Zaterdag 1 februari zijn we gaan eten bij Het Koetshuis in Bennekom. We waren met z'n zessen.
Het Koetshuis ligt erg mooi in de bossen bij Bennekom. In de zomer is het er heerlijk buiten zitten. Helaas was het hiervoor te koud, en hebben we binnen gezeten. Geen verrassing in deze tijd van het jaar!
We hadden een mooie plek in de hoek van het restaurant met een goed overzicht (althans de personen die op de juiste plek zaten). Er hing wat ons betreft trouwens mooie kunst aan de muur. Maar dit allemaal terzijde.
We begonnen met een aperitief en amuses. De amuses waren lekker. Van redelijk eenvoudig (gefrituurde scampi) tot gewoon lekker met een oester. Verder nog een kleine soort tosti madame met een kwartel-ei en een ander klein hapje.
De eerste gang was een zeer lekkere dicht geschroeide zwaardvis met 5 kruiden en en gemarineerde shii-take. Een zeer lekker en goed begin van de avond. Er zouden nog 6 gangen volgen.
De tweede gang was Huisgerookte zalm met kaviaar van aubergine en basilicum vinaigrette. Ook dit was erg lekker, de zalm was zeer zacht en had een erg lekkere gerookte smaak.
De derde gang was Ravioli gevuld met zoetwater garnalen en spaghetti van winterwortel en dragon. Wederom een erg lekkere gang. Helaas was de Ravioli van Jaap een beetje hard op 1 plek, jammer, maar verder allemaal erg goed.
De vierde gang was een cappuccino van rode biet. Een zeer verrassende en lekkere tussengang. In de cappuccino zaten croutons. Apart, maar zeer lekker.
De vijfde gang Borst van houtduif met witlof, gezouten caramel en macadamia gecrushte noten. De houtduif was wederom erg lekker. De witlof had van mij niet gehoeven (niet mijn ding), maar wederom een erg lekker gerecht.
De zesde gang wat als hoofdgerecht moet doorgaan was Gegrild speenvarken met spitskool en kerrie. Dit was unaniem de minste gang. Het vlees was niet bijzonder. Verder wel goed klaargemaakt, maar gewoonweg niet bijzonder en geen lekker vlees.
De laatste gang was het nagerecht, soufflé Glacée van Gewürztraminer en gemarineerde druiven. Dit was een lekker nagerecht maar ook niet veel meer.
Kortom de eerste 5 gangen waren erg lekker, de laatste 2 wat minder. Hiermee zijn we wat het eten betreft positief verrast door dit restaurant. In vergelijking met de andere 1-ster restaurants doet deze wat ons betreft mee in de top 3. Jammer van het hoofdgerecht waar ze meer uit hadden kunnen halen met ander vlees. Ze hadden bij bijna alle gangen een sausje. Deze sausjes waren bovengemiddeld lekker. Een lekkere en waardevolle toevoeging bij het eten, en zeker door de smaken ervan het vermelden waard.
De wijnen, we hadden witte en rode huiswijn. Normale lekkere wijn, maar niks bijzonders. Kun je ook niet echt verwachten van de huiswijn. Eenmaal het wijnarrangement was voor zover ik had begrepen goed, maar ook dit was niet bijzonder.
Ik heb zelf als de bob-zijnde voornamelijk spa rood gedronken. Leuk om nog te vermelden dat ze de flessen water niet op tafel hadden staan maar op een tafeltje ernaast. Aangezien ze met het bijschenken soms niet snel genoeg waren, had ik de fles spa-rood gepakt en zelf in geschonken. Ook tijdens het uitserveren pakte ik de fles en schonk mezelf nog wat bij en zetten de fles terug naast me op de grond. Toen de fles op was, kwamen ze met een nieuwe fles. Ze schonken netjes weer bij en zette de fles netjes naast me neer op de grond. Leuk om te zien dat ze hierop een beetje inspelen.
Verder was de bediening ok. Behoorlijk attent, op het water bijschenken na, wat voor de wijn-drinkers geen probleem was, maar ikzelf moest toch regelmatig zelf bijschenken. Uiteraard geen probleem, maar als ze de flessen niet op tafel zetten zouden ze hier iets beter op mogen letten. In ieder geval vriendelijk personeel, en voor zover we konden zien hadden ze met 3 personen deze ruimte aardig onder controle. Er heerste ook zeker geen gehaaste sfeer of een sfeer dat het personeel het niet kon bijhouden.
De ruimte waarin we zaten was een redelijk ruime open ruimte. Zag er verder gezellig uit, open haard op de achtergrond, waar we aan het einde van de avond zijn gaan zitten om de koffie/thee/whiskey te drinken. Het is een mooie hoeve/boerderij.
Samenvattend een aanrader wat ons betreft.
Eten: 8
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
Geen opmerkingen:
Een reactie posten