Zaterdag 8 november 2014 was het weer zover. We hebben ons favoriete restaurant wederom bezocht. Deze keer hadden we 2 wensen. Een ervan was dat we zouden zitten bij de open haard. En het tweede was een wild-menu. Aan beide wensen is volledig voldaan.
We hebben tijdens ons vorige bezoek in juli al gereserveerd zodat we de tafel bij de open haard zouden hebben. Deze tafel stond netjes op ons te wachten en de haard was aangestoken. We zaten heerlijk in dit gure weer heerlijk bij de open haard.
We begonnen met een champagne van het huis. Dit is trouwens wel al jaren het geval, hierin bieden ze standaard hun eigen champagne aan. Soms met een likeur, waar deze keer ook door Monique en Ria voor gekozen is. Theo had een Port en Jaap de champagne zonder likeur. Het zou leuk zijn als ze de volgende keer een totaal nieuwe champagne zouden aanbieden.
Bij het aperitief werden heerlijke amuses geserveerd. Niet heel veel (wat een trend lijkt te zijn geworden, steeds meer amuses) maar heerlijk in 2 rondes. De chef kok kwam het menu "verkopen" maar zoals eigenlijk altijd het geval kozen we voor het 6-gangen verrassingsmenu. Met de opmerking dat we voor een wild-menu kwamen, dus even voorkomen dat we in het wild-seizoen een vis-menu zouden krijgen. Dit was uiteraard geen probleem en de chef zou voor een mooie avond gaan zorgen. De sommelier kwam vragen welke wijnen we zou willen. We gaven aan voor dat Monique en Ria een wijnarrangement zouden willen, Theo het bob-arrangement en Jaap alleen water. Wel gaven we aan dat we een vorige keer een heerlijke witte wijn (Santenay de la Cree) hadden gehad en of het mogelijk was om die in te passen in het arrangement. Dit was geen probleem, bij deze wijn mogelijkheid hebben Jaap en Theo gekozen om deze wijn ook mee te drinken.
Wel nog even aangeven wat we liever niet zouden willen:
Jaap/Monique: geen kaas en geen ganzenlever.
Theo: geen kaas en geen orgaanvlees.
Ria: -
Hier zou rekening mee gehouden worden, en later op de avond komt dit nog een keer ter sprake.
Na de champagne was het tijd voor de eerste gang.
Steak-tartaar van Black Angus rund, met geschroeide Hamachi, zwarte sesam en gelei van Hollandse garnaal. Het geheel was opgediend als een soort van schaakboord, waarbij de zwarte vlakken een soort mini-dun koekje van sesam was. Daarnaast een paar schaakstukken van de Hollandse garnaal gelei. De Hamachi was werkelijk heerlijk. Het geheel was trouwens erg goed. Super begin. We gaven aan dat het ons goed had gesmaakt, maar de bediening wist aan te geven dit NIET aan de keuken door te geven om ze daar extra hun best te laten doen voor de komende gerechten. Ze pakken het leuk op, zoals altijd.
Daarna kregen we een kreeftencocktail met tong, gerookte kippenborst en krokante kippenhuid, appel en cocktailsaus. De kreeft was heerlijk, de tong was superzacht, en de cocktailsaus was een bijna een soort zachte schuim maar dan meer in de richting van saus. Wederom een heerlijk gerecht.
Daarna was het gedaan met de vis, en gingen we over naar het wild-deel van het menu. We begonnen met Fazant met creme van eekhoorntjesbrood, knolselderij, rettich en saus van gepofte knoflook. Ook dit was weer heerlijk. Wel de opmerking dat het om geschoten wild ging, en dat we mogelijk nog wat hagel in het vlees zou kunnen zitten. Dit zijn we niet tegen gekomen.
Het volgende wild-gerecht was Haas met bloemkool, spuitje, boerenkool, Amsterdams uitje, en creme van rode kool. De haas was heerlijk mals, zacht en perfect klaargemaakt. Ook hier geen hagel tegengekomen. Geweldig mooi gerecht waar we van hebben genoten. De rode wijn die hierbij geschonken werd was lekker, maar geen volle zware wijn. Hierdoor heeft Jaap bij dit gerecht de wijn laten varen.
Het laatste wild-gerecht was Wilde eend met tarte tatin van sjalot, rode biet, miso en gerookte amandel. Ook de wilde eend was voortreffelijk. De vorige keer hebben we de eend zelfs terug gestuurd omdat die te zout was, deze was overheerlijk.
Voor het pre-dessert gaf Ria nog aan dat ze eigenlijk geen ijs zou willen. Dit was uiteraard geen probleem en zou doorgegeven worden aan de chef. Vervolgens kwam de bediening terug met de opmerking dat hij het ijs zou vervangen met kaas. Dit moest een grap zijn aangezien we aangegeven hadden geen kaas te willen hebben. Had hij net de verkeerde persoon te pakken want Ria is de enige die wel kaas lust. Dus zijn "grap" had niet gewerkt. Om hier leuk op in te spelen kreeg Ria nog een kaasgerechtje. Erg leuk en attent van ze om hier zo op in te spelen. Zoals altijd is de bediening nog steeds super.
Voordat we met het nagerecht zouden beginnen kwam een pre-dessert. Dit was een rum van lychee, een kaviaar van rode bessen gelei met daaronder ijs. Een lekker pre-dessert.
Ten slotte het daadwerkelijke dessert. Dit was pompoen, kardemon, bittere chocolade en citroengras. Een heerlijke afsluiter.
Na deze heerlijke gerechten hebben we nog een kopje thee/koffie gedronken voordat de avond er helemaal opzat. De begeleidende hapjes waren van alles wat. Ook in de vorm van super tot mwa!
Wat betreft de bediening begint het een saai verhaal te worden. Ze doen het bijzonder goed. Zeker de 3 heren die al lange tijd in dienst zijn. Ze voelen aan wat ze kunnen maken, en hoe ze met de gasten om moeten/kunnen gaan. Nooit vervelend en vaak adrem. Zeer vriendelijk en de gasten staan 100% voorop bij ze. Niets is een probleem, alles kan, en geen moment heb je het gevoel lastig te zijn of iets fout te kunnen doen.
Als we op zoek gaan naar een minpuntje, dan komt er eigenlijk maar 1 ding naar voren en dat was het gewoon water schenken bij bruisend water. Dit is trouwens een "fout" die zo op veel plaatsen wel maken. Ook hier schonken ze gewoon water bij het bruisend water, en ik was te laat met dit te melden, dus het was al deels gebeurt. De eerste keer loste een dame van de bediening het "vreemd" op door er weer bruisend water bovenop te schenken. Normaal gesproken vervangen ze het glas. Maar op deze manier gaat er eigenlijk altijd wel bruisend water verloren.... Maar goed, de tweede deed ze het wel en de derde keer deed iemand anders het en was ik er op tijd bij. Maar dit zou eigenlijk niet moeten gebeuren. Wel netjes trouwens dat ze zelf voorstellen om ijswater te schenken en niet alleen dure flessen water aanbieden.
Wat betreft de wijnen was het goed, waarbij de witte wijn bijzonder goed was. De rode wijn had iets krachtiger en voller/kruidiger gemogen. De dessetwijn was een Muscat die goed was. De eerste witte wijn was trouwens wat zoeter van smaak en gewoon lekker. Vergeleken bij de witte Santenay de la Cree viel ie in het niet, maar goed, andere prijsklasse denk ik.
De inrichting was zoals altijd gezellig, mooie hoeve, het licht boven de tafels deels met echte kaarsen. En natuurlijk de mooiste plek van het restaurant bij de open haard. Hier gooiden ze zeker op het eind van de avond lekker veel blokken hout op. Het grootste deel van de avond was het een gloeiend geheel zonder al te veel vlammen, maar een SUPER plek om te zitten.
Kortom de hele avond was geweldig. En we gaan zeker weer een keer terug.
Eten: 9
Wijn: 8
Bediening: 10
Inrichting: 9
Labels
- Amerika 2010
- Amerika 2011
- Amerika 2012
- Amerika 2013
- Amerika 2014
- Amerika 2015
- Amerika 2016
- Amerika 2017
- Amerika 2018
- Amerika 2019
- Amerika 2022
- Amerika 2023
- Amerika 2024
- Barcelona 2017
- Central Amerika 2003
- Costa Rica 2017
- Culinair
- Dominicaanse Republiek 2005
- Frankrijk 2012
- Frankrijk 2015
- Frankrijk 2016
- Frankrijk 2017
- Frankrijk 2018
- Israel 2020
- Londen 2013
- Marokko 2014
- Moskou 2013
- Oostenrijk
- Rome 2011
- Slovenië 2023
- Spanje 2018
- Tenerife 2019
- Tenerife 2020
- Tenerife 2022
- Tenerife 2023
- Vietnam & Cambodja 2013
- Zuid Afrika 2016
- Zuid Afrika 2019
Geen opmerkingen:
Een reactie posten