alleen duurde het een tijdje voordat we deze vonden. Ook dit was weer een route met super uitzicht.

Tegen 16u15 waren we bij ons hotel, wederom een prima kamer. Snel spullen uitgepakt en een jurkje voor een broek verwisseld, omdat het toch wel erg hard waaide. En meteen door naar de Grand Canyon. Het duurde even voordat we de Canyon zagen, we hebben eerst onze auto geparkeerd, een wandelroute uitegzocht en een shuttle bus genomen naar het punt vanwaar we wilden vertrekken. Maar als je het dan eenmaal ziet, is het wederom adembenemend. Het is onwijs groot, maar ook onwijs mooi. Na een bocht, wordt het alleen maar mooier.










We hebben hier een uurtje gewandeld, en nog een tijd op een rots gekeken om naar de zonsondergang te kijken. Alleen koelde het erg af en begon het steeds harder te waaien, dus hebben we besloten om terug naar de opstapplaats van de bus gelopen. Aangezien de bussen alleen in rondjes rijden en de bus overvol zat, zijn we een stuk terug gelopen naar een andere opstapplaats. Daar aangekomen stonden er meer mensen op de bus te wachten. Gelukkig voor ons kwamen er 2 bussen na elkaar en hadden we lekker een zitplek. Tijdens de busrit terug naar de auto is het helemaal donker geworden, dat ging opeens heel snel. Bij het teruglopen naar de auto, is Monique nog even onderuit gegaan in het donker, maar heeft zich niet erg veel pijn gedaan. We zijn terug gereden naar het hotel, hebben ons snel omgekleed en zijn op 2 minuten lopen een hapje gaan eten (het was inmiddels ook al 21u00). Eten was niet heel bijzonder, maar smaakte wel goed. Nu wederom een blog in elkaar zetten, zo nog even de foto’s op de laptop zetten en dan lekker slapen. We hadden het idee opgevat om morgen, voor de helicoptervlucht, nog naar de zonsopgang in de Grand Canyon te gaan kijken, maar dan moeten we tegen 4u00 in de auto zitten en we vrezen dat we dat toch niet gaan halen. Dan maar vanuit de helicopter de Grand Canyon van bovenaf bewonderen, zal ook vast weer super worden.

Liefs en een dikke klapkus voor allen, Jaap en Monique

@ Ad en Hennie: Veel plezier met de familiedag, maar dat zal vast lukken. Doe ze maar de groetjes van ons. En de foto van Jaap in jail moest inderdaad ook echt op de blog, hij keek heel erg zielig alsof hij er echt zat.

@ Elske en Jeroen: Super dat Elske gewonnen heeft met de poule, kon ook bijna niet anders. En borrelen op het terras is een goede inzet geweest, zeker als het zo’n lekker weer is. Scheelt het dat Jeroen er zelf ook nog iets aan heeft. ;) De reis is ook echt een aanrader, super om alles wat we hier doen mee te maken. Elke keer denken we dat we het mooiste al hebben gezien en dan worden we weer door iets anders verrast. En we hebben inderdaad gelezen dat Patrice vader is geworden, alleen vergeten om hierop te reageren. (Pak meestal de reacties van het laatste verhaal erbij)

@ Silvie: Gezellig dat je ook gereageerd hebt! We zijn inderdaad alweer even op weg. En we hebben inderdaad een supervakantie, waarin we erg mooie en indrukwekkende dingen zien! En een BBQ vor 20 man klinkt ook wel als veel werk, zeker als je alles de dag erna nog moet opruimen. En genieten doen we zeker!

@ Theo en Ria: Knap dat jullie met dit weer 30 km hebben gefietst. Wel fijn dat er extra stops waren, kun je tussendoor een beetje bijkomen.

3 opmerkingen:

  1. hallo Samen
    Prachtig die foto's. Ik zie zo die cowboy's op hun paarden rijden door deze wildernis. Vooral van oude films waar je nog veel van de omgeving zag.
    mooi en de grand canyon onwaarschijnlijk groot en prachtig. Die helikoptervlucht is zeer zeker genieten. Tot het volgende verslag, we zien er al naar uit.
    gr. en liefs ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Monique en Jaap.
    Wat een mooie foto's staan er weer op de weblog.
    Jullie helicoptervlucht zal ook mooi zijn. We zouden als vlo bij jullie willen zijn. Vooral ook om even dicht bij jullie te zijn. Wij gaan vanmiddag nog naar Wendy met haar driemannen huis.Dikke kus ons

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Monique en Jaap
    allereerst de hartelijke felicitaties voor Jaap en natuurlijk ook een beetje voor Monique
    het is een geweldig vewrslag moest vandaag alle 8 dagen doorlezen.
    doe het vanaf nu elke dag.
    vindt het geweldig dat jullie zo,n mooie vakantie beleven.( en ons laten meegenieten)
    blijf lekker genieten en we zien elkaar als jullie terug zijn. Groetjes Mia en de rest

    BeantwoordenVerwijderen