vrijdag 31 mei 2024

Dag 14: Santa Fe - Durango

Vandaag vertrekken we iets later dan gedacht, maar rond 10u15 zitten we in de auto. We waren van plan om vandaag rechtstreeks naar Durango te rijden, zonder extra tussenstops. Maar als we in Albuquerque zijn om de auto daar nog een keer helemaal vol te laden, bedenken we dat we eigenlijk toch nog wel wat van Route 66 willen zien vandaag. Ook omdat Durango eigenlijk niet bij Route 66 hoort, maar we hier een erg mooi onderkomen hebben bij het water en lekker rustig. Hopelijk valt dat niet tegen. We zien bij het 


We rijden nog een stukje door Albuquerque en Jaap geeft goed aan welke wegen Monique moet pakken. We stoppen bij een diner, die er weer erg Amerikaans uitziet. We drinken hier wat frisdrank en delen een sandwich met gehaktbrood. Wat opvalt hier, is dat als je een frisdrank bestelt, je eigenlijk altijd meteen een halve liter krijgt (met veel ijs erin, tenzij je zonder ijs vraagt). En bijna altijd vragen ze je of je nog een keer drinken erbij wilt, hier betaal je niets extra's voor. Je kunt ook een drankje meekrijgen voor onderweg. We zitten in deze diner aan de bar en kijken vol verbazing hoe er een Bananasplit gemaakt wordt. Er zit banaan onderin de coupe, er gaan in totaal 9 (!) bollen ijs op, er zit op elke smaak ijs nog een siroop achtig iets, het geheel wordt afgetopt met helemaal slagroom er omheen en dan gaan er nog nootjes, gekleurde hagelslag, chocoladesaus en karamelsaus overheen. Hier kun je makkelijk met 8 mensen van eten denken wij. 

laadstation ook nog een Tesla Cybertruck, deze mogen in Europa niet rijden en zien er erg futuristisch uit.




Na deze verwondering vervolgen we onze weg door Downtown Albuquerque en aansluitend gaan we door andere dorpjes in New Mexico. We zien een diner van de serie Breaking Bad, waar we wel even een foto maken, maar niet stoppen en we zien onderweg nog een oude brug. Onderweg is loopt de temperatuur op naar 31 graden en de zon schijnt goed.




Onderweg verandert het landschap continue van rode rotsen, naar gele rotsen, naar meer groen en minder groen. We kunnen erg ver kijken en het is een mooie omgeving, maar ook wel een beetje saai om in te moeten rijden. Maar we rijden weinig snelweg en het is erg rustig onderweg. Toch loopt de tijd steeds meer op voordat we in Durango zijn. We laden de auto voor Durango nog een keer helemaal op, omdat we in Durango geen snellader denken te hebben. We laten onze hosts van de B&B weten dat we hopen tussen 19u30 en 20u30 daar te zijn en dat is prima. 






We rijden door Durango heen, onze B&B ligt iets buiten Durango, en het stadje ziet er erg vriendelijk uit. We besluiten om hier nog even te stoppen en een hapje te eten. Het duurt even voor we een parkeerplek zien, maar uiteindelijk vinden we er 1. We lopen een beetje door het stadje heen en zien na een tijdje een leuk tentje, waar ze Belgische mosselen op het menu hebben staan. Deze bestellen we, samen met een soort krabkoekjes (maar dan van kreeft gemaak). Beide gerechten zijn voorgerechten, maar ze smaken allebei erg goed. Als we klaar zijn met eten, vervolgen we het laatste stukje van onze weg. En precies om 20u30 komen we aan bij onze B&B. Hier worden we begroet door een vriendelijke hond op de parkeerplaats. Als we naar binnen lopen, worden we vriendelijk onthaald door Walter (van origine een Oostenrijker) en Jodi. Ze leggen ons uit waar we wat kunnen vinden en laten ons onze kamer zien. We hebben een skylight, waardoor we vannacht de sterren zouden moeten kunnen zien. Het ziet er erg mooi en knus uit, buiten is een jacuzzi waar we altijd gebruik van mogen maken en een dek, waarop we vogels zoals kolibries kunnen zien. De eerste hebben we al meteen gespot. We halen onze spullen uit de auto, drinken een biertje en spelen een spelletje en gaan daarna naar onze kamer om lekker op bed te gaan liggen en te bloggen.




Morgen gaan we hopelijk wat foto's van B&B bloggen, maar die moeten we nog maken. En internet is niet heel snel hier, dus het kan ook zijn dat die foto's zondag of maandag pas zullen volgen.

@T&R: die stralende gezichten proberen we ook wel elke dag op de foto te zetten, maar dat is niet zo moeilijk. Dikke knuffel terug :)

donderdag 30 mei 2024

Dag 13: Santa Fe

Vandaag slapen we wat uit, gaan ontbijten en na het douchen gaan we de auto opladen en naar de outlet hier. De outlet is erg klein en staat voor de helft leeg. We kopen niets, maar hebben wel de auto weer vol zitten om morgen verder te kunnen. We gaan terug naar ons hotel en nemen een Uber naar het centrum. Hier komen we bij een gezellig pleintje uit, waar we lekker in de schaduw gaan zitten en wat drinken en een salade met zalm delen.



We lopen daarna verder door Santa Fe, waar we wat kerkjes van binnen bekijken en naar Canyon Drive lopen. Hier zijn allerlei kunst galerieën in de straat. Na hier een tijdje rond te hebben gelopen, gaan we een biertje drinken. Er is opeens live muziek bij de tentje waar we zitten, maar het kinkt niet heel zuiver. Voor ons gevoel gaat de zon elke keer achter de wolken als hij begint te zingen. We betalen de rekening en lopen naar het oudste huis in de Verenigde Staten en de oudste kerk in de Verenigde Staten.











We komen uit bij een dakterras, waar we wederom een biertje drinken en wat tortillachips met salsa erbij eten. Hier maken we een plan voor de rest van de middag en dat wordt naar een bowlingbaan lopen om daar wat te gaan bowlen.




Na een uurtje bowlen gaan we nog wat flipperen en spelen we Airhockey, maar Jaap is de overtuigende winnaar van deze middag, hoewel Monique wel 2 van de 5 potjes bowlen heeft gewonnen. We bestellen een Uber naar de sportsbar waar we gisteren ook geweest zijn. Monique heeft alleen het verkeerde adres ingevoerd, dus terwijl we in de Uber zitten, moeten we het adres nog aanpassen. Onze chauffeur vindt dit gelukkig geen probleem.



Hier drinken we een biertje en eten nog wat chicken wings, om daarna weer naar ons motel te lopen. Hier gaan we nog even in het bubbelbad en gaan aansluitend lekker op de kamer bloggen en nog wat tv kijken. Het was een relaxte dag,

woensdag 29 mei 2024

Dag 12: Tucumcari - Santa Fe

Vanochtend gaan we na het uitchecken naar een diner die vlakbij ons motel zit voor een ontbijtje. Het is ook echt een Amerikaanse diner zoals in de film, de eerste op deze manier deze reis. We bestellen wat sap en een koffie voor Monique, die in een grote mok geserveerd wordt. Samen delen we een omelet met groenten en het was wederom een goede keuze om dit te delen. Verzadigd vervolgen we onze weg, we gaan vandaag verder New Mexico in, naar Santa Fe. We gaan een stukje omrijden via Las Vegas in New Mexico. 



De weg is erg uitgestrekt en we zien onderweg wat bergen. We stoppen nog bij een automuseum en The Blue Hole, een zinkgat van bijna 25 meter diep en ruim 18 meter breed. Hier mag je in zwemmen, maar wij vinden het water iets te koud. Dit is namelijk 16 graden als we het omrekenen. 






We maken een stop bij een diner om weer wat te eten en met een volle maag gaan we weer verder op weg. Het is een redelijk saaie reisdag, maar na een tijdje stoppen we nog om wat te drinken en hier kunnen we flipperen op een flipperkast. Leuk om even te doen samen.




Het laatste stuk rijden we nog wat binnendoor en rond 17u30 zijn we bij ons motel in Santa Fe. We denken in eerste instantie dat we lekker in het centrum zitten, maar we hadden niet het goede adres ingevuld en we zitten wel een aardig stuk uit het centrum. Maar het centrum zag er wel zo gezellig uit, dat we daar morgen een kijkje gaan nemen, aangezien we dan nog een dag in of rondom Santa Fe hebben.


Na het inchecken en voelen van de temperatuur van het bubbelbad, lopen we naar een bar/ eetcaf op een minuut of 10 lopen van ons motel. We beginnen met een biertje en wat chicken wings. Hier bestellen we een ranch saus bij. Halverwege de chicken wings geeft Monique aan dat ze denkt dat het blue cheese saus is. We ruiken nog eens aan de saus en er lijkt wel een kaas geur aan te zitten. We checken het bij een serveerster en die denkt ook dat het ranch is, maar gaat ons voor de zekerheid een ander bakje met ranch saus ophalen. Dit is wel echt een totaal andere saus dan de saus die we hadden. Dus onze smaakpapillen zijn hier aardig aangetast. Na nog een paar biertjes delen we nog wat fajita's en dan lopen we terug naar ons motel. We gaan nog even in het lekker warme bubbelbad zitten en daarna weer lekker naar onze kamer om te bloggen en nog wat tv te kijken.

dinsdag 28 mei 2024

Dag 11: Amarillo - Tucumcari

Vanochtend hebben we niet veel behoefte om vroeg op te staan. Na een matig ontbijt stappen we de auto weer in. Eerst weer even opladen en dan gaan we naar Palo Duro State Park. Dit is de Grand Canyon van Texas. Er is ons gisteren aangeraden om niet midden op de dag lange wandelingen te maken, maar dat zijn we toch niet van plan, want we mogen nog naar Tucumcari in New Mexico rijden. Het is een mooi park, met een grote canyon. We lopen een klein stukje en verder rijden we het rondje van 26 kilometer.






We rijden door Amarillo en stoppen om een hapje te eten in een leuk uitziend tentje in een gezellige straat. We delen een wrap en die smaakt ons wederom erg goed. We vervolgen onze weg en komen weer wat mooie Murals tegen onderweg naar het RV Cadillac Park. 






Hier stoppen we en maken we wat foto's, voor we verder rijden naar de Cadillac Ranch, waar een stuk of 10 Cadillacs half rechtop staan en die mag je beschilderen als je een verfbus bij je hebt. Dat hebben we niet, maar het is wel leuk om te zien. Het waait hier wel behoorlijk.



We rijden door naar Vega, waar een gerestaureerd tankstation is. En hier is de Midpoint van Route 66. Als je de route van Chicago naar Los Angeles rijdt, dan is dit precies het midden van de route. We zien donkere wolken aankomen en het begint in de verte te bliksemen en donderen. We besluiten om snel verder te rijden en hopelijk de storm voor te blijven. Helaas lukt dat niet, als we bij Adrian rijden, begint het zo hard te regenen en hagelen, dat we ervoor kiezen om van de snelweg af te gaan en onder de snelweg te gaan schuilen. Er vallen hagelstenen ter grootte van kleine pingpongballen en ook het onweer gaat hard. We zien mooie lichtflitsen, maar horen ook harde donder. We proberen het op film te krijgen, maar dat is niet te doen. We krijgen ook weer een waarschuwing met kans op hagelstenen van bijna 8 centimeter en ernstige onweer. We schuilen ongeveer een half uur, met andere mensen die ook in hun auto aan het schuilen zijn en dan zien we het wat lichter worden de kant waar wij op willen. We besluiten om weer verder te rijden. Onderweg zien we wel nog bliksemflitsen en we krijgen nog wat hagel over ons heen, maar na een minuut of 10 klaart het op en wordt de temperatuur ook weer 30 graden. We rijden dan ook New Mexico in, waar we weer een uur terug krijgen.





We rijden nog door San Jon, waar een oud route 66 straatje is, waar bijna alles vergane glorie en vervallen is. Maf om zo doorheen te rijden. In Tucumcari stoppen we nog even om te laden en rond 17u30 zijn we bij ons motel. Deze ziet er grappig uit en heeft ernaast een restaurant liggen. We checken in en zetten onz spullen op de kamer. We lopen naar het restaurant waar we lekker hebben gegeten en een biertje hebben gedronken, maar waar het niet echt gezellig zit om nog een biertje te drinken. Dus gaan we naar onze kamer, om daar te bloggen en nog een biertje te drinken. Als het weer meevalt, willen we vanavond als het donker is nog een rondje lopen om te kijken of we nog mooie neon-borden zien, maar het begint hier nu ook weer harder te waaien, dus we gaan even kijken wat het weer doet.




Als we rond 20u45 naar buiten gaan, is het droog en bijna donker. We zien nog steeds veel bliksem, maar dan vooral in de wolken. Het is ook behoorlijk afgekoeld en nog een graad of 21, terwijl toen we hier kwamen het 37 graden. Maar we zien nog een aantal mooi verlichte motels en houden het dan voor gezien voor vandaag. We drinken nog een biertje op onze kamer en gaan nog bekijken waar we morgen weer willen stoppen.




@T&R: Dikke knuffel terug en fijn dat jullie mee blijven genieten

@C&A: Fijn dat jullie weer bij zijn met onze reis :). Dikke knuffel terug