Zaterdag 5 juli was Mijn Keuken aan de beurt. We hadden dit restaurant een hele tijd geleden al gereserveerd en we stonden er niet bij stil dat dit de avond was van de kwart-finale voor het Nederlands elftal. We zouden wel kijken hoe dit uit zou pakken.
Het plan was om iets eerder binnen te lopen. Dit werd alsnog 19:00. Bij binnenkomst hebben we meteen aangegeven dat we graag de wedstrijd zouden willen zien. Aangezien het 5 juli Culinair Wouw was, stond er voor het restaurant op het grasveld een grote tent. In deze tent zou een groot scherm geplaatst worden zodat de wedstrijd daarop te volgen zou zijn. Dit leek ons wel wat, dus aangegeven dat we om 22:00 klaar zouden willen zijn. Meer gasten hadden dit ook al aangegeven, dus de keuken zou er rekening mee houden.
Dus een glas Champagne besteld en begonnen met een, wat korter dan normaal, culinaire avond. We hadden er zin in. De champagne was lekker, alleen jammer dat ze het glas erg zuinig gevuld hadden. Mini Minpuntje! De erbij geserveerde amuses waren erg lekker en een fris begin.
Amuses: Concasé van tomaat met pijnboompit, cannelloni van inktvis
Krokante cilinder van honing, crème van jonge geitenkaas en sorbet van komkommer
We nemen altijd een fles plat en bruisend water. Dus ook deze keer, jammer dat het bruisend water niet erg koud was. Dit hebben ze geprobeerd op te lossen door die nog in de wijnkoeler te zetten, maar erg koud is het niet meer geworden.
De eerste gang kwam vrij snel en deze was erg lekker. Het was "Rauw gemarineerde tonijnfilet, met Noordzeekrab, frisse venkelsalade en huisgemaakt sorbet van Yuzu, met koud soepje van watermeloen en vanille". Een erg goede eerste gang.
Daarna kwam meteen een lekkere tweede gang. Tartaar van Hollands kalfsvlees, crème van groene kruiden en kappertjes, pickles van jonge groenten en vinaigrette van gebrande mosterd". Het ging allemaal erg snel. Ik denk dat tussen het weghalen van het bord van de eerste gang en het brengen van het bord van de tweede gang nog geen 2 minuten zat. Maar goed, deels onze eigen schuld aangezien we om 22:00 klaar wilden zijn.
We hadden een Viognier wijn besteld en die smaakte aardig goed. Onze eigen keus, altijd lastig als niet-wijnkenner.
De derde en vierde gang waren vis die erg lekker en zacht waren. Aangezien de gang erg snel op elkaar volgden, vroegen we om het hoofdgerecht nog 30 minuten te laten wachten. Dit was geen probleem en precies na 30 minuten kwam het hoofdgerecht.
Derde gang: Zeebaarsfilet, licht gerookt, daarna gestoomd, Spaanse vinaigrette, Provençaalse garnituren en basilicum-olie
Vierde gang: Doradefilet, gestoomd, Brabantse Wal asperges, crème van meiknol, lamsoren en schuimige saus van asperges
De vijfde gang, het hoofdgerecht, was "Gebraden Hollands kalfsvlees, compote van aubergine, diverse seizoens groenten en jus met Madeira verrijkt", deze smaakte goed, maar zoals zovaak verrast een dergelijk hoofdgerecht niet echt meer. Neemt niet weg dat het lekker was.
Hierna een glas met een soort pre-dessert "Gepocheerde perzik, hangop met vanille, crème van honing en citroen, yoghurtijs met wilde munt geparfumeerd en lauwwarm schuim van Champagne" om vervolgens af te sluiten met een dessert "Parfait van anijs, gesuikerde venkel, amandelkletskop, verse Hollandse bramen en soepje van venkel en anijs". Dit dessert was lekker.
Precies om 21:55 konden we betalen en om 22:00 stonden we buiten in de tent naar de wedstrijd te kijken. Het restaurant was trouwens om 22:00 helemaal leeg. Iedereen wilde blijkbaar de wedstrijd zien.
De bediening bestond in het begin uit 2 dames, die zonder enig probleem de 6 tafels konden bedienen zonder te haasten of er gehaast uit te zien. Ze hadden nog tijd voor een praatje. Gaandeweg de avond kwamen er wel meer bij, dus de avond sloten we af met volgens mij 4 personen in de bediening. Ze waren attent, tijdig met inschenken van de wijn of water. De zogenaamde haast om alles voor 22:00 geserveerd te hebben, had geen weerslag op het gevoel de bediening het heel druk had.
Het pand waar dit restaurant in zit, is een mooi groot herenhuis aan het pleintje/grasveld in het centrum van het dorpje. Een mooie ligging. Ook het pand is van binnen mooi met hoge plafonds. Binnen was het netjes en ruim opgezet. De tafels waren niet gedekt met een tafellaken, maar gewoon de houten tafel was zichtbaar. Maakt het meteen een stuk informeler. Wat ons betreft absoluut geen minpunt.
Samengevat valt dit restaurant in de categorie, "Aanbeveler", samen met de Kromme Dissel, Het Koetshuis en Koriander staat deze wel bovenaan de lijst van 1-ster restaurants wat ons betreft.
Ze wisten ons met het eten zeker aangenaam te verrassen en het eten was in onze stijl.
Eten: 8
Wijn: 7
Bediening: 8
Sfeer: 7
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019