zaterdag 6 oktober 2012

Dag 7: Las Vegas

Vanmorgen toch maar iets langer in bed blijven liggen. We moesten vandaag alvast inchecken, dachten we. Was al gedaan kwamen via onze app achter. Ideaal een app van de vliegmaatschappij. Hier krijgen we alle veranderingen op binnen, mits we internet hebben. Verder staan er boarding passes in waardoor de papieren versie niet meer nodig is. Verder staat er offline alle informatie over onze vluchten in.
We wilden vanavond nog naar een standup comedy show gaan, dus daar kaartjes voor gekocht.
Daarna terug naar het hotel en even in de zon bij het zwembad gaan liggen.


De avond iets eerder begonnen met een bezoek aan de hotels aan de andere kant van de strip. Het Encore en Wynn nog maar eens rustig bekeken, zijn wel heel erg mooie hotels.


Een hapje gegeten bij een goed restaurant voor een schappelijke prijs. Restaurant is echt een aanrader voor bezoekers aan Vegas. Het ligt in Palazzo en Venetian en heet "Grand Lux Cafe".
Na het eten op pad naar Planet Hollywood voor de standup comedy show van L.A. Comedy Club. We hadden een erg goeie plaats op de 2e rij van een klein cafe zaaltje. Deze was erg goed. Drie standup comediens, pijn in de kaken van het lachen.

Daarna even wat gegokt en terug naar het hotel.

Nog een korte samenvatting over Las Vegas. Het is hier in ieder geval tijdens de recessie niet goedkoper geworden. Tenzij je gaat eten en drinken in fastfood ketens.
Om een idee te geven van onze uitgaven in bepaalde restaurants en lounges.
Bier: minimaal 6 dollar, meestal 8 dollar.
Op de casino vloer tijdens gokken zijn bier, wijn, fris en cocktails gratis. Fooi is hier wel netjes.
Wijn: bij de Bellagio fontein bar (Hyde bar) vanaf $12
Cocktail: bij de Bellagio fontein bar vanaf $18
Fles wijn: bij de Bellagio fontein bar vanaf $66
Glas jus d'orange: klein $4, groot $8
Daar komt dan nog btw en minimaal 15% fooi bij.
Ook het eten is trouwens niet goedkoop.

Location:Las Vegas

Dag 6: Las Vegas

Vanmorgen toch nog redelijk op tijd wakker, kleine jetlag. Maar meteen naar de receptie om onze kamer te wisselen voor een kamer met king-size bed. Onze kamer was nog niet vrij, dus kregen we een andere, kleine upgrade. Kamer op een hoek, zonder noemenswaardig uitzicht, maar hier toch maar mooi twee ramen voor!
Verkast naar de nieuwe kamer om vervolgens te gaan ontbijten. Na ontbijt de bus genomen naar het "Premium shopping outlet center". Jaap dacht nog zonder veel nieuwe spullen naar het hotel terug te keren. Niets was minder waar, we moesten zelfs een extra koffer/trolley kopen om de spullen in mee terug te krijgen. Kunnen we meteen wat spullen uit ons nu al behoorlijk volle koffer overladen.
Met andere woorden, we zijn aardig geslaagd.


Niet veel geld meer over , dus gewoon in een sports/burger bar gaan eten. Deel van een "belangrijke" American Football wedstrijd gezien en daarna nog wat gokken.
Jammer dat onze inzet altijd zo laag is, want we hadden op een gegeven moment 1000x keer de inzet.
Verder nog wat gespeeld, gedronken en hotels/casino's bezocht om vervolgens om 2:30 met winst maar eens terug naar hotel te gaan.
Winst was helaas bij lange na niet voldoende om de aankopen van eerder op te vangen.
Nog even pizza gegeten en slapen!



Location:Las Vegas

Dag 5: New York - Las Vegas

Na een geweldige avond bij Corton en helaas een gesloten Empire State Building zijn we vanmorgen niet al te vroeg opgestaan. Helaas moesten we om de borg terug te krijgen de sleutel van het B&B al voor 9:00 inleveren. Hierdoor hadden we deze ochtend geen tijd meer om op pad te gaan.
Dit was in de eerste plaats wel het plan, maar na een late avond en al een voldaan gevoel over New York vonden we het niet zo erg om maar eens rustig wakker te worden en de spullen in te pakken.
We zouden om 12:00 naar de metro lopen om met metro en trein terug naar het vliegveld te gaan. Het is uiteindelijk 12:30 geworden. We stonden om 12:50 op het trein station om na even zoeken om 13:05 de trein te pakken naar het vliegveld. Al met al waren we mooi op tijd.
Vliegtuig vertrok iets later, maar aankomst zou zelfs iets vroeger zijn. Helaas hadden we deze keer geen stroom voor de iPad in het vliegtuig, dus hopen dat we met een half volle iPad accu toch de hele vlucht tv zouden kunnen kijken. Gelukt!
In Las Vegas kwamen we in het begin van de avond aan. Taxi naar hotel, inchecken, koffers naar de kamer en op pad.
Even ons hotel bekeken, en alvast een beetje gokken. Na wat gespeeld te hebben en een break-even resultaat te hebben behaald zijn we mooi op tijd naar bed gegaan.


Uitzicht vanuit de kamer

Location:Las Vegas

woensdag 3 oktober 2012

Dag 4: New York

Vandaag beloofde een regenachtige dag te worden, maar wel met een redelijke temperatuur, boven de 20 graden Celsius. Als eerste wilden we de Rockefeller tour gaan doen. Op naar de metro om daar te komen. We waren mooi op tijd en na het halen van onze tickets, nog even snel een broodje gedeeld.
De tour was leuk opgezet en we gingen de kunst bekijken die binnen en buiten gemaakt was. De meeste kunst is Art Deco. Dit wordt gekenmerkt door symmetrie, rechte hoeken, gebruik van metalen ter omlijsting en versiering. Rockefeller center bestaat uit 19 gebouwen, het is dus een behoorlijk groot complex. Ook binnen is geprobeerd om het marmer symmetrisch te laten lopen, door het door het midden open te snijden en opgeklapt te plaatsen. Op die manier heb je het idee dat 2 tegels bij elkaar passen. Deze tour hebben we het nog droog gehouden, vanaf het middaguur heeft het veel geregend.

Hierboven tegen gebouw de uitbeelding van televisie.







Na de tour zijn we Saint Patricks Cathedral ingegaan. Helaas staat de Cathedral in de steigers, maar van binnen is het een erg mooie plek.

Daarna zijn we (door de stromende regen) op pad gegaan naar Carnegie Hall, een concertzaal. Helaas hoorden we toen we er aankwamen, dat de tours donderdag pas weer zouden beginnen. Erg jammer, want we hadden al mailcontact gehad over hoe laat de tours zouden zijn. En we waren natuurlijk erg benieuwd hoe het er van binnen uit zou zien.
Dan maar even een kop soep eten om op te warmen en een nieuwe planning maken. Aangezien het weer niet echt mee zat, toch maar gekeken naar meer binnen activiteiten.
We wilden graag nog de NBC-tour doen en de Radio City Music Hall tour. Eerst maar eens gevraagd naar de NBC-tour, daar konden we om 15u00 terecht. Daarna door naar de andere tour, waar we om 13u45 terecht konden. Dit sloot dus mooi op elkaar aan, alleen hadden we nog een half uur tijd te doden. Uiteindelijk nog maar even terug gegaan naar de Cathedral, aangezien we daar droog konden zitten. Er was net een mis bezig, maar de werkzaamheden moesten natuurlijk ook doorgaan, dus werd er af en toe luidruchtig door gewerkt.
De Radio City Music Hall tour was erg leuk om te doen. Dit was bioscoop en evenementenzaal van 1932 tot 1979. Vervolgens is het in 1980 gerenoveerd en in 1999 weer geopend om af en toe te dienen als bioscoop voor premières, grote muziek optredens en andere evenementen. Vandaag was er een beurs bezig. Het is het grootste theater van de wereld, 6000 stoelen en een podium van 20 bij 44 meter. Akoestiek is zo goed dat op het podium gesproken kan worden zonder microfoon en de hele zaal kan het goed horen.
Het podium kan hydraulisch omhoog, omlaag en delen kunnen draaien met een systeem uit 1930, wat ze niet vervangen hebben tijdens de renovatie omdat het nog steeds werkt en te complex is om na te maken met huidige techniek.
Vanbinnen ziet alles er nog uit zoals in 1930, alleen in 1980 vervangen, maar niet veranderd. Ook hier zoals alle Rockefeller gebouwen in Art Deco stijl.


Zoek de 6 instrumenten verwerkt in vloerbedekking.

Handdroger uit 1930.


Lounge bij toiletten

Na de Radio City tour meteen door naar de NBC Studio tour. Bij aankomst kwam Jaap erachter dat ie z'n metro kaart kwijt was, met andere woorden losse kaartjes kopen vanaf nu. Balen!
De Studio tour vonden we niet heel erg speciaal. We kregen eerst een promo film te zien om vervolgens een paar studio's te bezoeken. De eerste studio was van Dr Oz. Geen idee wie die man is, en de rest van de groep ook niet, waren Duitsers. Nogal een tegenvaller voor de gids, die het toch wel speciaal vond. Iedereen stond 'm glazig aan te staren. Geen idee wie Dr Oz was.
Vervolgens door naar de studio van een sportprogramma. Leuk om even te zien, verder niet heel bijzonder. Uiteindelijk naar de studio van de Today show gegaan. Dit nemen ze op met op de achtergrond Rockefeller plaza, dus je ziet mensen voorbij lopen. Wij waren hier 's ochtends al voorbij gelopen tijdens het opnemen van het programma, dus misschien zijn we op tv geweest. Maar goed, dit was meteen het einde van de tour. Aardig om te zien, maar er is voldoende leukers.
Het was ondertussen 16:15 en we hadden weer heel wat gelopen. Dus bijna tijd om terug naar B&B te gaan. We wilden nog naar Museum of Modern Art, helaas was dit gesloten op dinsdag. Dan maar een stukje wandelen naar Grand Central station en daar een korte audio tour gedaan met wat uitleg over het trein station.




Maar we hadden niet veel energie meer, dus vrij snel daarna terug naar de metro en naar B&B. Zielig gedaan bij de metro beambte vanwege kwijtraken van de weekkaart zodat Jaap gratis door mocht lopen.
Uiteindelijk aangekomen bij B&B om snel om te kleden een richting ons 10-jarig jubileum diner te gaan. Voor de details van het eten zie Corton.

Location:New York

Corton

Dinsdagavond (2-10-2012) was het dan zover, we zouden ons 10-jarig jubileum vieren bij Corton restaurant in New York. Vorig jaar hadden we tijdens onze vakantie een documentaire over de chef kok, Paul Liebandt. En we wisten dat we dit restaurant zeker zouden gaan bezoeken als we in New York zouden belanden. Het is een 2 Michelin sterren restaurant.


We hadden om 19:00 een tafel gereserveerd en we liepen fashionably laat binnen rond 19:20.
Aan de buitenkant lijkt het een smal restaurant, omdat de voorkant van het gebouw erg smal is. Binnen is het een stuk breder. Het is voornamelijk een grote vierkante ruimte waarin weinig ruimte is voor iets anders dan tafels. Het ziet er modern en wit uit. De sfeer door het interieur is niet warm of gezellig, maar eerder modern.
Van Corton 2012
Het was voor een dinsdag aardig druk, 13 van de 20 tafels bezet (foto aan het einde van de avond gemaakt).


We begonnen met een lekker aperitief en de eerste combinatie van amuses. Deze zetten meteen een goeie toon. Bijzonder lekker, en hierdoor keken we alleen maar meer uit naar de rest. Vervolgens nog een amuse in een eierschaal. Leuk en lekker.


De kozen voor het tasting menu, dat uit 9 gangen bestond met begeleidende wijnen. Er werd nog aangegeven dat we ons moesten instellen op een avond eten van 3 tot 3 1/2 uur.
Van Corton 2012
Van Corton 2012
Als snel kregen we de eerste gang, en ook de daarop volgende gangen kwamen redelijk snel. Rond 21:00 hadden we de eerste 5 gangen gehad. We gaven aan dat het wel iets langzamer mocht, maar dat het voor de rest van de avond weinig mogen baten.


De presentatie van alle gangen was erg mooi en vooral minimaal. Soms een tweede bordje erbij met een side-dish, maar allemaal zeer mooi.
Het meeste was geweldig lekker, en soms was het gewoon erg lekker. We hadden natuurlijk af en toe wel wat op te merken. Ze hadden we als eerste gang een langoustine. Klonk erg lekker, maar de langoustine zat in gelei en was koud. Wat ons betreft had dit warm en zonder gelei gemogen.
Ook een side-dish later op de avond was een vissoepje waarbij de soep en de zeevruchten koud waren. Maar dit gaf niet het WOW gevoel. Ook de main-dish was hier niet super, namelijk een stukje blowfish. Deze gaf ook niet het WOW gevoel. De vis kan wel gevaarlijk zijn vanwege gif in het lichaam.


Daarnaast hadden een gang met ganzenlever, waar we normaal niet snel voor zouden kiezen, maar hier heel erg lekker was.


De meeste gangen waren super, maar zoals hierboven staat soms miste het WOW gevoel. Daarmee wisselde het af tussen geweldig en goed, en dat is wel jammer, je hoopt op alleen maar geweldig. Dit trouwens niet ten nadele van de bereiding, die was bij elke gang van top-niveau.


Zoals wel vaker het geval zaten we bij lange na niet vol na 7 gangen, maar wisten de 2 nagerechten en het lekkernijen bij de koffie / cognac toch aardig te vullen en hadden we bij vertrek allebei ruim voldoende gegeten.


De bediening bestond in ons geval voornamelijk uit drie personen. Geen van hen was van oorsprong Amerikaan, en dat was in het geval van een Indiër goed te horen. Hij was niet erg duidelijk in zijn spraak. De sommelier was een Israëliër, die voornamelijk Franse wijnen schonk, maar waarbij de Franse uitspraak niet echt geweldig was. Geen probleem, maar leuk even te vermelden.


Verder was de bediening zeer vriendelijk en meestal attent, ruim op tijd water bijschenken, aan het einde van de avond geen nieuwe fles water aanbieden, maar gewoon doorschenken met ijswater. Wat trouwens aan het begin van de avond ook werd aangeboden, maar vanwege de chloorsmaak in het Amerikaanse water hebben we toch maar gekozen voor flessen water. Maar ook een paar kleine steekjes laten vallen, nieuwe boter gevraagd, niet gekregen (vergeten), 1 keer expliciet moeten vragen om brood.


De wijnen waren lekker van smaak en de opbouw was goed. Ze laten hier standaard niet het etiket zien van de wijn, 1 keer wat explicieter kijken naar de fles, en ze hebben het wel in de gaten.


Tot slot nog een glas cognac en grand marnier met lekkers. Smaakte erg goed.
Al met al een super avond, het eten was super, met af en toe een stapje naar beneden, de wijnen waren erg lekker, de sfeer en bediening goed en vriendelijk.


Eten: 9
Wijn: 9
Bediening: 9
Inrichting: 8

Eerste amuses.
Tweede amuse
Scottish Langoustine
Hearts of Palm | Lemon Balm | Almond Crème
Wijn: Sancerre, Yves Martin 2011
Peekytoe Crab | Foie Gras
Red Cabbage Gelée | Violet Mustard | Fresh Elderberry
Wijn: Riesling “Saring” Grand Cru, Schlumberger 2007
Wood Pigeon and caviar
Romanesco | Yogurt | Coffee
Wijn: Cour-Chevernay, Cazin 2005
Mandarin Mochi
Fresh Kaffir Lime
Blowfish
Nasturtium | Muskmelon | Lapsang Souchong
Wijn: Chablis Grand Cru, Les Clos, Brocard 2005
?
Beef Rib
Flavors of Fig | Hazelnut | Bay Leaf
Wijn: Lalande de Pomerol, Chateau Le Sergue 1998
?
Aardbei met lychee
Maple
Sour Cherry | Smoked Maple | Toast Ice Cream
Wijn: 4 ans Banyuls, “Tradition”, Vial-Magneres
Happy anniversary chocolaatje met speciale bonbon
Chocolate
Mast Brothers Sambirano Valley Royale | Apricot | Sesame
Wijn: Passito de Panteleria, “Ben Rye,” Donnafugata 2009
Bonbons en cognac/grand marnier

Location:New York

dinsdag 2 oktober 2012

Dag 3: New York

Vanochtend rustig aan opgestaan en gedoucht. Onderweg naar Wall Street gestopt om te ontbijten. We hadden een goed ontbijt: omelet met een verse jus d'orange erbij. Daarna met de metro door naar Wall Street, waar we om 11u00 een toer met gids zouden hebben. Aangezien we veel te vroeg daar waren, zijn we nog even naar East River gelopen, om van een afstandje de Brooklyn Bridge te bewonderen. Nog een koffie voor onderweg meegenomen en op naar de toer.


Ned was onze gids, die erg goed en makkelijk kon vertellen over alles wat met Wall Street te maken had. Hij heeft ons ruim 1,5 uur geëntertaind met zijn kennis. Aan het eind van de toer stonden we vlakbij het in aanbouw zijnde WTC.




Van daaruit zijn we een hapje gaan eten en hebben een biertje genuttigd in een Irish Pub. Om daarna het Vrijheidsbeeld te gaan bekijken. Het bemachtigen van een ticket was zo geregeld, helaas moesten we daarna een half uur in de rij staan, om door een metaal detector te mogen. De veiligheidseisen zijn erg aangescherpt sinds 2001. Gelukkig konden we na de check zo de boot oplopen die ons naar Liberty Island zou brengen. Het was een mooi tochtje, met de mooie skyline van New York en natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Op het eiland aangekomen hebben we wat rond gelopen, om ons bezoek af te sluiten met een lekker ijsje. We waren net aan het bedenken of we nog op Ellis Island zouden stoppen om rond te lopen, maar de keuze werd al voor ons gemaakt: De boot zou weer rechtstreeks terug gaan.



Daarna nog wat rondgelopen op zoek naar een metro, om in Harrys Bar uit te komen. Hier schijnen, volgens de gids van vanochtend, allemaal aandeelhandelaren bij elkaar te komen voor een drankje. Wij hebben er ook maar een biertje genuttigd en een gesprek aangeknoopt met onze buurman. Helaas hadden we niet zo heel veel tijd, want we zouden naar het 9/11 memorial gaan. Ook hier mochten we weer door een security check, maar dit ging sneller dan de keer ervoor. Ze hebben er een mooie plek van gemaakt, met alle namen van de overledenen in de zijkanten gegraveerd.



Hierna op naar Soho, waar we even hebben rondgelopen. We zijn in de Apple winkel geweest en hebben erna een hapje gegeten (was een aanrader van iemand die Jaap had aangesproken). Het eten was inderdaad erg lekker, maar we begonnen ook wel weer vermoeid te raken. Dus weer met de metro. We hebben nog een korte stop bij Rockefeller Center gemaakt, om de skyline van New York in het donker te bewonderen. Was erg mooi om mee te maken en te zien.




Location:New York