vrijdag 4 oktober 2019

De Kromme Dissel

Vrijdag 4 oktober gaan we wederom een hapje eten bij De Kromme Dissel. We lopen rond 19:30 het restaurant binnen waar we netjes ontvangen worden. Helaas brengen ze ons naar het slechtste tafeltje in het restaurant.

We vieren ons jubileum dus een glas champagne kan niet ontbreken en dit nemen we dus als aperitief.  Al snel komen de amuses, en we concluderen dat het dezelfde amuses zijn als de vorige keer dat we hier waren. Uiteraard waren deze goed van smaak, maar jammer dan er niet iets nieuws is.

We gaan vanavond voor het zes gangen menu, want de zevende gang is kaas en dat is voor ons niet weggelegd. Monique gaat voor het wijnarrangement en Jaap proeft uiteraard elke wijn even.

De eerste gang is Snoekbaars met pompoen, gelei va sambai-azijn en waterkers. De snoekbaars os heerlijk en zacht van smaak.
De wijn hierbij is een erg lekkere: Weisburgunder, Kohler-Ruprecht van 2017 uit Pfalz Duitsland.
Aanrader om op te zoek en en wat flessen van te kopen.

De tweede gang is Minestrone met kreeft en Bretonse sardines. Ook deze gang was heerlijk.
De wijn hierbij is een Naturalis Mer van 2017, Celler Batea uit Terra Alta, Spanje. Deze wijn vond Jaap niet echt een topper, een smaak die wat weghad van Sherry. Dit soort wijnen zien we vaker, maar kan ons niet niet echt bekoren.

De derde gang is een heerlijke sliptong op de graat met aardappelmousseline, gepocheerd kwartelei en beurre blanc saus. De sliptong zat op de graat, maar was er makkelijk vanaf te krijgen. Deze was goed van smaak en ook de beurre blanc saus was voortreffelijk. Het kwartelei vonden we niet bijdonder, en eigenlijk niks toevoegen aan het gerecht.
De wijn hierbij was een heerlijke Chardonnay van 2018 Venec uit Tikves Macedonie. Aanrader om op te zoek en en wat flessen van te kopen.

De vierde gang is kalfszwezerik met crème barigoule en artisjok. Lekkere zwezerik met een prachtige jus.
De wijn hierbij is wederom voortreffelijk. Een wijn van Chateau Larrivet Haute Brion, Les Demoiselles uit 2014. Aanrader om op te zoek en en wat flessen van te kopen.

De vijfde gang is wilde eend met gnocchi van basilicum, Spaanse andijvie, eendenrilette met tomaten jam EN een heerlijke jus. 
Hierbij kregen we Cabernet uit 2015, Louis M Martini uit Sonoma Californië. Deze was wat scherp van smaak. Lekker, maar geen topper. Zeker niet in vergelijk met 3 van de vorige 4 witte wijnen.

Tenslotte de zesde gang, het dessert. Bramen met walnoten, oerbiet en dille. Goed van smaak.

Na dit dessert nemen we nog wat na, we krijgen ook nog wat friandises en dan zit de avond erop. 

We zien in de bediening wederom weer redelijk wat nieuwe gezichten. De sommelier is al jaren dezelfde, en deze keer natuurlijk verantwoordelijk voor de wijnen waarbij we deels toch wel positief verrast werden. Ook Corne was nog van de partij, maar deze keer voornamelijk in de keuken. 

De snelheid lag deze avond wel redelijk hoog maar was niet vervelend.

Eten: 8
Wijnen: 9
Inrichting: 8
Bediening: 8















Geen opmerkingen:

Een reactie posten