Als verrassing (voor onszelf) zijn we 8-7-2015 gaan eten bij La Marande. Dit kwam toevalling op ons pad. De eigenaar van ons B&B kwam hiermee op de proppen. Dit konden we natuurlijk niet laten schieten en zeker niet voor de prijs van 30 euro voor een 3-gangenmenu. Wij konden natuurlijk geen genoegen nemen met 3-gangen maar ook de andere prijzen waren schappelijk.
De B&B eigenaar had een tafeltje voor ons gereserveerd zodat wij rond 20:00 aan tafel konden. We waren mooi op tijd en het is een restaurant wat in een klein dorpje ligt. Een mooie oprijlaan en aan het einde daarvan een mooi herenhuis met daarin het restaurant. We vonden het weer goed genoeg om op het terras te beginnen. Hier kregen we de kaart bij ons aperitief en konden meteen genieten van de eerste amuse.
We kozen het 7-gangenmenu en lieten de kaas vervangen door iets anders. Monique kreeg de begeleidende wijnen en Jaap kreeg een liter bruisend water om van te genieten.
De tweede set van amuses was super. Daarmee kregen we er steeds meer zin in. Het waren 4 hapjes. Van links naar rechts: coquille in een dunne mouse, een tomaten macaron (beide erg lekker), een dikke mousse van ei en als laatste een mossel (super). Nogmaals met dit begin kregen we er zin in. Om ons heen zagen we ook allemaal lekkere hapjes opgediend worden.
De eerste gang was zalm (SUPER zacht) in een mousse van (we denken wortel). Dit was een erg goed begin. De wijn erbij was lekker en zoals alle wijnen deze avond uit de Bourgogne.
De tweede gang was target in een bouillon van champignons en met champignons en een dobbelsteen van knolselderij en komkommer (denken we). De hierbij geserveerde wijn was de lekkerste witte wijn van de avond.
De derde gang was een combinatie van zeevruchten. Een paar stukjes gamba, mossel en een coquille en passievrucht. Ook hier weer een dobbelsteen van knolselderij en komkommer. Ook dit was erg lekker.
De vierde gang was het hoofdgerecht. We denk dat het lamsrack was. Met beetgare groenen en een lekker jus. Jammer genoeg zat er veel vet aan het lam, en na het verwijderen van dit vet bleef er niet veel lam over. Maar het was lekker zacht en mals. De rode wijn erbij was goed.
De vijfde gang was een soort spot. Citroenijs met eronder krokante biscuit en chocolade. Dit was ter vervanging van de kaas. Aardige gang…
De zesde gang was tiramisu ijs, met mango, passievrucht en chocolade mousse. Hierbij kwam de dessertwijn, een muscat, die erg zoet was. Deze was aardig.
De laatste gang was een rond koekje met daarop avocado ijs, nootjes, perzik en abrikoos-saus. Ook dit was weer lekker.
Tenslotte kregen we nog een paar hapjes. Van links naar rechts: suikersnoepje met daarin een lokale alcoholische drank, sinaasappelsnoepje, bonbon en frambozenmousse. Lekker voor bij de thee.
De hele avond was goed, het vleesgerecht was helaas weinig en de spoom zouden ze wat ons betreft nog steeds mogen vervangen door een tussengerecht voor het hoofdgerecht.
De bediening sprak weinig Engels en wij vroegen weinig door na de uitleg van de gerechten, dus sommige zaken waren raden voor ons. Ze waren in ieder geval vriendelijk en deden hun best om de avond een succes te laten zijn. Halverwege de avond zijn we naar binnen gegaan om het buiten wat aan de frisse kant werd. Dit was uiteraard geen probleem. We kregen tafelwater en voor Jaap de fles Pellegrino. Moesten we zelf bijschenken, en met de wijnen waren ze elke keer mooi op tijd voordat het gerecht opgediend werd.
Het ging wel zoals we gewend zijn in Frankrijk aardig snel. Binnen 1,5 uur hadden we de amuses tot en met het hoofdgerecht achter de kiezen. Gelukkig wilde we zelf ook wel op tijd terug bij het B&B zijn, dat het zat ons niet dwars.
De wijnen die ze schonken waren goed, dat mag je ook wel verwachten uit deze streek. De tweede witte wijn was een wijn die we ook wel zouden willen kopen. Maar we hebben ondertussen gedurende de vakantie al zoveel wijn gekocht, dat we dit hebben gelaten voor wat het is.
De inrichting was op 2 dingen na zeer de moeite waard. We zaten in een grote ommuurde voortuin en dat was absoluut mooi zitten. Jammer dat ze voor het terras plastic simpele stoeltjes hadden, zelfs zonder kussentje. In een dergelijk restaurant verwacht je dit niet. Het zat trouwens niet slecht…
Binnen zag het er beter uit, dit was een kleine ruimte met wat kunst en wel fijne stoelen. Maar goed, als de stoelen al hetgeen is waar we over klagen dan valt het heel erg mee.
Kortom en aanrader voor eenieder die toch moet stoppen halverwege Frankrijk in de buurt van Beaune.
Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 7 (door de stoelen)
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
donderdag 9 juli 2015
zondag 5 juli 2015
L'Octopus
Vanavond 3-7-2015 is het weer zover. We vieren de verjaardag van Jaap bij L’Octopus. Dit restaurant ligt in Beziers en heeft 1 Michelin ster. Het restaurant ligt midden in het centrum van Beziers.
We hadden de reservering rond 20:00 en om 20:20 liepen we er binnen. Deze keer waren we niet de eerste personen. We mochten doorlopen naar de binnenplaats waardoor we lekker buiten konden zitten. Het zag er echt Frans uit.
We bestelden een Champagne als aperitief en kregen 3 lekkere hapjes om bij de champagne te nuttigen. De champagne was lekker, en de hapjes waren dit ook.
We kregen de menukaart en uiteraard de wijnkaart. Zoals bijna altijd kozen we voor het verrassingsmenu en deze keer van 6 gangen. Dit was heel even een probleem omdat er kaas bij zat en dat wilde we nu net niet. De hij raadde het 4-gangenmenu aan. Wij waren eigenwijs en wilde liever 6 gangen met een vervanger voor de kaas, eventueel tegen een meerprijs. Hij zou het regelen.
Vervolgens hebben we lang zitten wachten tot ze de wijnkeuze kwamen opnemen. Toen ze dit kwamen doet gaven we aan dat we het drank-arrangement wilden. Dit bestond uit de Champagne, 3 glazen wijn, water en koffie/thee.
Vrij snel erna kwam de eerste gang, dit was scampi, omwikkeld met een knapperig “iets”. Verder wortel, passievrucht, sla en venkel. Dit was een zeer smakelijk begin. En het belooft goed te gaan worden met dit als begin.
De wijn die ze erbij schonken was een lekkere wijn, en zelfs een flink glas vol zodat ook de volgende gang ermee genuttigd kon worden.
De tweede gang was witvis, kabeljauw in een crème-achtige bouillon met wortel, radijs, peultjes, asperge en bosui, ook dit was erg lekker. De vis was zacht en de groenten lekker.
De derde gang was gegrild varkensvlees met een aubergine ratatouille, stukje ui met daarin bouillon en een soort ravioli met daarin bloedworst. Hierbij schonken ze een lekkere rode wijn. Ook dit glas zat ruim vol, er was alleen geen hoofdgerecht meer om het mee op te drinken.
In plaats van de kaas hadden ze gekozen voor een soort spoom van appelijs. Dit was lekker fris, maar we hadden eigenlijk gehoopt op een tussengerecht of een klein hoofdgerecht. Dit wilde zeggen dat we nu nog 2 nagerechten zouden krijgen.
Het eerste nagerecht was op kers met pistache gebaseerd. Een lekker combinatie van ijs met kersen in een schuim van kersen.
Het laatste nagerecht was vanille ijs met chocolade ijs en drie dunne koekjes van karamel en 2 van chocolade.
De hierbij geschonken dessert-wijn smaakten ons ook goed. Helaas weten we niet meer welke wijnen ze hebben geschonken, maar ze smaakte goed.
Na nog een kopje thee met wat hapjes zat het erop.
Het was rond 23:15 dat we het restaurant verlieten. Gezien de trage start hebben we dus vrij snel gegeten. Het eten was lekker, maar het hoofdgerecht zou iets anders hebben mogen zijn dan varkensvlees. En de spoom had voor ons ook een tussengerecht (met een kleine bijbetaling) mogen zijn.
Verder hebben we er heerlijk gegeten. De bediening was vriendelijk. De wijnen lieten ze niet voorproeven. En het water mochten we zelf inschenken.
Kortom een geslaagde avond om de verjaardag van Jaap mee te vieren.
Eten: 7
Wijn: 8
Bediening: 7
Inrichting: 8
We hadden de reservering rond 20:00 en om 20:20 liepen we er binnen. Deze keer waren we niet de eerste personen. We mochten doorlopen naar de binnenplaats waardoor we lekker buiten konden zitten. Het zag er echt Frans uit.
We bestelden een Champagne als aperitief en kregen 3 lekkere hapjes om bij de champagne te nuttigen. De champagne was lekker, en de hapjes waren dit ook.
We kregen de menukaart en uiteraard de wijnkaart. Zoals bijna altijd kozen we voor het verrassingsmenu en deze keer van 6 gangen. Dit was heel even een probleem omdat er kaas bij zat en dat wilde we nu net niet. De hij raadde het 4-gangenmenu aan. Wij waren eigenwijs en wilde liever 6 gangen met een vervanger voor de kaas, eventueel tegen een meerprijs. Hij zou het regelen.
Vervolgens hebben we lang zitten wachten tot ze de wijnkeuze kwamen opnemen. Toen ze dit kwamen doet gaven we aan dat we het drank-arrangement wilden. Dit bestond uit de Champagne, 3 glazen wijn, water en koffie/thee.
Vrij snel erna kwam de eerste gang, dit was scampi, omwikkeld met een knapperig “iets”. Verder wortel, passievrucht, sla en venkel. Dit was een zeer smakelijk begin. En het belooft goed te gaan worden met dit als begin.
De wijn die ze erbij schonken was een lekkere wijn, en zelfs een flink glas vol zodat ook de volgende gang ermee genuttigd kon worden.
De tweede gang was witvis, kabeljauw in een crème-achtige bouillon met wortel, radijs, peultjes, asperge en bosui, ook dit was erg lekker. De vis was zacht en de groenten lekker.
De derde gang was gegrild varkensvlees met een aubergine ratatouille, stukje ui met daarin bouillon en een soort ravioli met daarin bloedworst. Hierbij schonken ze een lekkere rode wijn. Ook dit glas zat ruim vol, er was alleen geen hoofdgerecht meer om het mee op te drinken.
In plaats van de kaas hadden ze gekozen voor een soort spoom van appelijs. Dit was lekker fris, maar we hadden eigenlijk gehoopt op een tussengerecht of een klein hoofdgerecht. Dit wilde zeggen dat we nu nog 2 nagerechten zouden krijgen.
Het eerste nagerecht was op kers met pistache gebaseerd. Een lekker combinatie van ijs met kersen in een schuim van kersen.
Het laatste nagerecht was vanille ijs met chocolade ijs en drie dunne koekjes van karamel en 2 van chocolade.
De hierbij geschonken dessert-wijn smaakten ons ook goed. Helaas weten we niet meer welke wijnen ze hebben geschonken, maar ze smaakte goed.
Na nog een kopje thee met wat hapjes zat het erop.
Het was rond 23:15 dat we het restaurant verlieten. Gezien de trage start hebben we dus vrij snel gegeten. Het eten was lekker, maar het hoofdgerecht zou iets anders hebben mogen zijn dan varkensvlees. En de spoom had voor ons ook een tussengerecht (met een kleine bijbetaling) mogen zijn.
Verder hebben we er heerlijk gegeten. De bediening was vriendelijk. De wijnen lieten ze niet voorproeven. En het water mochten we zelf inschenken.
Kortom een geslaagde avond om de verjaardag van Jaap mee te vieren.
Eten: 7
Wijn: 8
Bediening: 7
Inrichting: 8
Abonneren op:
Posts (Atom)